Ρίκο: «Το ποδόσφαιρο μού έσωσε τη ζωή – Δεν πρέπει να ξεπεράσω τους 130 χτύπους το λεπτό»

Ρίκο: «Το ποδόσφαιρο μού έσωσε τη ζωή – Δεν πρέπει να ξεπεράσω τους 130 χτύπους το λεπτό»

Ο Σέρχιο Ρίκο μίλησε για το ατύχημα που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, αλλά και για την επιθυμία του να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Λίγους μήνες πριν, ο Σέρχιο Ρίκο λίγο έλλειψε να χάσει τη ζωή του όταν είχε ένα ατύχημα ενώ έκανε ιππασία, με αποτέλεσμα να μείνει σε κώμα για 26 ολόκληρες μέρες.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας μίλησε για την εμπειρία του και για το πως βίωσε την όλη κατάσταση, αναφέροντας ότι το ποδόσφαιρο ουσιαστικά τού έσωσε τη ζωή, ενώ αναφέρθηκε και στην αποθεραπεία του, στην προσπάθεια που κάνει για να επιστρέψει στην δράση.

Οι δηλώσεις τού Σέρχιο Ρίκο:

Για τον τραυματισμό του: «Η αλήθεια είναι ότι χρωστάω τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Είναι όλη μου η ζωή. Ένας γιατρός μου είπε ότι οι αρτηρίες μου ήταν πιο ανθεκτικές από αυτές ενός κανονικού ανθρώπου που δεν αθλείτε τόσο πολύ όσο εγώ. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που ζω, γιατί ήταν ένα πολύ σοβαρό ατύχημα και διακυβεύτηκε η ζωή μου.

Όταν ξύπνησα από το κώμα ρώτησα τον γιατρό αν θα μπορούσα να παίξω ποδόσφαιρο για άλλη μια φορά. Έμεινε έκπληκτος γιατί είχα ένα σοβαρό ατύχημα, αλλά είπε ναι. Ήμουν τόσο ανακουφισμένος που σχεδόν πετάχτηκα από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

Η ζωή είναι πολύ σημαντική. Κανείς δεν θέλει να πεθάνει, αλλά αν είχα αναγκαστεί να αποσυρθώ από το ποδόσφαιρο, αναρωτιέμαι θα άξιζε τον κόπο; Όταν ήμουν στο νοσοκομείο είδα ένα όνειρο στο οποίο είδα τον πατέρα μου στην άλλη άκρη ενός δρόμου. Ήταν πολύ συγκινητικό και μου έδειχνε ξεκάθαρο ότι ο χρόνος μου δεν είχε τελειώσει».

Για την αποθεραπεία του: «Έχω ξαναβρεί το βάρος μου. Οι γιατροί προειδοποίησαν ότι μπορεί να υπάρχει κίνδυνος για την ισορροπία μου, αλλά είναι τέλειο. Είναι ένα θαύμα που είμαι τόσο καλά. Δεν πρέπει να ξεπεράσω τους 130 χτύπους της καρδιάς το λεπτό. Αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ και δεν θα ξεπεράσω αυτό το όριο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ