Το «Wanda Metropolitano» είναι το γήπεδο της χρονιάς

Το «Wanda Metropolitano» είναι το γήπεδο της χρονιάς

Το υπερσύγχρονο στάδιο της Μαδρίτης και των «ροχιμπλάνκος» αναδείχθηκε μεταξύ άλλων η έδρα με τις περισσότερες δυνατότητες.

Η παγκόσμια διάσκεψη κορυφής για το ποδόσφαιρο (World Football Summit), που διεξάγεται στη Μαδρίτη, ξεχώρισε ως καλύτερα στάδια της χρονιάς την έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης το «CenturyLink Field» (Σιάτλ) και το «Mercedes Benz Stadium» (Ατλάντα). Το γήπεδο των «ροχιμπλάνκος», όμως ξεχώρισε, καθώς φιλοξένησε το 2018 τον τελικό του Copa del Rey και την 1η Ιουνίου 2019 θα «υποδεχθεί» τον τελικό του UEFA Champions League.

 

Το «Wanda Metropolitano» δεν περιλαμβάνεται μέσα στα πέντε πιο ακριβά στάδια της Ευρώπης (Krestovski Stadium, Fisht Olympic Stadium, VEB Arena, Tele2 Arena, Kazan Arena), είναι όμως φυσικά γήπεδο 5 αστέρων. Παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, είναι  χωρητικότητας 67.703 θέσεων, με κόστος 310 εκατ. ευρώ και βρίσκεται στην 10η θέση της κατάταξης κόστους/θέσης με 4.579 ευρώ.

 

To Wanda Metropolitano καταλαμβάνει οικόπεδο 88.150 τετραγωνικών μέτρων, ενώ το 96% των θέσεων του γηπέδου καλύπτεται από στέγαστρο. Είναι ένα οικολογικό στάδιο, με θερμικούς ηλιακούς συλλέκτες για τη θέρμανση του νερού, ενώ από τεχνολογική άποψη, ξεχωρίζει ως το πρώτο 100% στάδιο LED στον κόσμο.

 

Αυτό δημιουργεί ένα σύστημα φωτισμού 16 εκατομμυρίων χρωμάτων, επιτρέποντας την αλλαγή της εμφάνισης του γηπέδου, φωτίζοντας με χρώματα που απαιτούν τις περιστάσεις. Επιπλέον, προσφέρει στους οπαδούς σύνδεση Wi-Fi που διευκολύνει τη χρήση του 4G.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ