Ρεάλ Σοσιεδάδ : Ονειρώδες φινάλε για Βέλα

Ρεάλ Σοσιεδάδ : Ονειρώδες φινάλε για Βέλα

Ο 28χρονος Μεξικανός αποχαιρέτισε με γκολ κι αποθέωση την ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν, πριν πάει στο Λος Άντζελες

Οι τίτλοι τέλους της παρουσίας του Κάρλος Βέλα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ και το Ευρωπαϊκό φούτμπολ έπεσαν χθες βράδυ, στο Ανοέτα, του Σαν Σεμπαστιάν, όπου η Βασκική ομάδα υποδεχόταν την Σεβίλλη.

Το φινάλε για τον εμβληματικό Μεξικάνο, διεθνή, επιθετικό ήταν ονειρώδες: Όχι μόνο κέρδισε η ομάδα του Εουσέμπιο Σακριστάν (πρώτη φορά μετά τις 5 Νοέμβρη), αλλά ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο φινάλε της αναμέτρησης!

Έτσι, το τελικό σφύριγμα τον βρήκε στα χέρια των συμπαικτών του, ενώ το κοινό τον κατευόδωνε στο ταξίδι του προς το Λος Άντζελες (έχει συμφωνήσει, από το καλοκαίρι, με την τοπική L.A. F.C) με το τελευταίο χειροκρότημα και την ύστατη standing ovation!

Είχε φτάσει η στιγμή του απολογισμού της παρουσίας του στην πανέμορφη πόλη, που βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό, αλλά ο Καρλίτος δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία πως τα 6,5 χρόνια που πέρασαν ήταν άκρως εποικοδομητικά παρότι, ούτε εκεί, κατάφερε να βάλει στο παλμαρέ του κάποιο διασυλλογικό τίτλο. Ωστόσο στην κλίμακα αξιών του Μεξικάνου υπάρχουν σημαντικότερα κέρδη.

«Αν μου έλειψε η κατάκτηση ενός τίτλου; Και μόνο που βρέθηκα εδώ θεωρώ εαυτόν κερδισμένο! Άλλωστε κέρδισα μια σύντροφο κι ένα γιο! Το να πάρω τίτλους ήταν δύσκολο, έτσι κι αλλιώς, όταν ανταγωνίζεσαι ομάδες όπως οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Θα μπορούσαμε και καλύτερα, αλλά δεν μετανιώνω, στιγμή, που ήρθα. Είμαι ευχαριστημένος με ότι έζησα. Είναι δύσκολο να ξαναβρώ τέτοια ομάδα, σαν οικογένεια. Όπως κι ο κόσμος εδώ. Η κουλτούρα τους με σημάδεψε. Φεύγω, αλλά ένα κομμάτι μου μένει στην Ρεάλ και το Σαν Σεμπαστιάν…» είπε ο 28χρονος επιθετικός, που παραδέχθηκε: «Όταν σκόραρα πέρασαν πολλά πράγματα από το μυαλό μου και δεν μπόρεσα να πανηγυρίσω όπως ήθελα. Αλλά φεύγω κύριος!».

Όσο για την απόφαση να μετακομίσει στην MLS συνδέεται με την επιθυμία να βρίσκεται εγγύτερα στην πατρώα γη: «Φεύγω φιλοδοξώντας να συνεχίσω να ευχαριστιέμαι ότι κάνω, αλλά και να ενταχθώ σε ένα πρότζεκτ, που μου δίνει την ευκαιρία να ζήσω σε μια χώρα που πάντα ήθελα, καθώς και να είμαι κοντά στη δική μου» είπε, κλείνοντας το «κεφάλαιο» Ρεάλ Σοσιεδάδ, μετά από 232 συμμετοχές, διανθισμένες με 71 γκολ και 44 ασίστ.

«Ιθάκη» του η Βασκωνία!

Ο Βέλα που ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής της Τσίβας Γκουανταλαχάρα, πριν ενταχθεί στης Άρσεναλ, είχε ετήσιους δανεισμούς σε Σαλαμάνκα (2006-07), Οσασούνα (2007-08), Γουέστ Μπρομ (2010-11), αλλά βρήκε την «Ιθάκη» του, στεριώνοντας, στη Χώρα των Βάσκων, αφού στους «κανονιέρηδες» αγωνίστηκε μια 3ετια (2008-11).

Άλλωστε η Ρεάλ είναι η μόνη ομάδα της καριέρας του όπου κατέγραψε τριψήφιες συμμετοχές. Ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη βάζοντας το όνομα του ανεξίτηλα στην ιστορία της: το 3000ο γκολ της ήταν δικό του, σκοράροντας στο 4-2 επί της Μάλαγα στο «Ανοέτα» τον Απρίλη του 2013. Λίγους μήνες αργότερα (Αύγουστος του 2013) με δύο γκολ κατά της Λιόν την είχε στείλει στους ομίλους του Champions League, μετά από 10ετη απουσία. Πως να μην απολαύσει τέτοια αποθέωση λοιπόν;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ