Νις : «Αν δεν ήμουν μαύρος θα είχα λιγότερα προβλήματα» είπε ο Μπαλοτέλι

Νις : «Αν δεν ήμουν μαύρος θα είχα λιγότερα προβλήματα» είπε ο Μπαλοτέλι

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Μάριο Μπαλοτέλι αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, λόγω του χρώματός του, όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Μάριο Μπαλοτέλι αντιμετώπισε προβλήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο γι’ αυτό έφταιγε το χρώμα του δέρματός του και όχι ο χαρακτήρας του.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο έμπειρος στράικερ στο «Sofoot» υπογράμμισε πως οι επιλογές του αρκετές φορές δεν ήταν οι πιο σωστές και έτσι έμπλεκε, ενώ αποκάλυψε πως έχει πέσει θύμα ρατσισμού.

«Σε μερικά γήπεδα, οι οπαδοί φώναζαν ότι δεν υπάρχουν μαύροι Ιταλοί. Εγώ όμως είμαι η απόδειξη ότι υπάρχουν. Παρότι βέβαια είμαι Ιταλός, εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα, απέκτησα την υπηκοότητα. Ο νόμος είναι λανθασμένος και γι’ αυτό σήμερα κάποιοι βλέπουν το μαύρο ως το χρώμα της διαφορετικότητας και της κατωτερότητας.

Νομίζω ότι αν είχα γεννηθεί λευκός, θα είχα λιγότερα προβλήματα. Ίσως από την άλλη πολλά από αυτά να το προκάλεσα κι εγώ ο ίδιος, μη έχοντας την πρέπουσα συμπεριφορά κατά καιρούς. Η Ιταλία δεν είναι ρατσιστική χώρα, αλλά υπάρχουν όμως σε αυτή ρατσιστές. Η αλλαγή βρίσκεται στα χέρια της νέας γενιάς. Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας ότι όλοι είναι ίδιοι, ανεξάρτητα από τις εμφανείς διαφορές», τα λόγια του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ