Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Σε ένα παιχνίδι με λίγες καλές στιγμές και κακό ρυθμό, Ατλέτικο και Ρεάλ κόλλησαν στο 0-0 στο Wanda Metropolitano και μάλλον συμβιβάστηκαν με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στην τελευταία (φιλική) συνάντηση των δύο ομάδων τον Ιούλιο, η Ατλέτικο ταπείνωσε τη Ρεάλ επικρατώντας με το πρωτοφανές 7-3. Όμως έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά και για τις δύο. Ούτως ή άλλως ένα ντέρμπι πρωταθλήματος δεν μπορεί να συγκριθεί με μία φιλική αναμέτρηση, πόσο μάλλον όταν διακυβεύεται η κορυφή (έστω προσωρινά). Ροχιμπλάνκος και Μερένχες διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Wanda Metropolitano για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος και το 0-0 δεν αφήνει καμία ικανοποιημένη. Ή αφήνει και τις δύο. Κατά το δόγμα: μη χείρον βέλτιστον!

Ένα κακό ντέρμπι, φτωχό από άποψη θεάματος, αλλά και από άποψη ρυθμού, κι έντασης, οι δύο ομάδες δικαίως έμειναν ισόπαλες, με τον βαθμό να διατηρεί τη Ρεάλ στην κορυφή και την Ατλέτικο στο -1. Κρίνοντας συνολικά από τα 90 λεπτά, οι Μερένχες ήταν ένα κλικ καλύτεροι, και είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μπενζεμά να «κλέψουν» το αποτέλεσμα, όμως ο MVP Όμπλακ ήταν παρών και το σκορ δεν άλλαξε ως το τελικό σφύριγμα.

Αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν αρχικά, να μην χάσουν. Είχαν αμυντικό προσανατολισμό, ήταν συγκεντρωμένες στα αμυντικά τους καθήκοντα με αποτέλεσμα ο ρυθμός να είναι χαμηλός και οι τελικές… είδος προς εξαφάνιση. Ο δραστήριος Ζοάο Φέλιξ απείλησε δις, στο πρώτο μισό στο 8ο και το 39ο λεπτό, όμως τα τελειώματά του δεν ήταν καλά… Από πλευράς Ρεάλ, ο Τόνι Κρόος δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση στο 37′ και το 41′ αλλά ο Όμπλακ είχε απάντηση.

Στην επανάληψη, οι δύο προπονητές φρέσκαραν τις ενδεκάδες τους, έγιναν λίγο πιο κινητικές (μέχρι να κάνει την εμφάνισή της η κούραση) αλλά καμία δεν έβαλε την μπάλα στο πλεχτό. Κατ’ ουσίαν η πιο άξια αναφορά φάση στο παιχνίδι ήταν στο 75ο λεπτό, η σέντρα του Νάτσο και η επιβλητική κεφαλιά του Μπενζεμά την οποία έβγαλε εντυπωσιακά ο πορτιέρε των γηπεδούχων. Το 0-0 δεν άλλαξε και κάπως έτσι η Ρεάλ έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας βγάλει από το πρόγραμμά τους, το ντέρμπι στην έδρα της συμπολίτισσας.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Σάβιτς, Χιμένες, Λόντι (61′ Λεμάρ), Τρίπιερ, Κόκε, Σαούλ, Παρτέι, Βιτόλο (46′ Κορέα), Ζοάο Φέλιξ (70′ Γιορέντε), Ντιέγκο Κόστα

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Νάτσο, Καρβαχάλ, Καζεμίρο, Βαλβέρδε (68′ Μόντριτς), Κρόος, Μπέιλ, Αζάρ (76′ Χάμες Ροδρίγκες), Μπενζεμά (88′ Γιόβιτς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ