Και ξαφνικά… Βαλβέρδε 2020 στην Μπαρτσελόνα!

Και ξαφνικά… Βαλβέρδε 2020 στην Μπαρτσελόνα!

Πώς από το «θα δούμε πότε θα ανανεώσουμε», φτάσαμε στην αποκάλυψη ότι ο Βαλβέρδε έχει συμβόλαιο για ακόμη μία σεζόν. Με ανακοίνωση από τα πλέον αρμόδια χείλη.

Το βασικό θέμα συζήτησης στην Μπαρτσελόνα τους τελευταίους μήνες είναι τι μέλλει γενέσθαι με το συμβόλαιο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Συμβόλαιο που (θεωρητικά) λήγει το καλοκαίρι του 2019 και για την ανανέωση του οποίου οι δύο πλευρές δεν έχουν προγραμματίσει ακόμη να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, με σκοπό να θέσουν επί τάπητος το ζήτημα της επέκτασης της συνεργασίας τους, είτε με νέο συμβόλαιο είτε με την ενεργοποίηση της μονοετούς οψιόν που υπήρχε εξ αρχής στη συμφωνία με τον «Τσινγκούρι».

Εντούτοις, όπως όλα δείχνουν, Ερνέστο και Μπάρτσα δεν θα χρειαστεί να συζητήσουν κάτι. Ο λόγος; Εντελώς ξαφνικά και απρόσμενα, ο πρόεδρος του συλλόγου Γιόσεπ Μαρία Μαρτομέου, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του πως ο Βαλβέρδε έχει συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα έως το 2020! «Ο Βαλβέρδε έχει συμβόλαιο για τρία χρόνια, αλλά με έναν όρο σύμφωνα με τον οποίο ο σύλλογος ή ο προπονητής μπορούν να σπάσουν τη συμφωνία πληρώνοντας ένα συγκεκριμένο ποσό».

Τι είπε δηλαδή ο Μπαρτομέου; Οτι ο Βαλβέρδε έχει συμβόλαιο και πως το ζητούμενο δεν είναι εάν θα ανανεώσει ή όχι, αλλά εάν οι Καταλανοί θα τον διατηρήσουν στον πάγκο τους ή θα τον αποζημιώσουν και θα αναζητήσουν άλλον τεχνικό.

Με την αλλαγή του αφηγήματος, ωστόσο, να έχει αρκετά κενά, καθώς μόλις τον Μάιο ο ίδιος ο Μπαρτομέου έλεγε πως «το συμβόλαιο του Βαλβέδε λήγει και έχουμε οψιόν ανανέωσης για τη σεζόν 2019-20». Κάτι που ισχυρίστηκε και ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού στις αρχές της εβδομάδας, αναφέροντας πως «έχω τη δυνατότητα να επεκτείνω το συμβόλαιό μου για έναν ακόμη χρόνο».

Τι ισχύει τελικά μεταξύ Μπαρτσελόνα-Ερνέστο; Οπως επιβεβαίωσε επίσημα η ομάδα της Καταλονίας, ο Βαλβέρδε έχει υπογράψει συμβόλαιο με διάρκεια έως τον Ιούνιο του 2020. Και εάν καμία πλευρά δεν κάνει κάτι για να το σπάσει, τότε θα μείνει στον πάγκο των Καταλανών και τη νέα σεζόν.  Ωστόσο η κάθε πλευρά μπορεί να σπάσει τη συμφωνία, με το ανάλογο οικονομικό αντίτιμο και έτσι να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ