Τζάραντ Μπράνθγουεϊτ: To «αστεράκι» της Έβερτον… τρελαίνει την Premier League (pics+vids)

Τζάραντ Μπράνθγουεϊτ: To «αστεράκι» της Έβερτον… τρελαίνει την Premier League (pics+vids)

Το γκολ απέναντι στην Τότεναμ, οι εντυπωσιακές εμφανίσεις, τα 25 εκατ. ευρώ και το ενδιαφέρον από τα μεγαθήρια της Ευρώπης.

Εμφανίστηκε σαν «από μηχανής θεός» στο παιχνίδι της Έβερτον με την Τότεναμ και με γκολ στο 90+8’ ισοφάρισε σε 2-2 την αναμέτρηση, γλιτώνοντας τα «ζαχαρωτά» από την ήττα. Ο λόγος για τον Τζάραντ Μπράνθγουεϊτ.

Ο θηριώδης στόπερ (27/6/2002, 1.95 μ.) της βρετανικής ομάδας πραγματοποιεί σπουδαία σεζόν και έχει εκτοξεύσει στα ύψη τη μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, με τον νεαρό αμυντικό να έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα των μεγάλων της Premier League, αλλά και της Ευρώπης, με το όνομά του να βρίσκεται σε πολλές μεταγραφικές λίστες. Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου είναι λίγες από τις ομάδες για τις οποίες έχει γραφτεί το όνομα του Τζάραντ Μπράνθγουεϊτ.

Το παιχνίδι με την Τότεναμ ήταν το 26ο στη σεζόν για τον Μπράνθγουεϊτ, με τον 21χρονο να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος και δεύτερη συνολικά με τη φανέλα της Έβερτον. Από τις 26 εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα ο νεαρός άσος, οι 20 είναι στην Premier League και οι υπόλοιπες σε Λιγκ Καπ και Κύπελλο (σ.σ από τρεις). Έχει αγωνιστεί 2.340 λεπτά, με τις εμφανίσεις του Βρετανού στόπερ να είναι άκρως εντυπωσιακές και να δείχνει έτοιμος για το μεγάλο βήμα.

Στην αναμέτρηση με την Τότεναμ ο Τζάραντ Μπράνθγουεϊτ εκτός από το γκολ, είχε επίσης 84% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του, 46 επαφές με την μπάλα, 31/37 σωστές πάσες, 4/7 μακρινές μπαλιές, 4/4 κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα, 4 κλεψίματα και δύο κοψίματα. Μια εμφάνιση πολύ υψηλού επιπέδου, δείγμα του ταλέντου του και της αξίας του.

Το «αγροτικό», η Αϊντχόφεν και τα 25 εκατ. ευρώ

Ο Τζάραντ Μπράνθγουεϊτ ανήκει στην Έβερτον από το 2020, όταν τα «ζαχαρωτά» τον απέκτησαν από την Κάρλαϊλ έναντι 1.1 εκατ. ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2021 τον έδωσαν δανεικό στην Μπλάκμπερν, στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Μάιο, καταγράφοντας 10 συμμετοχές (900 λεπτά).Τον Ιούλιο του 2022 έφυγε και πάλι δανεικός, αυτή τη φορά για την Ολλανδία και την Αϊντχόφεν, στην οποία παρέμεινε μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας 36 ματς, με 4 γκολ και 2 ασίστ στο ενεργητικό του.

Εμφανίσεις που του έδωσαν το εισιτήριο της επιστροφής για το «Γκούντισον Παρκ», με τον νεαρό σέντερ μπακ να μπαίνει στην 11άδα της Έβερτον και να μην βγαίνει ποτέ ξανά, όντας πλέον βασικός και αναντικατάστατος για τα «ζαχαρωτά».

Η ραγδαία εξέλιξή του αποτυπώνεται και στην άνοδο που έχει καταγράψει η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Στην αρχή της σεζόν (9/10/2023) ήταν στα 18 εκατ. ευρώ, ενώ πλέον βρίσκεται στα 25 εκατ. ευρώ. Με τέτοιες εμφανίσεις μάλιστα είναι δεδομένο ότι θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Το ερχόμενο καλοκαίρι το όνομά του θα παίξει «δυνατά» σε πολλά μεταγραφικά σενάρια, εντός και εκτός νησιού, αλλά όποια ομάδα θελήσει να τον αγοράσει θα πρέπει να καλύψει τις υψηλές πλέον απαιτήσεις της Έβερτον, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ