Μαουρίτσιο Ποκετίνο : Επιστρέφει εκεί που αγάπησε και αγαπήθηκε…(pics)

Μαουρίτσιο Ποκετίνο : Επιστρέφει εκεί που αγάπησε και αγαπήθηκε…(pics)

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο είναι πολύ κοντά στο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Παρί Σεν Ζερμέν και να επιστρέψει στην ομάδα στην οποία λατρεύτηκε και λάτρεψε...

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Παρί Σεν Ζερμέν αποτελεί από χθες το βράδυ ο Τόμας Τούχελ καθώς η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε πως αποφάσισε να αποδεσμεύσει τον Γερμανό προπονητή από τα καθήκοντα του… Μπορεί να έγινε επίσημο χθες, ωστόσο η φήμη είχε κυκλοφορήσει την προηγούμενη εβδομάδα. Μια φήμη που ήθελε τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο να παίρνει τη θέση του και να αναλαμβάνει τον πάγκο της Παρί, κάτι που αυτή τη στιγμή μοιάζει σχεδόν σίγουρο…

Μπήκε από νωρίς στις καρδιές των φιλάθλων…

Ο Ποκετίνο είναι έτοιμος να επιστρέψει στο Παρίσι. Εκεί όπου κατάφερε να παίξει ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του. Το 2001 ο Αργεντινός πήρε τη μεταγραφή με προορισμό τη γαλλική πρωτεύουσα από την Καταλονία και την Εσπανιόλ. Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πίστευαν στη μεταγραφή, ωστόσο ο τότε 29χρονος Ποκετίνο κατάφερε να διαψεύσει τους πάντες… Δεν χρειάστηκε και πολύς χρόνος ώστε ο Αργεντινός να προσαρμοστεί στα δεδομένα, καταφέρνοντας να κερδίσει τις καρδιές των φιλάθλων της ομάδας.

Με τη θέληση του αλλά και το πάθος του, κατάφερε να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση με τον σύλλογο τον οποίο έχει δηλώσει επανειλημμένες φορές πως λατρεύει… «Ελπίζω μια μέρα να επιστρέψω στην ομάδα. Είναι ένα από τα όνειρα μου. Παρακολουθώ συνεχώς τα παιχνίδια της ομάδας και την έχω ακόμη στην καρδιά μου», είχε δηλώσει πριν από μερικά χρόνια ο Ποκετίνο.

Από το 2001 έως και το 2003 αγωνίστηκε 95 φορές, έχοντας και τέσσερα γκολ με τη φανέλα της ομάδας.

Αρχηγός αστέρων

Μπορεί επί των ημερών που αγωνιζόταν ο Ποκετίνο να μην κατέκτησε κάποια σημαντική διάκριση η Παρί, ωστόσο το ρόστερ είχε μπόλικο ταλέντο. Ο Αργεντινός είχε αγωνιστεί έχοντας ως συμπαίκτες ποδοσφαιριστές όπως ο Ροναλντίνιο, ο Νικολάς Ανελκά αλλά και ο νυν προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα.

Ποδοσφαιριστές με μεγάλες καριέρες που είχαν ως αρχηγό τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο. Ο Αργεντινός είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του αλλά και του τότε προπονητή του, παίρνοντας το περιβραχιόνιο μόλις στη 2η σεζόν στη γαλλική πρωτεύουσα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ