Οι καταστροφικοί αριθμοί του Ρομπέρτο στην Εσπανιόλ

Οι καταστροφικοί αριθμοί του Ρομπέρτο στην Εσπανιόλ

Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ αγωνίζεται 2,5 χρόνια στην Εσπανιόλ, αποτελεί τον πιο ακριβό τερματοφύλακα στην ιστορία των Καταλανών και σίγουρα μία από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές των τελευταίων χρόνων.

Έχουν περάσει περίπου 2,5 χρόνια από την ημέρα που ο Ρομπέρτο Χιμένεθ μεταγράφηκε από τον Ολυμπιακό στην Εσπανιόλ, ως ένας από τους κορυφαίους Ισπανούς τερματοφύλακες στην Ευρώπη. Ο πρώην ερυθρόλευκος γκολκίπερ ήθελε να επιστρέψει στη χώρα του και πήγε στην Καταλονία με σκοπό να καθιερωθεί και να διεκδικήσει ακόμα και μια θέση στην εθνική ομάδα. Όμως τα πράγματα πήγαν πολύ διαφορετικά από ότι κι ο ίδιος περίμενε.

Πλέον ο Ρομπέρτο διανύει την τρίτη του σεζόν στην Εσπανιόλ (ενδιάμεσα παραχωρήθηκε και δανεικός για έναν χρόνο στη Μάλαγα) και ακόμα δεν έχει καταφέρει, όχι να καθιερωθεί αλλά ούτε να αγωνιστεί με τους μπλε της Καταλονίας. Το συμβόλαιο του πλησιάζει στο τέλος του (λήγει το καλοκαίρι του 2019) και η Εσπανιόλ δεν πρόκειται να τον ανανεώσει, κάτι που σημαίνει ότι σε 2 βδομάδες είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Ο Μαδριλένος κίπερ πήγε στην Εσπανιόλ το καλοκαίρι του 2016 από τον Ολυμπιακό για το ποσό της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ, το οποίο ήταν το υψηλότερο ποσό που έχει πληρώσει ποτέ η ισπανική ομάδα για τερματοφύλακα. Ο Ρομπερτο ήταν βασικός στο πρώτο παιχνίδι, όμως μόλις από τη δεύτερη αγωνιστική εκείνης της σεζόν έγινε αναπληρωματικός με τον Ντιέγκο Λόπεζ να του «τρώει» τη θέση.

Έκτοτε, ο γκολκίπερ που αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο του Ολυμπιακού δεν επέστρεψε ποτέ στην κατάσταση που ήταν στο λιμάνι. Αγωνίστηκε συνολικά σε 6 μόλις παιχνίδια στην πρώτη του σεζόν, σε κανένα στη δεύτερη με την Εσπανιόλ, όπου παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Μάλαγα (εκεί έπαιξε 34 ματς) και μέχρι τώρα μετράει 2 συμμετοχές φέτος. Πρακτικά αυτό για την ισπανική ομάδα σημαίνει πως ο Ρομπέρτο κοστίζει περίπου 375.000 ευρώ το παιχνίδι για την Εσπανιόλ, χωρίς καν να μετράμε το ποσό για τη μεταγραφή.

Η διοίκηση της Εσπανιόλ προσπάθησε όλο αυτόν τον καιρό να βρει τρόπο να ξεφορτωθεί τον Ρομπέρτο αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Ο λόγος ήταν το συμβόλαιο που υπέγραψε πριν 2,5 χρόνια το οποίο ήταν και είναι ένα από τα πιο ακριβά στο ρόστερ της ομάδας. Η Εσπανιόλ όμως όπως προείπαμε κάνει υπομονή προκειμένου να λυθεί η συνεργασία με τον Ρομπέρτο και να «γλιτώσει» ένα παχυλό συμβόλαιο αλλά και έναν τερματοφύλακα με τραγικούς αριθμούς, αφού συνολικά αγωνίστηκε 8 φορές σε 2,5 χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ