«Βόμβα» Τέμπας για Μπαρτσελόνα: «Δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές το καλοκαίρι αν…»

«Βόμβα» Τέμπας για Μπαρτσελόνα: «Δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές το καλοκαίρι αν…»

Τι πρέπει να κάνει η Μπαρτσελόνα αν θέλει να έχει τη δυνατότητα μεταγραφών το προσεχές καλοκαίρι...

Τα δύσκολα σε οικονομικό επίπεδο δεν πέρασαν για τη Μπαρτσελόνα! Σύμφωνα με τον πρόεδρο της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, οι Καταλανοί θα έχουν μεγάλο πρόβλημα το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Τέμπας απάντησε σε ερώτηση που του τέθηκε στο συνέδριο «Business of Football» των Financial Times σχετικά με τα οικονομικά των «μπλαουγκράνα» και τόνισε πως για να μπορέσει να κάνει μεταγραφές η Μπαρτσελόνα, θα πρέπει πρώτα να προχωρήσει σε πωλήσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου: Ο Τεντόγλου «πέταξε» στον τελικό με 8.03μ. (vid)

Όσα είπε σχετικά ο Τέμπας: 

«Σήμερα, η Μπαρτσελόνα δεν έχει χώρο στο μπάτζετ της για να μεταγραφές στο ερχόμενο μεταγραφικό παράθυρο. Εκείνη προέβη σε μία αμφισβητήσιμη συμπεριφορά η οποία είχε επίδραση στην La Liga κι εμείς πράττουμε αναλόγως. Έχουμε καταλήξει πως δεν μπορεί να υπογράψει άλλους παίκτες.

Πούλησαν τηλεοπτικά δικαιώματα αξίας 700 εκατ. ευρώ και προσπάθησαν να βρουν διάφορους τρόπους για να λύσουν το πρόβλημα, αλλά δεν θα είναι δυνατό να το κάνουν αυτό την επόμενη σεζόν. Έχουμε αυστηρούς οικονομικούς ελέγχους. Στο τέλος κάθε παραθύρου λέμε στην κάθε ομάδα του πρωταθλήματος τι μπορεί να ξοδέψει.

Στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα, εκείνη έχει ρίξει τα έξοδα για αμοιβές και μεταγραφές από τα 650 στα 450 εκατ. ευρώ, οπότε θα χρειαστεί ακόμη να συγκεντρώσει τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ για να μπορεί να κάνει μεταγραφές. Πρέπει να μειώσουν την επένδυσή τους σε παίκτες και να μεγαλώσουν τις πωλήσεις τους, επειδή για κάθε ποσό που παίρνουν απ’ αυτές μπορούν να ξοδεύουν μόλις το 40% αυτού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ