Λιόν: Η «βασίλισσα» των χειμερινών μεταγραφών και το ματς-κλειδί κόντρα στην Μαρσέιγ

Λιόν: Η «βασίλισσα» των χειμερινών μεταγραφών και το ματς-κλειδί κόντρα στην Μαρσέιγ

Η Λιόν κινήθηκε πιο δυνατά από όλες τις ομάδες της Ευρώπης στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι προκειμένου να σώσει την χρονιά και πλέον οι «Λιονέ» θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή στη σεζόν με το ντέρμπι μίσους κόντρα στην Μαρσέιγ

Η Λιόν ξεκίνησε απογοητευτικά τη σεζόν, ούσα στις βαθμολογικές θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό, και ο αμερικανός ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζον Τέξτορ, αποφάσισε να πάρει δραστικές αποφάσεις μέσα στον Ιανουάριο προκειμένου να σωθεί η χρονιά.

Οι «Λιονέ» αυτή τη στιγμή, είναι 16οι στην βαθμολογία με 16 βαθμούς μετά από 19 αγώνες . Με άλλα λόγια, αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα θα έπαιζαν στα πλέι άουτ για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στη Ligue 1 . Ενδεικτικό της αγωνιστικής κατάστασης του συλλόγου είναι το γεγονός ότι έχει απολύσει δύο προπονητές (Λοράν Μπλαν και Φάμπιο Γκρόσο) μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Όλα τα… φώτα στο ντέρμπι αιωνίων της «Λεωφόρου»

Ο Μπλαν είναι ο προπονητής που ξεκίνησε την χρονιά ως προπονητής της Λιόν και αποχώρησε μετά από μόλις 5 παιχνίδια στα οποία μάζεψε μόνο 2 βαθμούς (3 ήττες, 2 ισοπαλίες). Ο άλλωτε θρύλος της ομάδας, Φάμπιο Γκρόσο, τον διαδέχτηκε ωστόσο η κατάσταση δεν άλλαξε. Σε εφτά παιχνίδια καθοδήγησε τους «Λιονέ» ο Γκρόσο με απολογισμό 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες, με τον Ιταλό τεχνικό να παραιτείται μετά την ήττα από την Λιλ στα τέλη Νοεμβρίου.

Ο Πιέρ Σαζ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος ακαδημιών του συλλόγου, ανέλαβε πρώτος προπονητής της Λιόν και μάλλον έχει τα καλύτερα αποτελέσματα μέχρι τώρα στην σεζόν αφού σημείωσε 3 συνεχόμενες νίκες που έδωσαν βαθμολογική ανάσα ενώ έχει πετύχει και δύο προκρίσεις στο Κύπελλο Γαλλίας.

Μετά το πρώτο μισό της σεζόν στο οποίο οι «Λιονέ» απογοήτευσαν, ο Τζον Τέξτορ (ιδιοκτήτης και της Μποταφόγκο), είπε να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη για την ενίσχυση του ρόστερ, αφού συνολικά ξόδεψε 56 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση ποδοσφαιριστών, καθιστώντας τον γαλλικό σύλλογο «βασιλιά» στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου.

Η Ολιμπίκ, ξεπέρασε σε αγορές συλλόγους όπως την Παρί Σεν Ζερμέν (40 εκ.), της Μπάγερν (30 εκ.), της Ζενίτ (29.85 εκ.), της Κρίσταλ Πάλας (29.10 εκ.) και της Μπενφίκα (27 εκ.). Μάλιστα, η Λιόν διέθεσε περισσότερα χρήματα για μεταγραφές από ό,τι ολόκληρο το πορτογαλικό πρωτάθλημα μαζί (47,4), την Premier League (32,07) και την  Σαουδική Pro League (23).

Εφτά ποδοσφαιριστές απέκτησε η Λιόν μέσα στον Ιανουάριο προκειμένου να ενισχυθεί. Αναμφίβολα, όλοι τους αποτελούν εξαιρετικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα. Γκιφτ Όρμπαν (12 εκ) και Μαλίκ Φοφανά (17 εκ) από την Γάνδη, Oρέλ Μανγκαλά (δανεικός 11 εκ) από την Νότιγχαμ Φόρεστ, Λούκας Περί (3,25 εκ) και Αντριέλσον (3.5 εκ) από την Μποταφόγκο, Νεμάνια Μάτιτς (2,6 εκ.) από την Ρεν και Σαίντ Μπενραχμά (δανεικός, 6 εκ.) από την Γουέστ Χαμ, ήρθαν μέσα στο χειμώνα στους «Λιονέ», με τον Πιέρ Σαζ να έχει αρκετές επιλογές πλέον για να χρησιμοποιήσει στα επόμενα παιχνίδια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympique Lyonnais (@ol)

Η Λιόν, όμως, χρειάζεται άμεσα νίκες για να μην… μπλέξει στο τέλος της σεζόν. Οι «Λιονέ» έχουν μπροστά τους ένα ματς-πρόκληση απόψε (4/2, 21:45) που μπορεί τους αλλάξει τη σεζόν. Η ομάδα του Σαζ υποδέχεται την Μαρσέιγ, σε ένα ντέρμπι μίσους, και θέλει να πετύχει την πρώτη νίκη επί των Μασσαλών μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες. Ίσως, αυτό το ματς αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την Λιόν να γυρίσει σελίδα μέσα στην σεζόν και με τις προσθήκες που πραγματοποίησε να κάνει έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο στο γαλλικό πρωτάθλημα.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ