Ο Μπέκαμ, το νέο γήπεδο και το περίεργο έμβλημα: Ολα όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα ομάδα του Λιονέλ Μέσι

Ο Μπέκαμ, το νέο γήπεδο και το περίεργο έμβλημα: Ολα όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα ομάδα του Λιονέλ Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται να διασχίσει τον Ατλαντικό για λογαριασμό της Ίντερ Μαϊάμι. Ποια είναι όμως η νέα ομάδα του Αργεντινού σούπερ σταρ;

Τα χρόνια ιστορίας της είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ουσιαστικά, χωρίς τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, δε θα υπήρχε ούτε σαν ιδέα. Ιδρύθηκε το 2018, το 2020 εξασφάλισε το εισιτήριο συμμετοχής στο MLS και η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι η περσινή 6η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της ανατολικής περιφέρειας. Η Ίντερ Μαϊάμι θα γίνει ο τέταρτος σταθμός στην ποδοσφαιρική καριέρα του Λιονέλ Μέσι, με τον αμερικανικό σύλλογο να κερδίζει την κούρσα της υπογραφής του.

Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ ολόκληρων μηνών «παίχτηκε» χθες, με τον Pulga να γνωστοποιεί τη μεγάλη του απόφαση. Ο Λιονέλ Μέσι έκανε στην άκρη την προοπτική επιστροφής στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα, έριξε πανηγυρικό άκυρο στις… πετρελαιοπηγές της Αλ Χιλάλ και προτίμησε το αμερικανικό όνειρο.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στη Marca με τη μελατονίνη του Τσιτσιπα: «Ποιος τον συμβούλευσε να κάνει κάτι τέτοιο;»

Μπόλικα τα εκατομμύρια που θα βάλει στα ταμεία του ο Αργεντινός σούπερ σταρ, σε αυτό το τελευταίο κεφάλαιο της ένδοξης καριέρας του. Ποσοστό από τα έσοδα των νέων συνδρομητών του Apple TV+ και μερίδιο από τα κέρδη της Adidas είναι μόνο μερικές από τις οικονομικές συμφωνίες που οδήγησαν τον Μέσι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Μέχρι και δικό του franchise στο MLS θα έχει την δυνατότητα να κάνει δικό του ο Pulga. Με λίγα λόγια, η Ίντερ Μαϊάμι έδωσε τη μισή… Φλόριντα για να τον πείσει να αγωνιστεί στα αμερικανικά γήπεδα.

Φυσικά, ελάχιστα πράγματα γνωρίζει κανείς για την ομάδα που εδρεύει στη Φλόριντα. Ούτε ιστορία κουβαλάει, ούτε θεωρείται από τις γνωστές ομάδες του MLS. Ωστόσο, οπως είναι λογικό, τα πάντα αλλάζουν με την έλευση του Λιονέλ Μέσι στις τάξεις της.

Ο Μπέκαμ και τα αδέρφια Μας

Η Ιντερ Μαϊάμι φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Αυτός βρίσκεται πίσω από την ίδρυση της τον Ιανουάριο του 2018. Ο θρύλος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ενεργοποίησε την ειδική ρήτρα στο συμβόλαιό του, που του επέτρεπε να αγοράσει έναν σύλλογο για 25 εκατομμύρια δολάρια και η Ιντερ Μαϊάμι έγινε η 25η ομάδα του MLS.

Πέραν του Μπέκαμ, στο διοικητικό team βρίσκονται τα αδέρφια Χόρχε και Χοσέ Μας. Ουσιαστικά, είναι και αυτοί που «σπρώχνουν» τα περισσότερα χρήματα στην ομάδα του Μαϊάμι. Γενικά, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, η Ιντερ έχει καταφέρει να κάνει άλματα προόδου σε πολλά επίπεδα. Ειναι χαρακτηριστικό πως το Forbes αποτίμησε την αξία της στα 600 εκατομμύρια δολάρια.

Το πρόβλημα με το γήπεδο και η μελλοντική επένδυση

Η Ίντερ Μαϊάμι αγωνίζεται στο DRV PNK Stadium, χωρητικότητας 18.000 θεατών. Ωστόσο, η συμφωνία για να δημιουργηθεί μια ομάδα MLS στο Μαϊάμι, απαιτούσε ένα συγκεκριμένο γήπεδο ποδοσφαίρου να βρίσκεται εντός των ορίων της πόλης.

Και ενώ η εξασφάλιση μιας τοποθεσίας δεν ήταν εύκολη δουλειά για τους ανθρώπους της ομάδας, κατάφεραν τελικά να εξασφαλίσουν μια έκταση 160 στρεμμάτων στο Melreese Country Club.

Το μεγαλόπνοο έργο θα περιλαμβάνει ένα γήπεδο 28.000 θέσεων, δημόσιο πάρκο, καθώς και εμπορικό κέντρο. Μάλιστα, θα βρίσκεται δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι.

Το ιδιαίτερο έμβλημα με τα πουλιά και τον… Μπέκαμ

Πάμε και στο έμβλημα της ομάδας που θα έχει την τιμή να διαθέτει στις τάξεις της έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Στην κορυφή του εμβλήματος υπάρχουν δύο πουλιά. Πρόκειται για τους ερωδιούς (Heron) που τα πόδια τους ενώνονται για να σχηματίσουν ένα «M» για το Μαϊάμι.

Πίσω από αυτά τα μεγάλα πουλιά, υπάρχουν επτά ακτίνες που θυμίζουν ήλιο, αντιπροσωπεύοντας τον αριθμό που έφερε στην πλάτη του ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του (χωρίς Ρεάλ Μαδρίτης και LA Galaxy).

Το περιβάλλον και η ισπανική… νότα

Η ομάδα του Μπέκαμ προσπαθεί και παίζει μπάλα και εκτός γηπέδου. Το 2023, η Ίντερ Μαϊάμι ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Adidas για να ξεκινήσει την καμπάνια «One Planet», για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία του ωκεανού.

Παράλληλα, όταν ο Μπέκαμ την ίδρυσε, είπε ότι ήθελε μια «γεύση Νότιας Αμερικής» σε αυτήν. Ενώ το δημοφιλές όνομα για την ομάδα είναι Inter Miami, το πλήρες  είναι Club Internacional de Futbol Miami. Και αυτό την τοποθετεί ως τη μοναδική ομάδα με ισπανικό όνομα στο MLS.

Το αντίπαλο δέος

Μεγάλος αντίπαλος της Ίντερ Μαϊάμι είναι το Ορλάντο. Πρόκειται για δυο ομάδες που εδρεύουν στη Φλόριντα και συμμετέχουν στην ίδια περιφέρεια. Ασφαλώς, η κόντρα τους δεν συγκρίνεται με άλλων συλλόγων. Αλλά αιωρείται η πρόθεση να  δημιουργηθεί ένας ανταγωνισμός παρόμοιος με αυτόν των LA Galaxy εναντίον LAFC, ο οποίος ονομάστηκε «El Trafico» προς τιμή του El Clasico της LaLiga μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Ιντερ Μαϊάμι. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ο Λιονέλ Μέσι την εκτοξεύει με το… καλημέρα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ