Το γήπεδο του τελικού του Μουντιάλ ανοίγει τις πύλες του: Ένα υπερσύγχρονο έργο σε μια πόλη του… μέλλοντος (pics)

Το γήπεδο του τελικού του Μουντιάλ ανοίγει τις πύλες του: Ένα υπερσύγχρονο έργο σε μια πόλη του… μέλλοντος (pics)

Το γήπεδο που θα φιλοξενήσει συνολικά δέκα αγώνες του Μουντιάλ του Κατάρ και τον τελικό της μεγάλης διοργάνωσης, Εθνικό Στάδιο Λουσαΐλ, κάνει σήμερα τα επίσημα εγκαίνια του, φιλοξενώντας την αναμέτρηση Αλ Χιλάλ - Ζαμαλέκ.

Βρισκόμαστε λίγους μήνες μακριά από την έναρξη του μεγαλύτερου αθλητικού event του πλανήτη. 72 ημέρες απομένουν για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, που θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα του Κατάρ.

Φυσικά, όσο πλησιάζει η ώρα, τόσο περισσότερο μπαίνει στο κλίμα ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Η σημερινή ημέρα ωστόσο είναι πιο ιδιαίτερη, καθώς για απόψε έχουν προγραμματιστεί τα επίσημα εγκαίνια του μεγαλύτερου πρότζεκτ του Κατάρ για το Μουντιάλ αυτό.

Διαβάστε επίσης: Τα «όργια» του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη φάση των ομίλων (vids)

Ο λόγος για το Εθνικό Στάδιο Λουσαΐλ. Το «στολίδι» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Ένα γήπεδο χωρητικότητας (περίπου) 86.000 θέσεων που θα φιλοξενήσει συνολικά δέκα αγώνες συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου τελικού της διοργάνωσης.

Τα εγκαίνια μάλιστα θα γίνουν και με αγώνα, καθώς η Αλ Χιλάλ και η Ζαμαλέκ θα δώσουν ένα φιλικό παιχνίδι, στο πλαίσιο της μεγάλης ημέρας, δίνοντας έτσι περισσότερη έμφαση στο γεγονός.

Ένα γήπεδο το οποίο έχει χτιστεί πάνω σε μια νέα πόλη. Το Κατάρ κατασκεύασε από το… μηδέν την πόλη Λουσαΐλ, με αφορμή φυσικά το Μουντιάλ. Πρόκειται για μια πόλη που βρέχεται από τον Περσικό κόλπο, η οποία έχει χτιστεί ουσιαστικά σε μια αμμώδη ακτογραμμή, έκτασης 72.520 τ.χλμ.

Αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται περίπου στους 200.000 – 250.000 κατοίκους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Λουσαΐλ δεν έχει ολοκληρωθεί στο 100% της.

Η μετακίνηση θα γίνεται κυρίως με τρένα και θαλάσσια ταξί, καθώς έχει φτιαχτεί και ένας φοβερός υπόγειος θάλαμος για τους πεζούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα θα ελέγχονται μέσω των υπολογιστών, καθώς τα πάντα θα περνάνε μέσω ηλιακής ενέργειας, όπως και τα γήπεδα τα οποία θα ψύχονται από τον ήλιο.

Για το γήπεδο της πόλης το οποίο θεωρείται και το πιο σύγχρονο του πλανήτη, έχουν προγραμματιστεί διάφορες αλλαγές μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι άνθρωποι της χώρας έχουν αποφασίσει να αναδιαμορφώσουν εντελώς το γήπεδο, καθώς θέλουν να το μετατρέψουν σε έναν εμπορικό χώρο, με μαγαζιά, καφετέριες, αθλητικές και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και ιατρική κλινική.

Παράλληλα, θα βγάλουν τα περισσότερα καθίσματα και θα αφήσουν περίπου τα 20.000, φτιάχνοντας έτσι ένα νέο, αρκετά μικρότερο, γήπεδο το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί διάφορα αθλητικά event, πέρα από αγώνες ποδοσφαίρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ