Ίντερ Μαϊάμι: Έπιασαν δουλειά στους ουραγούς του MLS οι Μέσι και Μπουσκέτς – Η πρωτόγνωρη συνθήκη που θα αντιμετωπίσουν (pics & vids)

Ίντερ Μαϊάμι: Έπιασαν δουλειά στους ουραγούς του MLS οι Μέσι και Μπουσκέτς – Η πρωτόγνωρη συνθήκη που θα αντιμετωπίσουν (pics & vids)

Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Μπουσκέτς ενσωματώθηκαν στην Ίντερ Μαϊάμι και για πρώτη φορά στην καριέρα τους θα αγωνιστούν σε ομάδα που βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας του πρωταθλήματός της.

Ο λόγος που πήγαν οι Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Μπουσκέτς στην Ίντερ Μαϊάμι, και πιθανότατα θα τους ακολουθήσουν και άλλοι αστέρες του ποδοσφαίρου, είναι γνωστός. Μετά από μία τεράστια καριέρα στην Ευρώπη κι αφού κατέκτησαν τα πάντα σε συλλογικό και διασυλλογικό επίπεδο, αποφάσισαν να αλλάξουν ήπειρο, θέλοντας να βρουν την ηρεμία τους. Έτσι επέλεξαν το εξωτικό Μαϊάμι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Ντέιβιντ Μπέκαμ που τράβηξε όλα τα φώτα πάνω στην ομάδα του.

Σε μία ομάδα που πραγματοποιεί κάκιστη σεζόν στο MLS και βρίσκεται στην τελευταία θέση της ανατολικής περιφέρειας, έχοντας τη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή (18 βαθμούς σε 22 ματς) και στους δύο ομίλους του πρωταθλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα έντεκα τελευταία ματς της λίγκας δεν έχει πάρει νίκη ενώ έχει καταγράψει οκτώ ήττες και τρεις ισοπαλίες. Η τελευταία νίκη πρωταθλήματος για την Ίντερ Μαϊάμι είναι το 2-1 επί της Νιου Ίνγκλαντ στις 14 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης: Το ελληνικό σχέδιο του Μπαρτζώκα

Δύο και πλέον μήνες χωρίς τρίποντο κι ενώ το πρωτάθλημα διεκόπη τώρα για έναν μήνα καθώς υπάρχει στο πρόγραμμα ένα Κύπελλο με ομάδες από το Μεξικό και τις ΗΠΑ. Στις 21/8 η Ίντερ θα υποδεχτεί τη Σάρλοτ, στο ματς που πιθανότατα θα κάνει και το ντεμπούτο του στο MLS ο Μέσι και ο Μπουσκέτς που χθες προπονήθηκαν κιόλας για πρώτη φορά με τη νέα τους ομάδα κι έγιναν αποδεκτοί με… φατούρο. Και ποιος ξέρει ποιοι ακόμη μπορεί να φορέσουν τη ροζ φανέλα στο προσεχές διάστημα; Ο Ζόρντι Άλμπα ακούγεται έντονα, αλλά δεν είναι το μοναδικό βαρβάτο όνομα που «παίζει».

Από εκεί και πέρα, ξέχωρα από την πρωτόγνωρη συνθήκη που θα βιώσουν οι δύο πρώην αστέρες της Μπαρτσελόνα καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα τους βρίσκονται σε ομάδα που όχι μόνο δεν πρωταγωνιστεί, αλλά είναι και ουραγός, πρόκειται για ένα κλαμπ που δεν έχει καν δικό του γήπεδο προς το παρόν. Από το 2020 η Ίντερ Μαϊάμι αγωνίζεται στο «DRV PNK Stadium»χωρητικότητας 21.000 θέσεων και ενώ το 2025 αναμένεται να είναι έτοιμο – βάσει σχεδιασμού – το «Miami Freedom Park» που θα αποτελέσει τη δική της έδρα.

Το νέο γήπεδο δεν θα είναι βέβαια και πολύ μεγαλύτερο από αυτό που χρησιμοποιεί τώρα ο σύλλογος, καθώς θα έχει χωρητικότητα 25.000 θεατών, ωστόσο θα διαθέτει πάρα πολλές εμπορικές χρήσεις που είναι και το πλέον σημαντικό για τους Αμερικανούς. Μέχρι τότε ο Μέσι αναμένεται να έχει ακόμα συμβόλαιο με τον σύλλογο, αλλά ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί σε δύο χρόνια;

Πώς διεξάγεται το MLS

Όσον αφορά στο ότι η Ίντερ Μαϊάμι είναι ουραγός στη βαθμολογία, δεν τίθεται βέβαια κανένα θέμα υποβιβασμού αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Στο MLS συμμετέχουν φέτος 29 ομάδες οι οποίες είναι χωρισμένες σε δυτική και ανατολική περιφέρεια. Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου, θα ολοκληρωθεί στις 22 Οκτωβρίου και θα ακολουθήσουν τα play offs τίτλου.

Κάθε ομάδα θα δώσει 34 παιχνίδια, 17 εντός και 17 εκτός έδρας. Οι 15 ομάδες της ανατολικής περιφέρειας θα δώσουν δύο μεταξύ τους παιχνίδια και κάθε μία θα αντιμετωπίσει έξι συλλόγους της Δυτικής Περιφέρειας. Οι 14 ομάδες της Δύσης θα δώσουν επίσης σίγουρα δύο μεταξύ τους παιχνίδια και κάθε μία δύο ακόμα με αντιπάλους της ίδιας Περιφέρειας, ενώ επίσης κάθε σύλλογος θα αντιμετωπίσει και έξι ομάδες της ανατολικής περιφέρειας.

Η πρωταθλήτρια ανατολικής και η αντίστοιχη δυτικής Περιφέρειας εξασφαλίζουν τη συμμετοχή στα ημιτελικά των play offs. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2-7 κάθε Περιφέρειας θα δώσουν διπλούς αγώνες για ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά, με τις διασταυρώσεις να ορίζοντας ως 2η-7η, 3η-6η και 4η-5η. Για πρώτη φορά στην ιστορία οι σύλλογοι του Καναδά που συμμετέχουν στο MLS (Τορόντο, Βανκούβερ και Μόντρεαλ) έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής ενώ μέχρι τώρα η δυνατότητά αυτή δινόταν μόνο μέσω του Canadian Championship.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ