Ο Δον Ερνέστο είναι εκεί για να θυμίζει, πως στο τέλος το καλό μπορεί να νικήσει (vid)

Ο Δον Ερνέστο είναι εκεί για να θυμίζει, πως στο τέλος το καλό μπορεί να νικήσει (vid)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασε την Αθλέτικ Μπιλμπάο ως τον τελικό της Ισπανίας. Και σαράντα χρόνια μετά…

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είναι –μόνο- Βάσκος. Είναι και Πειραιώτης! Ένας δικός μας άνθρωπος, που τίμησε το ελληνικό ποδόσφαιρο και το βοήθησε να εξελιχθεί σχηματίζοντας μια ολοκληρωμένη τάση στο ίδιο παιχνίδι. Ένας «θρύλος» της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού. Κάποιος που το λιμάνι δάκρυσε όταν χρειάστηκε να αποχαιρετήσει δύο φορές. Κάποιος που και τις δύο ανταπέδωσε τα δάκρυα.

Ο ίδιος που σήμερα είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον καλό του φίλο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Έπαιξε ρόλο ο Βαλβέρδε για να πει το «ναι» ο 63χρονος. Και ακόμη μεγαλύτερο για να τον βοηθήσει να εναρμονιστεί με τη νέα θέση εργασίας του. Και αυτά δεν είναι μυστικά. Συχνά-πυκνά ο Μεντιλίμπαρ μιλά για χάρη τους δημόσια…

Διαβάστε επίσης: Δεκτό το αίτημα του Ολυμπιακού: Η ΔΕΑΒ άλλαξε τον παρατηρητή του παιχνιδιού με τον Βόλο

Δικός μας ο Ερνέστο. Και για τους δικούς σου ανθρώπους χαίρεσαι πάντα με τη χαρά τους. Στην προκειμένη περιπτωση; Με τον αποθέωση του «Τσινγκούρι» στο δεύτερο σπίτι του. Στο Σαν Μαμές που ακόμη δεν ξεμέθυσε από το πάρτι πρόκρισης στον τελικό του Κόπα Ντελ Ρέι. Μια χαψιά έκανε την Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μπιλμπάο κερδίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό. Και έπειτα από 40 ολόκληρα χρόνια νιώθει πως ήρθε η ώρα ξανά για ένα μεγάλο τρόπαιο στο ράφι της. Έχει να συμβεί από το «νταμπλ» του 1984.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετράει 19/20 προκρίσεις στο κύπελλο Ισπανίας από το 2018 μέχρι και… χθες! Είναι η διοργάνωσή του; Πιθανότατα! Πολλώ δε μάλλον αν αναλογιστεί κανείς ότι η Μπιλμπάο έχει πάει με τον 60χρονο προπονητή στους δύο από τους τέσσερις πιο πρόσφατους τελικούς της στη διοργάνωση. Ο ένας αυτός που εξασφάλισε το βράδυ της Πέμπτης και θα διεξαχθεί στo «Cartuja» της Σεβίλλης στις 6 Απριλίου. Ο άλλος ήταν τη σεζόν 2014/15, όταν λύγισε με 3-1 από την φοβερή και τρομερή Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε, η οποία κατέκτησε στο φινάλε της χρονιάς και το τελευταίο της Champions League.

«Πάντα το πιο σημαντικό πράγμα για μένα, εκτός από την ατμόσφαιρα, είναι αυτό που υπάρχει μέσα στα αποδυτήρια, κάτι που μας ωθεί πολύ. Είμαστε πάντα οι ίδιοι, όταν τα πράγματα πάνε καλά και όταν τα πράγματα πάνε άσχημα.. Η ατμόσφαιρα μεταξύ του προσωπικού, των φυσικοθεραπευτών, αυτών που είναι καθημερινά μαζί μας και των παικτών, αυτό είναι το κλειδί» έλεγε στο φινάλε με το γνωστό ήρεμο στιλ του παρότι λίγο πριν το Σαν Μαμές τον έβαλε στον «θρόνο» μιας κανονικής αποθέωσης.

Ο Βαλβέρδε λίγες ημέρες πριν αναδείχθηκε και προπονητής του μήνα στη Λα Λιγκα. Η Μπιλμπάο δεν είναι μόνο ότι έφτασε ως τον τελικό του κυπέλλου. Έχει βάλει πλώρη και για την συμμετοχή της στο επόμενο Champions League. Οι προϋποθέσεις ξαφνικά φαντάζουν ιδεατές για την τελευταία old school ομάδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και είναι φτιαγμένες από τα χέρια ενός πολύ μεγάλου προπονητή. Του δικού μας Δον Ερνέστο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ