Σουάρες – Καβάνι: Το Last Dance δύο «πολεμιστών» (vid)

Λουίς Σουάρες και Έντισον Καβάνι. Έντισον Καβάνι και Λουίς Σουάρες. Δύο θρύλοι της Ουρουγουάης ετοιμάζονται για την τελευταία τους μεγάλη παράσταση στο Κατάρ...

Η μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, βρίσκεται προ των πυλών. Το Μουντάλ του Κατάρ  είναι στην σέντρα, με αστέρες όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο Νεϊμάρ, να αναμένεται να τραβήξουν πάνω τους τα βλέμματα, σε μια διοργάνωση η οποία διεξάγεται για πρώτη φορά στην ιστορία μέσα στο καταχείμωνο.

Ανάμεσα τους και η Ουρουγουάη. Μια σταλιά κράτος ανάμεσα στα μεγαθήρια της Βραζιλίας και της Αργεντινής, το δεύτερο μικρότερο σ’ ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Μια χούφτα όλοι κι όλοι, κάτι λιγότερο από τριάμισι εκατομμύρια, μικρότερη από την Αθήνα, ωστόσο με μεγάλη ποδοσφαιρική κληρονομιά. Με 15 κατακτήσεις Copa America και δύο Παγκόσμια Κύπελλα στη συλλογή της, η «Σελέστε» έχει δημιουργήσει ποδοσφαιρικούς θρύλους, όπως οι Έντισον Καβάνι και Λουίς Σουάρες, οι οποίοι ετοιμάζονται για την τελευταία τους μεγάλη παράσταση.

Διαβάστε επίσης: Αδιανόητο: Η ακτινογραφία του κρανίου του Αλ Σαχρανί μετά τη σύγκρουση στο ματς με την Αργεντινή – Σοκαριστικές εικόνες

«Η μαχητικότητα των Ουρουγουανών είναι απαράμιλλη. Είναι ένας συνδυασμός της αίσθησης του αουτσάιντερ, της πλούσιας ιστορίας και της επιθυμίας για επιτυχία. Αυτό αποτυπώνεται στην εθνική ομάδα σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, ειδικά στις κρίσιμες στιγμές», έχει γράψει ο φιλόσοφος του ποδοσφαίρου Εδουάρδο Γκαλεάνο.

Με αυτά τα συστατικά είναι μπολιασμένοι και δύο θρύλοι της. Ο λόγος για τους Λουίς Σουάρες και Έντισον Καβάνι. Δύο «killer» των γηπέδων, οι οποίοι έχουν γράψει την δική τους ιστορία με τη φανέλα της Εθνικής Ουρουγουάης.

Ο πρώτος, κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής με 68 γκολ, έβαλε 8 γκολ στα προκριματικά, ενώ ο δεύτερος, με 58 τέρματα τον ακολουθεί. Αμφότεροι γνωρίζουν καλά από Μουντιάλ, καθώς έχουν ήδη παίξει σε τρία!

Πλέον το τέταρτο έμελλε να είναι και το τελευταίο τους. Στα 35 τους, καλούνται πλέον να οδηγήσουν ένα ολόκληρο έθνος προς το όνειρο…

Σε ένα όμιλο με Νότιο Κορέα, Πορτογαλία και Γκάνα, η υπόθεση πρόκριση είναι ορθάνοιχτη. Καβάνι και Σουάρες είναι έτοιμοι παρέα με την νέα γενιά (Αραούχο, Βαλβερδε) να οδηγήσουν την Ουρουγουάη αρκετά μακριά στην διοργάνωση, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία για κάτι πραγματικά μεγάλο με το εθνόσημο.

Η τελευταία φορά που αγωνίζονται με την γαλάζια αγαπημένη τους φανέλα. Με το απαράμιλλο πάθος που τους διακατέχει και φυσικά με «όπλο» την πλούσια τους εμπειρία το φονικό δίδυμο, ετοιμάζονται για μια ακόμη παράσταση στην μεγάλη σκηνή.

Το αν το ταξίδι τους θα είναι πρόωρο η μακρύ, αυτό θα φανεί στο χορτάρι, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως θα το απολαύσουν πέρα για πέρα. Όπως έκαναν πάντα άλλωστε…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από