Μπαρτσελόνα: Σετιέν, ο 8ος προπονητής του Μέσι

Μπαρτσελόνα: Σετιέν, ο 8ος προπονητής του Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι παίζει από τον Οκτώβριο του 2004 στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα και έχει συνεργαστεί με πολλούς προπονητές.

Η αγωνιστική κυριαρχία της Μπαρτσελόνα έχει ονοματεπώνυμο: Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός επιθετικός προβίβασε τους «μπλαουγκράνα» από τη δεύτερη ταχύτητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στην ελίτ και τους μετέτρεψε σε κυρίαρχους στην Ισπανία.

Ο Μέσι ντεμπούταρε με τη Μπαρτσελόνα στις 27 Οκτωβρίου του 2004 σε ηλικία 17 ετών και έκτοτε αγωνίζεται αδιαλείπτως. Αυτά τα 16 χρόνια έχει συνεργαστεί με εφτά προπονητές, έξι κανονικούς και έναν υπηρεσιακό. Οι προαναφερόμενοι ήταν οι Γκουαρδιόλα, Λουίς Ενρίκε Ερνέστο Βαλβέρδε, Φρανκ Ράικαρντ, Τάτα Μαρτίνο και Τίτο Βιλανόβα. Για μερικά παιχνίδια είχε κοουτσάρει την Μπάρτσα ο Ζόρντι Ρούρα, την περίοδο που ο Βιλανόβα υποβαλλόταν σε θεραπεία για τον καρκίνο.

Μετά την διακοπή της συνεργασίας του Βαλβέρδε με τη Μπαρτσελόνα, την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Κίκε Σετιέν. Ο Ισπανός είναι ο όγδοος προπονητής υπό τον οποίο θα δουλέψει ο Λιονέλ Μέσι. Όσο για τα αποτελέσματα της συνύπαρξης τους, θα τα δείξει το μέλλον…

Δείτε τους προπονητής με τους οποίους συνεργάστηκε ο Μέσι, καθώς και τα στατιστικά του με τον καθένα ξεχωριστά:

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣΓΚΟΛ ΑΣΙΣΤ
Πεπ Γκουαρδιόλα21921189
Λουίς Ενρίκε15815368
Ερνέστο Βαλβέρδε12411249
Φρανκ Ράικαρντ1104224
Τάτα Μαρτίνο464115
Τίτο Βιλανόβα424813
Ζόρντι Ρούρα8122

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ