Το πιο δίκαιο Μουντιάλ

Το πιο δίκαιο Μουντιάλ

Φτάσαμε στα προημιτελικά στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ένα από τα καλύτερα και κυρίως πιο δίκαια που έχουμε παρακολουθήσει. Γιατί και οι 8 ομάδες δικαιολογούν με την παρουσία τους την πορεία που κάνουν και τι θα δούμε από εδώ και στο εξής…

Ωραίο Μουντιάλ βλέπουμε. Με πολλά γκολ, με λίγες «σούπες», με φαβορί να αποκλείονται, με εκπλήξεις, με δύο «ταχύτητες» στην 8αδα, με σοβαρή πιθανότητα να ζήσει η Αγγλία μια συμμετοχή στον τελικό, με την πιο… Ευρωπαϊκή Βραζιλία, με μια σούπερ Γαλλία και με την διοργανώτρια Ρωσία όχι μόνο να είναι στο «κόλπο» αλλά να ελπίζει για πολύ ψηλά.

Με τις Κροατία και Βέλγιο να δείχνουν ικανές για ψηλά, ειδικά η παρέα του Μόντριτς, μια και οι Βέλγοι έχουν «τελικό» στα προημιτελικά με την Βραζιλία, με ανατροπές, με παρατάσεις, με πέναλτι, με, με, με…

Μετά λοιπόν από την παραδοσιακά σε μεγάλες διοργανώσεις «άνοστη» πρώτη αγωνιστική των ομίλων είναι αλήθεια πως βλέπουμε ευχάριστα τα ματσάκια του Μουντιάλ.

Και το κυριότερο βλέπουμε δικαιοσύνη στο γήπεδο. Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται το VAR στα γήπεδα της Ρωσίας είναι ιδανικός και αυτός που θα πρέπει να ακολουθούν παντού, και εδώ στην Ελλάδα όταν κάποια στιγμή εφαρμοστεί.

Δίκαιο Μουντιάλ και από πλευράς διαιτητικών αποφάσεων όπου πλέον το λάθος του διαιτητή υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται καθώς βλέποντας το ριπλέι όσες φορές έχει συμβεί λάθος το παίρνει πίσω, δίκαιο και από πλευράς παρουσίας στους «8» της διοργάνωσης.

Η Γερμανία, η πιο κακή Γερμανία που θυμάμαι εγώ τουλάχιστον, δίκαια δεν προχώρησε. Λες και βαριόντουσαν, λες και ήθελαν να πάνε διακοπές νωρίς-νωρίς οι Γερμανοί έμειναν εκτός διοργάνωσης από την Σουηδία που είναι ήδη στα προημιτελικά και από το Μεξικό που χαιρέτησε αποκλεισμένο από την καλύτερη Βραζιλία.

Η Αργεντινή ήταν «θαύμα» που πέρασε από τον όμιλο με την νίκη στο τέλος επί της Νιγηρίας. Οι Αφρικανοί ήταν καλύτεροι αλλά ασόβαροι (όπως σχεδόν πάντα) και έτσι η παρέα του Μέσι ταλαιπωρήθηκε από τα Γαλλάκια που έμοιαζαν… Μπολτ μπροστά στα γερόντια του Σαμπάολι.

Η Ισπανία από την άλλη που λογικά ακόμη κάνει… πάσες έφαγε τον «γλάρο» από τους Ρώσους που δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα ουσιαστικό ως ομάδα. Απλά τρέχουν και ελπίζουν. Και όταν οι Ισπανοί που διαθέτουν τόσους παίκτες πρώτης γραμμής δεν μπορούν να βρουν την λύση τότε στα πέναλτι και την «ρωσική ρουλέτα» λογικά κερδίζουν οι Ρώσοι.

Ο Κριστιάνο και η Πορτογαλία του Σάντος δεν γινόταν με… ισοπαλίες να πάει ψηλά και σε αυτή την διοργάνωση, οι κατά κάποιο τρόπο Ελβετοί λογικά αποκλείστηκαν από τους «πολεμιστές» της Σουηδίας, η Κροατία αν και «σκασμένη» με τους Δανούς κατάφερε να περάσει και το αφελέστατο ως ομάδα Βέλγιο σώθηκε από το «χαρακίρι» των Ιαπώνων.
Και τώρα, για τον περισσότερο κόσμο έτσι όπως διαμορφώθηκε η προημιτελική φάση πάμε φουλ για τελικό Βραζιλίας-Αγγλίας.

Για την Αγγλία δεν θα διαφωνήσω έχοντας πάντα ως παράμετρο τις «αυτοκτονικές τάσεις» που έχουν διαχρονικά οι Άγγλοι. Εκεί που τους πιστεύεις έχουν πάντα τον τρόπο. Χθες τους γλίτωσε ο Πίκφορντ. Με την Σουηδία στους «8» έχουν όμως τον πρώτο λόγο παρότι είναι δεδομένο πως θα τους «βγει η ψυχή» μέχρι να βρουν τρόπο για να σκοράρουν σε μια εξαιρετικά στημένη ομάδα με βασικό στόχο πρωτίστως να μην δεχθεί γκολ.

Στο άλλο ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος των Άγγλων για τα ημιτελικά αν περάσουν τους Σουηδούς, προφανώς και οι Κροάτες είναι το φαβορί απέναντι στους Ρώσους. Αρκεί να κάνουν ότι και οι Ουρουγουανοί με τους Ρώσους. Γιατί αν το ματσάκι κυλήσει χωρίς να είναι μπροστά στο σκορ, με τις δυνάμεις που δεν έχουν οι Κροάτες και αυτές που έχουν οι Ρώσοι τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Στην άλλη πλευρά τώρα για τον άλλο ημιτελικό γίνεται ο «κακός χαμός». Οι Γάλλοι είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στην Ουρουγουάη, ειδικά αν δεν παίξει ο Καβάνι, όμως είναι δεδομένο πως δεν θα βρουν τους… αεροδιάδρομους που τους έδωσε η Αργεντινή για να παίξουν το γρήγορο ποδόσφαιρο που μπορούν. Ταμπούρι, ξύλο και στην κόντρα θα παίξουν οι Λατινοαμερικάνοι και ίσως αυτό αλλάξει τα δεδομένα.

Στο Βραζιλία-Βέλγιο το πιθανότερο είναι να δούμε το καλύτερο ματς των προημιτελικών. Η αφέλεια των Βέλγων που πλέον δεν είναι το φαβορί (όπως με την Ιαπωνία) και έτσι θα παίξουν χωρίς άγχος τους καθιστά κάτι παραπάνω από επικίνδυνους για τους Βραζιλιάνους που ναι μεν έχουν ομάδα για να πάρει την κούπα, και όχι για τα γνωστά «κόπα καμπάνα» που ενθουσιάζουν αλλά δεν φέρνουν τίτλους, αλλά από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν τρομάζουν.

Για να κάνω λοιπόν τον… μελλοντολόγο «βλέπω» 4αδα, από την μια με Γαλλία και από την άλλη με Αγγλία. Για τους άλλους δύο δεν είμαι σίγουρος. Το σίγουρο πλέον με όσα έχουμε δει στο Μουντιάλ της Ρωσίας είναι πως η δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος.

Και αυτό είναι το πιο ευχάριστο από το Μουντιάλ της Ρωσίας, αυτό που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ