Αλβάρο Μοράτα: Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον (vid)

Αλβάρο Μοράτα: Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον (vid)

Από ball boy στην Ατλέτικο Μαδρίτης ο Αλβάρο Μοράτα μεταπήδησε στη μισητή συμπολίτισσα Ρεάλ και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να επιστρέψει στους αγαπημένους του ροχιμπλάνκος.

Ο Αλβάρο Μοράτα είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες; περιπτώσεις ποδοσφαιριστών παγκοσμίως. Μιλάμε για έναν επιθετικό που «μεγάλωσε» ποδοσφαιρικά στη Ρεάλ, μεγαλούργησε στη Γιουβέντους, αλλά το σπίτι του είναι στην άλλη πλευρά της Μαδρίτης, σε αυτή της Ατλέτικο.

Ο Ισπανός στράικερ των ροχιμπλάνκος έχει μερικά πολυ ενδιαφέροντα στοιχεία στη ζωή του και στην καριέρα του. Από τη «μετακίνηση» του στον σύλλογο που αγαπούσε από παιδί, μέσω της «αιωνίας» αντιπάλου, στις πράξεις αλληλεγγύης και την αγάπη για τα κρουασάν, ο Μοράτα ξεκίνησε από την Ατλέτικο ως ball boy, μεταπήδησε στη Ρεάλ και επέστρεψε στην ομάδα που αγαπάει περισσότερο από οποιαδήποτε.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάζει πέντε ξεχωριστά στοιχεία από τη ζωή του Αλβάρο Μοράτα:

1. Ball Boy στην Ατλέτικο Μαδρίτης

Αν και δεν είχε αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα της Ατλέτικο μέχρι το 2019 και «έφτιαξε» το όνομά του στην «αιώνια» αντίπαλο της, τη Ρεάλ, ο Μοράτα ήταν πάντα φίλαθλος των «ροχιμπλάνκος». Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην ακαδημία της Ατλέτικο, ενώ στην παιδική του ηλικία ήταν ball boy στο παλιό στάδιο του συλλόγου, «Vicente Calderon».

2. Δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που προέρχεται από την ακαδημία της Ρεάλ

Το… ταξίδι του στη Μαδρίτη (από την ομάδα νέων της Ρεάλ στην επαγγελματική της Ατλέτικο) δεν είναι ασυνήθιστο και πολλοί από τους συμπαίκτες του έχουν ακολουθήσει την ίδια πορεία. Ο Σαούλ Νίγκεθ της Ατλέτικο, ο οποίος έχει και τατουάζ της ομάδας, είχε αγωνιστεί στην ομάδα νέων της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Μάριο Ερμόσο είχε περάσει τα νεανικά του χρόνια στο Μπερναμπέου πριν «μετακομίσει» στην Εσπανιόλ το 2017 και στην Ατλέτικο δύο χρόνια αργότερα. Ο Μάρκος Γιορέντε προέρχεται από μια οικογένεια θρύλων της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο τερματοφύλακας Αντόνιο Αντάν αποχώρησε από τη Ρεάλ το 2013 έχοντας θητεύσει σε όλες τις κατηγορίες της ομάδας για 16 χρόνια.

3. Δεν φοβάται να δείξει αλληλεγγύη

Ο Μοράτα είχε ξυρίσει τα μαλλιά του το 2014 σε μία κίνηση αλληλεγγύης προς τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Εξήγησε ότι είχε συναντήσει πολλούς νεαρούς ασθενείς που επιθυμούσαν να έχουν το κούρεμα του και ότι αποφάσισε να ξυρίσει τα μαλλιά του προκειμένου να έχουν το ίδιο στυλ. Στην πραγματικότητα είχε σημειώσει ένα από καλύτερα γκολ της καριέρας του στον πρώτο του αγώνα μετά το makeover (εναντίον της Ράγιο Βαγιεκάνο), κάνοντας λόγο για καλό κάρμα μετά τον αγώνα…

4. Δεν έχει αγωνιστεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Θεωρείται δικαίως, ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της Ευρώπης, μετρώντας 17 γκολ σε 33 εμφανίσεις στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, αποτελεί έκπληξη για πολλούς το γεγονός ότι δεν μετείχε ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Εχει αγωνιστεί μόνο σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της Ισπανίας στο Euro 2016 με τρία γκολ.

5. Λατρεύει τα κρουασάν

Εκτός της ασχολίας του με το ποδόσφαιρο, ο Μοράτα είναι επενδυτής στην Crosantino, μια εταιρεία που παράγει μικρά κρουασάν γνωστά ως «manolitos». Κατά τη διάρκεια ενός ντέρμπι της Μαδρίτης το 2017, όταν ήταν ακόμα παίκτης της Ρεάλ, είχε εντοπιστεί να έχει μια μακρά συνομιλία με τον προπονητή της Ατλέτικο, Ντιέγκο Σιμεόνε. Τα ΜΜΕ πιθανολογούσαν ότι οι δύο άνδρες συζητούσαν για τη μεταγραφή του, αλλά ο Μοράτα αποκάλυπτε λίγες ημέρες αργότερα ότι ο Σιμεόνε του ζητούσε μερικά κρουασάν!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ