Η ισπανική Κυβέρνηση ζήτησε από τον Ινφαντίνο να μη διεξαχθεί το Μπαρτσελόνα – Χιρόνα στις ΗΠΑ

Η ισπανική Κυβέρνηση ζήτησε από τον Ινφαντίνο να μη διεξαχθεί το Μπαρτσελόνα – Χιρόνα στις ΗΠΑ

Η ισπανική Κυβέρνηση φέρεται να έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να παρέμβει ώστε να απορριφθεί το αίτημα διεξαγωγής του Μπαρτσελόνα - Χιρόνα στις ΗΠΑ.

Πρόσφατα είχε υποβληθεί αίτημα ώστε το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Χιρόνα, στο πλαίσιο της La Liga στις 26 Ιανουαρίου του 2019, να πραγματοποιηθεί στο Μαϊάμι. Ωστόσο, έπειτα από παρέμβαση της Κυβέρνησης της Ισπανίας, αυτό πιθανότατα θα διεξαχθεί κανονικά στο «Καμπ Νόου», σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ.

Οι φόβοι της ισπανικής Κυβέρνησης, οι οποίοι εκφράστηκαν προς τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αφορούν και στα όσα διαδραματίζονται στο πολιτικό τοπίο της Καταλονίας τον τελευταίο καιρό (η Χιρόνα είναι επίσης καταλανικός σύλλογος), ενώ φυσικά λήφθηκαν υπόψη και οι αντιδράσεις μερίδας των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα χρειαστεί να υποβληθούν σε ένα τόσο δύσκολο ταξίδι μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες, συντάσσεται με την άποψη της ισπανικής Κυβέρνησης, που εκφράστηκε μέσω του Πρωθυπουργού της, Πέδρο Σάντσεθ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των τριών πλευρών.

Ο στόχος φυσικά της La Liga αφορά στην άνοδο της εμπορικής αξίας του προϊόντος και το άνοιγμα σε επιπλέον κοινά, όπως εξυπακούεται ότι είναι αυτό των ΗΠΑ, τη στιγμή που υφίσταται συμφωνία για διεξαγωγή δύο αγώνων του ισπανικού πρωταθλήματος επί αμερικανικού εδάφους ανά σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ