Στην κορυφή της Ligue 1 ο Βαλμπουενά!

Στην κορυφή της Ligue 1 ο Βαλμπουενά!

Ο Ματιέ Βαλμπουενά κέρδισε μια σπουδαία διάκριση, με ένα σπουδαίο στατιστικό στοιχείο της τελευταίας 10ετίας.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά δεν είναι απλά ένας ακόμη ξένος ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό. Είναι ένας παίκτης που ήρθε στην Ελλάδα για να αποτελέσει το σημείο αναφοράς του συλλόγου, έως ότου επιστρέψει από τον τραυματισμό του ο Κώστας Φορτούνης. Και τα κατάφερε εντυπωσιακά. Σε σημείο να αποτελεί έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στην πορεία έως τους ομίλους του Champions League, αλλά και σε σημαντικές νίκες των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα.

Βεβαίως, η αξία του Βαλμπουενά δεν τέθηκε ποτέ προς αμφισβήτηση. Και ο ίδιος, με τον τρόπο που συμπεριφέρεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, το πάθος του, την… τρέλα του, την ανεξάντλητη ενέργειά του, την ηγετική του παρουσία, αλλά και την κορυφαία ποιότητά, επιβεβαιώνει το ποδοσφαιρικό του μέγεθος. Και «εξηγεί» με τον πλέον σαφή τρόπο για ποιον λόγο έκανε τόσο σπουδαία καριέρα.

Μάλιστα αυτές τις ημέρες δημοσιοποιήθηκε από την ποδοσφαιρική βάση δεδομένων «OPTA», μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα, αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που έχουν διακριθεί την τελευταία 10ετία στο γαλλικό πρωτάθλημα. Με τον Βαλμπουενά να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας που αφορά τους παίκτες που έχουν κερδίσει τις περισσότερες κίτρινες και κόκκινες κάρτες.

Ο Βαλμπουενά έχει δεχθεί αμέτρητα τάκλιν στην καριέρα του. Πολλά εξ αυτών… δολοφονικά. Με αποτέλεσμα οι αντίπαλοί του να υποστούν τις συνέπειες. Συγκεκριμένα, το διάστημα 2006-14, που αγωνίστηκε στη Μαρσέιγ και τη σεζόν 2015-16, που αγωνίστηκε στη Λιόν, ο Βαλμπουενά κέρδισε 72 κίτρινες και 3 κόκκινες κάρτες από αντιπάλους του. Αριθμοί που τον τοποθετούν στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

Στην εν Ελλάδι καριέρα του και παρά τα προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπωρούν από τον Οκτώβριο, o Βαλμπουενά έχει συνολικά 18 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού, σε όλες τις διοργανώσεις και σε αυτά τα παιχνίδια έχει προλάβει να καταγράψει 6 γκολ και 9 ασίστ! Ενώ, όποτε ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα είναι 100% έτοιμος να κάνει πάλι τα… δικά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ