Είναι τελικά ο Τεντ Λάσο, ο νέος προπονητής του Λιονέλ Μέσι;

Είναι τελικά ο Τεντ Λάσο, ο νέος προπονητής του Λιονέλ Μέσι;

Η επίδειξη δύναμης κόντρα στα δισεκατομμύρια της Αλ Χιλάλ, το τέλειο σενάριο και ο ρόλος της Apple πίσω από την μεταγραφική βόμβα που πυροδότησε η Ίντερ Μαϊάμι με τον Λιονέλ Μέσι.

Η κουβέντα είχε… ανάψει τους τελευταίους μήνες και φούντωσε από το βράδυ της 3ης Ιουνίου. Τότε που η Κλερμόν μουτζούρωσε το αντίο του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Μπορεί ο Αργεντίνος σούπερ σταρ να έφευγε με το δεύτερο πρωτάθλημα Γαλλίας, από την «Πόλη του Φωτός», ωστόσο ήταν γνωστό σε όλους πως αυτός ο γάμος δεν άφησε ικανοποιημένο κανέναν.

Και το σήριαλ μόλις είχε αρχίσει. Για πολλούς η μεγάλη επιστροφή του Λιονέλ Μέσι στη Βαρκελώνη έμοιαζε τελειωμένη… υπόθεση. Για άλλους η σφήνα της Αλ Χιλάλ η οποία πετούσε δισεκατομμύρια στα πόδια του 36χρονου σούπερ σταρ έμοιαζε ικανή να βάλει τέλος σε ένα… ρομαντικό σενάριο το οποίο είχαν πλάσει οι φίλοι των μπλαουγκράνα και ενδέχεται και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας.

Διαβάστε επίσης: Στις χίλιες ζωές του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπήρχε πάντα μια για το ποδόσφαιρο… (pics, vids)

Όλα αυτά μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης 7η Ιουνίου. «Άκουσα σχεδόν όλα όσα ειπώθηκαν, όσα έβγαιναν, όσα είπε ο Τσάβι. Λίγο απ’ όλα όσα λέχθηκαν πρόσφατα. Η La Liga έδωσε το ΟΚ, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι η απόφαση είναι δική μου, επειδή λείπουν πολλά πράγματα και το καλοκαίρι είναι μακρύ», ήταν τα λόγια του Αργεντίνου, ο οποίος είχε αποφασίσει να γίνει κάτοικος Μαϊάμι για λογαριασμό της Ίντερ του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ποιος κρύβεται όμως πίσω από αυτή την πρώτη μεταγραφική… εκπληξή του καλοκαιρινού μεταγραφικού παζαριού.

Φυσικά η Apple η οποία πριν από μερικές εβδομάδες δαπάνησε το εξωφρενικό ποσό των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου των ΗΠΑ (MLS) και της Adidas που αντί του ποσού των 775 εκατομμυρίων δολαρίων ανέλαβε να «ντύσει» τις 29 ομάδες του για τα επόμενα δέκα χρόνια. Απαραίτητη σημείωση: Η πρώτη, μόλις συμφώνησε με τον Μέσι για ένα ντοκιμαντέρ 4 επεισοδίων που θα αφορά στα 5 παγκόσμια κύπελλα που ο Αργεντινός έχει λάβει μέρος από το 2006 και πέρα. Και η δεύτερη από το 2017 έχει υπογράψει μαζί του «ισόβιο» συμβόλαιο συνεργασίας.

Και όλα αυτά εν αναμονή του τελευταίου επεισοδίου της πιο επιτυχημένης τηλεοπτικής «σειράς» στην πρόσφατη ιστορία της Apple TV: Τον «Τεντ Λάσο» που στις 31/5 έκλεισε –μάλλον οριστικά- την αυλαία έπειτα από τρεις κύκλους προβολής και 11 βραβεία Emmy.

Ο Πελέ και ο Μαραντόνα

Κάπως έτσι τα 40.000.000 ευρώ που θα βάλει ο Αργεντινός ετησίως στον λογαριασμό του για την επόμενη τριετία όπου και θα φορά τη φανέλα με τα Φλαμίνγκο της Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ μάλλον μοιάζουν απλά να συμπληρώνουν την εξίσωση μιας απόφασης που αλλάζει οριστικά τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Στην πραγματικότητα εξελίσσεται η τρίτη και μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να μπουν οριστικά στο πιο δημοφιλές ομαδικό παιχνίδι του πλανήτη. Η πρώτη ήταν μισό αιώνα πριν, όταν ο Έντσο Αράντες Ντο Νασιμέντο: ο θρυλικός Πελέ με τις ευλογίες της Βραζιλίας αποφάσισε να κλείσει την τεράστια ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα «Κόσμος» της Νέας Υόρκης δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο ντόμινο που άνοιξε την πόρτα του American dream στον Φραντς Μπεκενμπάουερ, τον Κάρλος Αλμπέρτο, τον Γιόχαν Κρόιφ κλπ. Η δεύτερη, συνέπεσε με την διοργάνωση του Μουντιάλ 1994 από τους Αμερικανούς, στο τουρνουά που έκλεισε άδοξα ο κύκλος της καριέρας του Ντιέγκο Μαραντόνα με το εθνόσημο. Η τρίτη μοιάζει με… φαρμακερή. Και οι συνθήκες είναι τέλειες.

Το τέλειο σενάριο

Οι Αμερικανοί διοργανώνουν το επόμενο Copa America σε έναν χρόνο από τώρα και το 2026 είναι η ηγέτιδα δύναμη στη συνδιοργάνωση του επόμενου Μουντιάλ (ΗΠΑ, Μεξικό, Καναδάς). Φυσικά προσδοκούν και στα δύο αυτά τουρνουά να είναι εκεί ο Λιονέλ Μέσι ο οποίος υπέγραψε ακριβώς για τρία χρόνια με την προσδοκία να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία που θα αγωνιστεί σε έκτο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ του έχει… τάξει να επιλέξει τον επόμενο προπονητή (όλοι μιλούν για τον Χεράρδο «Τάτα» Μαρτίνο που ο Μέσι επέβαλλε κάποια στιγμή της καριέρας του και στη Μπαρτσελόνα και στην εθνική Αργεντινής) αλλά και τους συμπαίκτες του (Άνχελ Ντι Μαρία, Λουίς Σουάρες, Σέρζι Μπουσκέτς, Τζόρντι Άλμπα είναι εντιμότατοι φίλοι του και… ελεύθεροι για νέες περιπέτειες) τότε ίσως να μπορεί κάποιος να δει ολόκληρη την… φωτογραφία αυτής της επιλογής! Ο Μέσι μπορεί να είναι χαρούμενος στο Μαϊάμι, να έχει τους φίλους του, ένα εξαίσιο ποδοσφαιρικό σενάριο για τον επίλογο, ένα σπουδαίο οικονομικό deal –το μεγαλύτερο στην Ιστορία του MLS-, να αποκτήσει μετοχές της νέας του ομάδας ή και το δικαίωμα να σχηματίσει στο μέλλον το δικό του franchise που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και μια ολόκληρη χώρα να περιμένει από εκείνον να της «ξυπνήσει» το ενδιαφέρον για ένα σπορ που αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο σε δημοφιλία στο γυναικείο κοινό, αλλά που δεν έχει καταφέρει ακόμη να μπει στην ίδια σειρά με τα τέσσερα ισχυρά επαγγελματικά πρωτάθλημα (Μπέιζμπολ, Μπάσκετ, Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο, Χόκεϊ) που φυσικά και κρατούν τα σκήπτρα!

Επίδειξη δύναμης

Ήδη η Μέσι-μανία κάνει μια πρώτη επίδειξη δύναμης. Η Ίντερ Μαϊάμι μέσα σε λίγα 24 αύξησε κατά 4,5 εκατομμύρια τους «ακόλουθους» της στο Instagram ξεπερνώντας κάθε αντίστοιχη ομάδα του MLS αλλά και του NFL (Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο), του MLB (Μπέιζμπολ) και του NHL (Χόκεϊ). Τα εισιτήρια -που προ Μέσι κόστιζαν 29 δολάρια και μετά 477- για την ενδεχόμενη πρώτη του παρουσία με τη νέα του ομάδα (υπολογίζεται να κάνει ντεμπούτο στις 21 Ιουλίου)… εξαφανίστηκαν και οι υπολογισμοί για την χρηματιστηριακή αξία της νέας του ομάδας, την έστειλαν στο εξωφρενικό νούμερο των 560 εκατομμυρίων δολαρίων. Την Ίντερ Μαϊάμι ο Μπέκαμ την δημιούργησε στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας με κεφάλαιο 23 εκατομμύρια δολάρια. Για πρώτη φορά πήρε δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα το 2018. Ο Μπέκαμ υπολογίζεται ότι εισέπραξε συνολικά 238 εκατομμύρια ευρώ σε πέντε χρόνια στις ΗΠΑ, σε μία εποχή όπου το ρεκόρ μεταγραφής στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ήταν τα 77.500.000 του Ζινεντίν Ζιντάν στη Ρεάλ.

Η Αλ Χιλάλ με 1,5 δισ

Ο Λιονέλ Μέσι πέρα από την Μπαρτσελόνα απέρριψε και μια ακατανόητη πρόταση από τη Σαουδική Αραβία ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο. Την Τετάρτη λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές με την Ίντερ, η Αλ Χιλάλ φέρεται να ανέβασε την πρόταση της σε 500 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο και «κλειστή» συμφωνία για τρία έτη. Και η τελευταία της απόπειρα όμως δεν έπιασε. Ο Αργεντινός μόλις γύρισε σελίδα. Και ποιος δεν περιμένει να τον δει (και) στον «τέταρτο» κύκλο του «Τεντ Λάσο» και στα χρώματα της τηλεοπτικής Ρίτσμοντ που ξετρέλανε το κοινό; Άλλωστε στο προτελευταίο επεισόδιο εμφανίστηκε εκεί ως guest star και ο αγαπημένος του φίλος Πεπ Γκουαρντιόλα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ