Η FIFA «φιμώνει» την εθνική Δανίας

Η FIFA «φιμώνει» την εθνική Δανίας

Η FIFA απέρριψε το αίτημα της εθνικής Δανίας να φορέσει φανέλες με μήνυμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας της Δανίας είχε ανακοινώσει αρκετό καιρό πριν, ότι στις θέσεις των χορηγών που υπάρχουν στα προπονητικά ρούχα, θα μπουν δύο μηνύματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αυτή η κίνηση θα γινόταν με σκοπό να γίνει κριτική στη διοργανώτρια χώρα, με αφορμή τις απάνθρωπες συνθήκες που εργαζόντουσαν χιλιάδες μετανάστες για την κατασκευή των γηπέδων και όχι μόνο, αλλά και για τους νόμους που έχουν θεσπίσει.

Διαβάστε επίσης: Τζέιμς Μάντισον: Όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα (pics, vids)

Ωστόσο η FIFA, απέρριψε το αίτημα της εθνικής Δανίας να φαίνεται στο μπλουζάκι της προπόνησης το μήνυμα «ανθρώπινα δικαιώματα για όλους» χωρίς να κάνει κάποιο περεταίρω σχόλιο. Μάλιστα ενόψει του Μουντιάλ, η Ομοσπονδία είχε ζητήσει απ’ όλες τις ομάδες να επικεντρωθούν στο ποδόσφαιρο και να μην παρασυρθούν από ιδεολογικά ή πολιτικά θέματα.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο διευθύνων σύμβουλος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας, Γιάκομπ Γένσεν ανέφερε:

«Λάβαμε σήμερα ένα μήνυμα από τη FIFA ότι οι προπονητικές φανέλες στις οποίες επρόκειτο να προπονηθούν οι παίκτες μας, όπου θα έλεγε «ανθρώπινα δικαιώματα για όλους» στο στομάχι (της φανέλας), έχουν απορριφθεί για τεχνικούς λόγους, κάτι που είναι λυπηρό. Πιστεύουμε ότι το μήνυμα «ανθρώπινα δικαιώματα για όλους» είναι οικουμενικό και όχι πολιτικό κάλεσμα, αλλά κάτι που όλοι μπορούν να υποστηρίξουν»

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία που κατασκευάζει τον ρουχισμό της εθνικής Δανίας, είχε πάρει την απόφαση τον Σεπτέμβριο να μην είναι εμφανές το σήμα στις φανέλες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενάντια στην καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ