Πρόβα τίτλου θέλει η Μπάρτσα στο Μπερναμπέου

Πρόβα τίτλου θέλει η Μπάρτσα στο Μπερναμπέου

Ώρα για ένα ακόμα clasico καθώς η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται απόψε στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο των Καταλανών στο Μπερναμπέου για το Κύπελλο. Με νίκη οι μπλαουγκράνα κάνουν μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από το επιβλητικό πέρασμα της Μπαρτσελόνα από το Μπερναμπέου (3-0) και την πρόκριση των μπλαουγκράνα στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας και οι δύο ομάδες έχουν απόψε νέο… ραντεβού.

Η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί απόψε την Μπαρτσελόνα, αυτή την φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος, με την μάχη των δύο ισπανικών ομάδων να κλέβει φυσικά την παράσταση.

Η αποψινή αναμέτρηση είναι η τέταρτη την φετινή σεζόν μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ και οι μπλαουγκράνα έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν με τα αποτελέσματα των τριών προηγούμενων αγώνων. Η ομάδα της Βαρκελώνης έχει δύο νίκες (5-1 στο πρωτάθλημα και 3-0 στο Κύπελλο) ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο (1-1).

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως από την μία πλευρά η Μπάρτσα θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί και από την άλλη η Ρεάλ Μαδρίτης να βάλει «φρένο» στους Καταλανούς. Το αποψινό ντέρμπι είναι πολύ σημαντικό από βαθμολογικής άποψης και για τις δύο ομάδες.

Η Μπαρτσελόνα φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας με 57 βαθμούς, εφτά περισσότερους από την Ατλέτικο Μαδρίτης και εννιά από την Ρεάλ.

Αν λοιπόν η Μπαρτσελόνα καταφέρει να κερδίσει στο Μπερναμπέου τη Ρεάλ, θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, καθώς θα αυξήσει την διαφορά της από τους μερένχες στους δώδεκα βαθμούς και θα περιμένει το αποτέλεσμα της αυριανής εκτός έδρας αναμέτρησης της Ατλέτικο με την Σοσιεδάδ.

Από την άλλη πλευρά βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι η «βασίλισσα» παίζει το τελευταίο της χαρτί σε ότι έχει να κάνει με την κατάκτηση του τίτλου. Για να διατηρήσει τις ελπίδες της η ομάδα της Μαδρίτης θα πρέπει να πάρει τη νίκη στην αποψινή αναμέτρηση με την Μπάρτσα.

Κάθε άλλο αποτέλεσμα βγάζει ουσιαστικά νοκ άουτ την Ρεάλ από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος και γι’ αυτό τον λόγο οι Μαδριλένοι «καίγονται» για νίκη στην αποψινή αναμέτρηση.

Σε «κέφια» ο Σουάρες

Ο Λουίς Σουάρες είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής των φετινών αναμετρήσεων της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ, καθώς στα τρία προηγούμενα παιχνίδια πέτυχε πέντε γκολ. Ο Ουρουγουανός επιθετικός της Μπάρτσα είχε «κέφια» στα φετινά παιχνίδια της ομάδας του απέναντι στην «βασίλισσα» και αυτό φάνηκε από το πρώτο κιόλας ματς της σεζόν.

Οι Καταλανοί διέλυσαν την Ρεάλ στο Καμπ Νου για το πρωτάθλημα με 5-1 και ο λατινοαμερικάνος σέντερ φορ είχε πετύχει τα τρία από τα πέντε γκολ των μπλαουγκράνα.

Ο Σουάρες ήταν επίσης ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι Κυπέλλου των δύο ομάδων στο Μπερναμπέου, καθώς πέτυχε δύο από τα τρία γκολ της Μπάρτσα.

Ένα στοιχείο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι δεν έχει καταφέρει να σκοράρει εναντίον της Ρεάλ την φετινή περίοδο.

Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ δεν είχε αγωνιστεί στο πρώτο ματς λόγω τραυματισμού στο χέρι, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Μπάρτσα να πετύχει μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της απέναντι στην Ρεάλ.

Στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου των δύο ομάδων, που έληξε 1-1, ο Μέσι είχε παίξει σαν αλλαγή στο δεύτερο μέρος ενώ ήταν στην βασική εντεκάδα των Καταλανών στο εντυπωσιακό 0-3 της Μπάρτσα στο Κύπελλο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι παίκτες του ξέρουν καλά ότι αν φύγουν νικητές από την έδρα της Ρεάλ θα «αγκαλιάσουν» και το φετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη ο Σαντιάγο Σολάρι και οι «μερένχες» θα παίξουν την τελευταία τους «ζαριά» σε ότι αφορά την προσπάθεια τους για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ