Mιγκέλ Γκουτιέρεθ: Το παιδί από την Μαδρίτη που έκανε τα πάντα απέναντι στην Μπαρτσελόνα

Mιγκέλ Γκουτιέρεθ: Το παιδί από την Μαδρίτη που έκανε τα πάντα απέναντι στην Μπαρτσελόνα

Ο Μιγκελ Γκουτιέρεθ ήταν ο MVP της Χιρόνα στη μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 4-2, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση και βοηθώντας την ομάδα του να ανέβει ξανά στη κορυφή της La Liga.

H Xιρόνα ήταν εντυπωσιακή χθες βράδυ απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης. Οι Ερυθρόλευκοι της Καταλονίας επικράτησαν με 4-2 των Μπλαουγκράνα στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής στη La Liga και ανέβηκαν πάλι στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 41 βαθμούς, δύο περισσότερους από την δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν μια πολύ μεστή εμφάνιση και από το πρώτο λεπτό διεκδίκησαν στα ίσα το τρίποντο, με αρκετούς παίκτες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Πολυτιμότερος του αγώνα αναδείχτηκε ο Μιγκέλ Γκουτιέρεθ. Δίκαια με βάση την απόδοσή του, με τον Ισπανό μπακ να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, συμβάλλοντας το μέγιστα στη νίκη της ομάδας του.

Διαβάστε επίσης: Ομολογία αποτυχίας η ανακοίνωση αναποτελεσματικών και «ξαναζεσταμένων» μέτρων!

Αρχικά ας δούμε, όμως, ποιος είναι ο Γκουτιέρεθ. Ο 22χρονος με καταγωγή από τη Μαδρίτη ξεκίνησε την καριέρα του στην ακαδημία της Ρεάλ. στην οποία άνηκε από το 2016. Μάλιστα τη σεζόν 2020/2021 έκανε και το ντεμπούτο του με τη πρώτη ομάδα της Βασίλισσας σε έναν αγώνα απέναντι στη Κάντιθ για το ισπανικό πρωτάθλημα. Συνολικά ο Ισπανός αριστερός μπακ κατέγραψε 10 συμμετοχές με τη φανέλα των Μπλάνκος, ενώ κατέκτησε και το UEFA Youth League to 2020, πριν η Χιρόνα τον αγοράσει με 4 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι του 2022.

O Γκουτιέρεθ έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής αυτές τις δύο σεζόν και ήδη έχει ανεβάσει κατά πολύ την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, η οποία ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Με τη φανέλα της Χιρόνα έχει καταγράψει συνολικά 53 εμφανίσεις, με τον προπονητή της ομάδας, Μίτσελ, να τον εμπιστεύεται με κλειστά τα μάτια για το δεξί άκρο της άμυνας. Ο ίδιος είναι αρκετά επιθετικογενής παίκτης κάτι που αποδεικνύουν οι αριθμοί του, αφού έχει σκοράρει 3 φορές, ενώ έχει μοιράσει και 7 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Η χθεσινή του εμφάνιση ήταν το αποκορύφωμα στην μέχρι τώρα καριέρα του ταλαντούχου Ισπανού. Ο Γκουτιέρεθ ήταν παντού στο γήπεδο και βοήθησε τη Χιρόνα τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Ο 22χρονος άσος σκόραρε στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης απέναντι στην Μπαρτσελόνα, στη τρίτη τελική του στο ματς, ενώ τα υπόλοιπα στατιστικά του ήταν εντυπωσιακά. Χθες είχε ποσοστό 98% στις ακριβείς πάσες (43 στις 44), 2 πάσες-κλειδιά  και μία εύστοχη μακρινή μπαλιά. Επίσης, ο Γκουτιέρεθ είχε 3 επιτυχημένες ντρίπλες σε 4 προσπάθειες, 3 κερδισμένες μονομαχίες εδάφους και 1 μπλοκάρισμα.

Ο Γκουτιέρεθ είναι διεθνής με όλα τα κλιμάκια της Εθνικής Ισπανίας, με την οποία έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο Εuro U-19. Όμως  με τέτοιες εμφανίσεις δεν θα αργήσει η κλήση του στην ανδρική ομάδα της Ρόχα. Θα λέγαμε ότι αυτό είναι ένα πιθανό σενάριο  εάν  συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις η Χιρόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Πολλοί είναι αυτοί που έψαξαν να βρουν ποιος είναι ο Γκουτιέρεθ μετά από την χθεσινή του εμφάνιση κόντρα στη Μπαρτσελόνα, με την οποία φρόντισε να γίνει ακόμα πιο γνωστός στο φίλαθλο κοινό. Σίγουρα δεν έχουμε δει το ταβάνι αυτού του παιδιού, όμως με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες. Βέβαια, κανένας δεν μπορεί να ξέρει το μέλλον του, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης διατηρεί και οψιόν επαναγοράς του παίκτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ