Το απογοητευτικό 11% της Μπαρτσελόνα τη φετινή σεζόν

Το απογοητευτικό 11% της Μπαρτσελόνα τη φετινή σεζόν

Η αναποτελεσματικότητα στο τελείωμα των φάσεων είναι αυτό που πληγώνει τη Μπαρτσελόνα τη φετινή σεζόν, καθώς οι Μπλαουγκράνα χρειάζονται περίπου 9 ευκαιρείς για να πετύχουν ένα γκολ.

Η χρονιά δεν εξελίσσεται ιδανικά για τη Μπαρτσελόνα. Οι πρωταθλητές Ισπανίας ηττήθηκαν χθες βράδυ από την Χιρόνα με 4-2, στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής της La Liga και βρίσκονται πλέον στο -7 από την κορυφή και την 4η θέση.

Μετά την ήττα από τη Χιρόνα, ο Τσάβι στις δηλώσεις του στάθηκε στην αναποτελεσματικότητα της ομάδας του τονίζοντας ότι οι Μπλαουγκράνα είχαν αρκετές ευκαιρίες για να προηγηθούν, όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκαν.

Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός θα εκτίσει την τιμωρία ενός αγώνα κεκλεισμένων μετά από τις 12 Φεβρουαρίου

Αυτό, βέβαια, είναι το βασικό πρόβλημα της Μπαρτσελόνα, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο όπως αποδεικνύουν και οι αριθμό. Οι Μπλαουγκράνα έχουν δημιουργήσει συνολικά 338 ευκαιρίες την φετινή σεζόν, 127 από αυτές εντός στόχου και έχουν πετύχει μόνο 40 γκολ, 30 στη LaLiga και 10 στο Champions League . Επομένως, το ποσοστό επιτυχίας των παικτών του Τσάβι φτάνει στο 11%. Όπως μπορούμε να αντιληφθούμε αυτή η επίδοση είναι πολύ χαμηλή αφού οι Καταλανοί πρέπει να δημιουργήσουν 8,5 ευκαιρίες για να μπορέσουν να πανηγυρίσουν ένα γκολ. Από την άλλη, οι αντίπαλοί της χρειάζονται μόλις τρεις ευκαιρίες για να σκοράρουν εναντίον της.

Το χειρότερο ποσοστό της ήταν κόντρα στη Σεβίλλη

Κόντρα στη Χιρόνα , η Μπάρτσα δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες σε ένα παιχνίδι μέσα στη σεζόν. Συνολικά 31 φάσεις έκαναν οι Μπλαουγκράνα από τις οποίες οι 11 ήταν στην εστία. Παρόλα αυτά, δεν ήταν το χειρότερο φετινό ποσοστό ευστοχίας αφού οι παίκτες του Τσάβι πέτυχαν  δύο γκολ.

Μάλιστα, στον αγώνα με τη Σεβίλλη, το ποσοστό ευστοχίας ήταν χειρότερο. Οι Καταλανοί δημιούργησαν 18 ευκαιρίες και πανηγύρισαν μόνο ένα γκολ, το αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος . Τα στατιστικά στο El Clásico δεν ήταν πολύ καλύτερα καθώς η Μπαρτσελόνα πέτυχε ένα γκολ ενώ είχε 15 ευκαιρίες. Τους ίδιους αριθμούς είχε και με τη Ράγιο Βαγιεκάνο .

Τα ποιο αποτελεσματικά της παιχνίδια

Τα ματς στα οποία η Μπαρτσελόνα ήταν πιο αποτελεσματική αυτή τη σεζόν ήταν εναντίον της Βιγιαρεάλ και της Χιρόνα . Και στα δύο παιχνίδια, η Μπάρτσα είχε 11 σουτ στο τέρμα, αλλά η διαφορά είναι ότι στο Θεράμικα, η Μπαρτσελόνα σημείωσε τέσσερα γκολ και το βράδυ της Κυριακής στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ πέτυχε δύο. Επιπλέον, κόντρα στο Κίτρινο Υποβρύχιο δημιούργησε 21 ευκαιρίες ενώ απέναντι στην Χιρόνα 31.

Ο πιο αποτελεσματικός αγώνας για τους Πρωταθλητές  την φετινή σεζόν ήταν κόντρα στη Μπέτις, όπου πέτυχαν πέντε γκολ σε 17 τελικές, εννέα από αυτές εντός στόχου.

Ο μέσος όρος στο σκοράρισμα επί ημερών Τσάβι

Η Μπαρτσελόνα , από τότε που ο Τσάβι έκατσε στον πάγκο της έχει κατά μέσο όρο 1,86 γκολ ανά παιχνίδι. Σύμφωνα με την OPTA, και λαμβάνοντας υπόψιν τους προπονητές που έχουν καθοδηγήσει την Μπάρτσα σε τουλάχιστον 20 παιχνίδια ο Τσάβι είναι 8ος στη σχετική λίστα, από τη σεζόν 2003/2004 και μετά . Η Μπαρτσελόνα είχε καλύτερο μέσο όρο στο σκοράρισμα υπό τις οδηγίες των Τίτο Βιλανόβα (3,14), Λουίς Ενρίκε (2,96), Πεπ Γκουαρδιόλα (2,71), Τάτα Μαρτίνο (2,63), Βαλβέρδε ( 2,51 ), Κούμαν (2,08 ) και Ράικαρντ (1,95).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ