MLS: Απορρίφθηκε το αίτημα να παίξουν…αναπληρωματικοί στο U.S Open Cup

MLS: Απορρίφθηκε το αίτημα να παίξουν…αναπληρωματικοί στο U.S Open Cup

Οι ομάδες έλαβαν αρνητική απάντηση.

Το αίτημα της Major League Soccer (MLS) να στείλουν οι σύλλογοι τις αναπληρωματικές ομάδες για να συμμετάσχουν στο U.S. Open Cup, το παλαιότερο τουρνουά της χώρας, απορρίφθηκε από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου των ΗΠΑ ( US Soccer).

Οι σύλλογοι του MLS ψήφισαν να στείλουν ομάδες από το MLS Next Pro, ένα αναπτυξιακό πρωτάθλημα χαμηλότερης κατηγορίας που ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια και αποτελούνταν από τους αναπληρωματικούς παίκτες τους, καθώς το U.S. Open Cup δεν ήταν προτεραιότητα και επειδή ήθελαν να μειώσουν τη συμφόρηση των αγώνων.

Το US Open Cup, που ιδρύθηκε το 1914, περιλαμβάνει επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες, αλλά ο επίτροπος του MLS, Ντον Γκάμπερ, είχε επικρίνει το νοκ άουτ τουρνουά, λέγοντας ότι ήταν μια «πολύ κακή αντανάκλαση» του τι προσπαθούσαν να επιτύχουν στο άθλημα.

«Η Major League Soccer ζήτησε να επιτραπεί στις ομάδες του MLS Next PRO να εκπροσωπούν το MLS στο 2024 Lamar Hunt U.S Open Cup», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία.
«Μετά από προσεκτική εξέταση, ενημερώσαμε την MLS ότι η σύσταση του προσωπικού του αμερικανικού ποδοσφαίρου, η οποία εγκρίθηκε από την Taskforce της Pro League, είναι να απορριφθεί το αίτημα».

Εκτός από το ότι δεν μεταδίδονται όλα τα παιχνίδια του τουρνουά, ενώ ο Γκάρμπερ είπε ότι ορισμένα παιχνίδια παίζονται σε «φτωχά» γήπεδα που δεν ανταποκρίνονται στα επαγγελματικά πρότυπα.

«Καθώς προχωράμε, θα συνεχίσουμε την ανασκόπηση του Open Cup για να διασφαλίσουμε ότι ευθυγραμμίζεται με τους στρατηγικούς πυλώνες του αμερικανικού ποδοσφαίρου», πρόσθεσε η ομοσπονδία.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην αντιμετώπιση των αναγκών και των ανησυχιών όλων των μελών μας, συμπεριλαμβανομένου του MLS, και άλλων ενδιαφερομένων για να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε το U.S. Open Cup».

Η MLS είχε αναφέρει το Σάββατο ότι η κίνηση να μην στείλουν τις πρώτες τους ομάδες θα απελευθερώσει έξι ημερομηνίες αγώνων μεσοβδόμαδα, αλλά ότι παραμένουν «δεσμευμένες να συνεργαστούν με την ομοπονδία για την εξέλιξη και την ανύψωση του Open Cup».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ