Λαμ: «Δεν θα ταξιδέψω στο Κατάρ»

Λαμ: «Δεν θα ταξιδέψω στο Κατάρ»

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Γερμανίας Φίλιπ Λαμ σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν θα παρευρεθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δηλώσεις στο γερμανικό περιοδικό Kicker έκανε ο πρώην αρχηγός της εθνικής Γερμανίας αλλά και της Μπάγερν Μονάχου Φίλιπ Λαμ με κύριο θέμα το ερχόμενο Μουντιάλ.

Ο πρώην αμυντικός δήλωσε πως δεν θα παρευρεθεί στην μεγάλη αυτή διοργάνωση που θα γίνει στο Κατάρ το χειμώνα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα μηδενικά ανθρώπινα δικαιώματα που υπάρχουν εκεί.

Διαβάστε επίσης: Κακά μαντάτα για ΠΑΟΚ – Νέος μνηστήρας για τον Βιτάλ!

Αναλυτικά δήλωσε:

«Δεν είμαι μέλος της αποστολής και δεν με ενδιαφέρει να πετάξω εκεί ως φίλαθλος. Προτιμώ να παρακολουθήσω το τουρνουά από το σπίτι. Αν είχα μια δουλειά ή μια ατζέντα στο Κατάρ με την ιδιότητά μου ως διευθυντής των τουρνουά του EURO, φυσικά θα έμοιαζε διαφορετικά.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να διαδραματίσουν τον μεγαλύτερο ρόλο στην «απονομή» ενός τουρνουά. Εάν ανατεθεί σε μια χώρα που έχει μια από τις χειρότερες επιδόσεις από αυτή την άποψη, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για τη λήψη της απόφασης.

Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί στο μέλλον. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η βιωσιμότητα, το μέγεθος της χώρας – τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να έπαιξε ρόλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ