Αντουάν Γκριεζμάν: Ένας φοίνικας αναγεννημένος στη Μαδρίτη

Αντουάν Γκριεζμάν: Ένας φοίνικας αναγεννημένος στη Μαδρίτη

Ο Αντουάν Γκριεζμάν φέτος έχει καταφέρει να μας υπενθυμίσει, ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο στα γήπεδα της Ισπανίας, αγωνιζόμενος στη πραγματική του θέση.

 Ο Αντουάν Γκριεζμάν χωρίς καμία αμφιβολία ένας από τους πιο μεγάλους παίκτες της γενιάς του. O Γάλλος επιθετικός μετά από τα δύο τέρματα που πέτυχε ενάντια στη Κάδιθ, έφτασε στη φετινή Λα Λίγκα, να έχει πετύχει 13 τέρματα και 12 ασίστ, όντας ο πρώτος που πετυχαίνει κάτι τέτοιο στη τρέχουσα σεζόν στην Ισπανία.

Ο αναγεννημένος από τις στάχτες του Γκριεζμάν, μετά από τη πολύ μέτρια παρουσία του στη Μπαρτσελόνα, δείχνει έτοιμος να μας θυμίσει το πραγματικό του πρόσωπο, ένα πρόσωπο που ήμασταν πάρα πολύ κοντά να ξεχάσουμε, ύστερα από τις τακτικές επιλογές των προπονητών των Καταλανών.

Στα χέρια του Ντιέγκο Σιμεόνε ξανά, αγωνιζόμενος και στη φυσική του θέση, στη πρώτη κατηγορία της Ισπανίας εκτιμάτε φέτος, πως έχει 10.1 τέρματα  και 11.1 ασίστ. Τα στατιστικά αυτά τρομάζουν σίγουρα οποιονδήποτε αντίπαλο είναι να αντιμετωπίσει, το Γάλλο σταρ της Ατλέντικο Μαδρίτης, μιας που και γύρω του δείχνει, να αντιλαμβάνεται καλύτερα από ποτέ το γήπεδο, σημαίνοντας συνεχόμενους ‘’κόκκινους συναγερμούς’’ για τις άμυνες που αντιμετωπίζει.

Παρατηρώντας βέβαια το τρόπο παιχνιδιού της Αλτέντικο, βλέπουμε πως ο Γκριεζμάν, κατέχει εξαιρετικές του αμυντικές αρετές. Ο Γάλλος επιθετικός, κατά τη διάρκεια της σεζόν ολοκληρώνει 1.61 πετυχημένα τάκλιν, έχοντας μάλιστα και 0.69 αναχαιτίσεις της μπάλας. Όσον αφορά τα στατιστικά του ντριπλάροντας τη μπάλα, ο Γάλλος ανά 90 λεπτά δοκιμάζει 2.46 πετυχημένες ντρίπλες, όπου πετυχημένες αποτελούν οι 1.53 από αυτές, πιο συγκεκριμένα το 62.12%. 

Συνοψίζοντας, ο Γκριεζμάν ως άλλος φοίνικας οδηγεί την Ατλέτικο Μαδρίτης, με κεκτημένη ταχύτητα στη δεύτερη θέση της Λα Λίγκα.  Μια δεύτερη θέση που την θέτει πάνω από τη ‘’μισητή’’ της συμπολίτισσα, Ρεάλ Μαδρίτης. Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος βρισκόμαστε, για να φτάσουμε στη τελική γραμμή του Ισπανικού πρωταθλήματος και το μόνο σίγουρο, είναι πως όλα παραμένουν ανοικτά για τη τελική κατάταξη και το ότι ο Αντουάν Γκριεζμάν θα συνεχίσει να μεγαλώνει το μύθο του, με τη φανέλα των Κολχονέρος.

Επιμέλεια: Μέρρης Γιώργος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ