Την κάνει πελάτισσα και ως προπονητής: Ο Τσάβι «χτίζει» παράδοση κόντρα στη Ρεάλ (Vids)

Την κάνει πελάτισσα και ως προπονητής: Ο Τσάβι «χτίζει» παράδοση κόντρα στη Ρεάλ (Vids)

Μετά την... εξαιρετική σχέση που είχε με τη Ρεάλ ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι αρχίζει να την πιάνει πελάτισσα και ως προπονητής των Καταλανών.

Μετρούσε δύο σερί ήττες. Το 2-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που την άφησε εκτός Europa League από νωρίς και το 1-0 από την Αλμερία που της στέρησε την ευκαιρία να ξεφύγει στην κορυφή της La Liga. Πήγε στο «Μπερναμπέου» με τέσσερις πολύ μεγάλες απουσίες. Λεβαντόφσκι, Πέδρι, Ντεμπελέ και Κρίστενσεν δεν ήταν στη διάθεση του Τσάβι για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Όλα τα προγνωστικά την έδιναν αουτσάιντερ. Κι όμως…

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις η Μπαρτσελόνα έφυγε νικήτρια από τη Μαδρίτη με 1-0 απέναντι στη Ρεάλ χάρη στο αυτογκόλ του Έντερ Μιλιτάο και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό της διοργάνωσης. Ασφαλώς και όλα τα κριθούν στη ρεβάνς της Βαρκελώνης όπως παραδέχθηκε και ο Τσάβι, ωστόσο το πρώτο κομμάτι της δουλειάς έγινε για τους Καταλανούς που έχουν πλέον την κατάσταση στα… πόδια τους.

Διαβάστε επίσης: Η «διαβολοβδομάδα» που κρίνει την κορυφή για την ΑΕΚ

Με μία νίκη που εκτός από τη ξεχωριστή σημασία που έχει, όπως κάθε νίκη κόντρα στη μεγάλη αντίπαλο, αλλά και φυσικά λόγω του διακυβεύματος που είναι η πρόκριση στον τελικό, έχει μεγάλη σημασία και για τον ίδιο τον Τσάβι που δεν περνάει και τις καλύτερές του μέρες στο «Καμπ Νου». Δεν είναι με την πλάτη στον τοίχο, δεν παίζει το… κεφάλι του. Ένα κλίμα αμφισβήτησης υπάρχει όμως γύρω του και το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος.

Όχι μόνο γιατί τα αποτελέσματα δεν είναι τα προσδοκώμενα, τουλάχιστον στην Ευρώπη, αλλά γιατί και εντός των τειχών που τα πηγαίνει καλά η Μπαρτσελόνα, υπάρχει μία γκρίνια για τον τρόπο παιχνιδιού της. Με το 1-0 να έχει εξελιχθεί στο αγαπημένο της σκορ, η εικόνα μοιάζει αρκετά μακριά από αυτό που έχουν συνηθίσει να βλέπουν τα μάτια των οπαδών της. Κάπως έτσι ήρθε και το μεγάλο διπλό στη Μαδρίτη.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς η Μπαρτσελόνα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Και δεν τα πήγε άσχημα αφού ελάχιστες φορές απειλήθηκε από τη Ρεάλ. Ο κόσμος της όμως δεν την έχει μάθει έτσι. Την έχει μάθει να επιβάλλεται, να επιτίθεται, να σκοράρει, να δημιουργεί και ενίοτε να… τρομοκρατεί τον αντίπαλο. Και η φετινή εκδοχή της Μπαρτσελόνα του Τσάβι, είναι αρκετά μακριά από αυτό το στυλ.

Τον σκοπό της πάντως τον πέτυχε και παράλληλα ο Τσάβι αρχίζει να «χτίζει» παράδοση κόντρα στη Ρεάλ και ως προπονητής. Ως ποδοσφαιριστής είχε αντιμετωπίσει τη «Βασίλισσα» 42 φορές σε όλες τις διοργανώσεις μετρώντας 17 νίκες και 13 ήττες. Δεν είναι πολύ μεγάλη η διαφορά, οι περισσότερες όμως από τις νίκες του, από το 2008 κι έπειτα ειδικά, ήταν επιβλητικές, με σκορ που έμειναν στην ιστορία και χάρισαν σπουδαίες στιγμές στους Καταλανούς.

Ως προπονητής τώρα, ο 43χρονος τεχνικός έχει αντιμετωπίσει τη Ρεάλ ήδη έξι φορές. Ηττήθηκε την πρώτη, με 3-2 στο περσινό Σούπερ Καπ όπου μετρούσε λίγες μόλις εβδομάδες στον πάγκο και στο ματς του πρώτου γύρου του φετινού πρωταθλήματος με 3-1. Νίκησε τέσσερις φορές. Με το εντυπωσιακό 4-0 μέσα στη Μαδρίτη για τον δεύτερο γύρο της περσινής σεζόν, με 3-1 στο φετινό Σούπερ Καπ, με 1-0 στο Κύπελλο και… bonus μία νίκη στο φιλικό που έδωσαν οι δύο ομάδες το περασμένο καλοκαίρι. Στα πέντε τελευταία ματς δηλαδή, μετράει τέσσερις νίκες έστω κι αν η μία είναι σε φιλικό. Αν μπορεί να υπάρχει βέβαια… φιλική αναμέτρηση μεταξύ των δύο.

Για ακόμη μία φορά λοιπόν, ο Τσάβι και η Μπαρτσελόνα βρήκαν τη λύση κόντρα στη Ρεάλ, επιβεβαιώνοντας και τον σπουδαίο Τιερί Ανρί. «Όλες οι ομάδες της Ευρώπης φοβούνται τη Ρεάλ και η Ρεάλ της Μπαρτσελόνα», είπε κάποτε ο «Τιτί» και μάλλον είχε δίκιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ