Ισπανικό Σούπερ Καπ: Ένας τίτλος γεμάτος… πετροδόλαρα

Ισπανικό Σούπερ Καπ: Ένας τίτλος γεμάτος… πετροδόλαρα

Η ισπανική ομοσπονδία και οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαλένθια θα εισπράξουν εκατομμύρια ευρώ για τη διοργάνωση στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Διαβάστε τα απίστευτα ποσά!

Ίσως ο πιο ανορθόδοξος τελικός του ισπανικού Σούπερ Καπ θα διεξαχθεί σήμερα (12/1, 20:00) το βράδυ. Καταρχάς, το μέρος… Το παιχνίδι θα φιλοξενηθεί στο στάδιο «Βασιλιάς Φαχντ» της Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Έπειτα, οι δύο φιναλίστ: η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Καμία από τις δύο δεν κατέκτησε τη σεζόν 2018-2019 το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο Ισπανίας.

Που βρίσκονται η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα και η Κυπελλούχος Βαλένθια; Αποκλείστηκαν στους ημιτελικούς… Διότι όπως διαπιστώσατε οι περισσότεροι μεσοβδόμαδα, φέτος το Σούπερ Καπ της Ισπανίας διεξάγεται με το σύστημα του Final Four… Την ίδια μορφή θα έχει η διοργάνωση τα επόμενα δύο χρόνια, απόρροια της συμφωνίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας με την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Στο μίνι τουρνουά θα παίρνουν μέρος ο πρωταθλητής, ο Κυπελλούχος (ή ο φιναλίστ) και οι δύο που τερμάτισαν στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας. Φυσικά, ο κύριος λόγος που η ισπανική ομοσπονδία «μετακόμισε» τον θεσμό είναι τα λεφτά που θα εισπράξει: 120 εκατομμύρια ευρώ για την τριετία.

Τα μισά θα τα κρατήσει η Ομοσπονδία και τα άλλα μισά θα τα διαθέσει στις συμμετέχουσες ομάδες. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης για να δεχθούν την προοπτική αυτού του ταξιδιού έλαβαν από 6 εκατ. ευρώ, ενώ Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης πήραν από 3 εκατ. ευρώ. Για την παρουσία της στα ημιτελικά κάθε ομάδα θα καρπωθεί από -έξτρα- 800.000 ευρώ, ο νικητής του τροπαίου θα λάβει άλλα 2 εκατ. ευρώ και ο φιναλίστ 1,4 εκατ. ευρώ. Διόλου άσχημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ