Σερβία: Με ένα όνειρο… τρελό και με τον Μίτροβιτς «καυτό»

Σερβία: Με ένα όνειρο… τρελό και με τον Μίτροβιτς «καυτό»

Η Σερβία «κατεβαίνει» φορτσάτη στο Κατάρ. Φουλ στα αστέρια η αρμάδα του Ντράγκαν Στοίκοβιτς και με τον Αλεξάντερ Μίτροβιτς πάντα στο επίκεντρο.

Εκείνο το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου 2021 στο Ντα Λουζ δε θα το ξεχάσει ποτέ. Με τον Μίτροβιτς να «σκοτώνει» την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 90ο λεπτό, η Σερβία τσέκαρε το εισιτήριο για τα γήπεδα του Κατάρ. Ήταν το βράδυ της επιστροφής στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Μετά την αποτυχία πρόκρισης στο Euro του 2020, οι «Πλάβι» έκλεισαν μια θέση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Στα… χαρτιά, η Σερβία δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα στα γήπεδα της αραβικής χώρας. Μια ματιά στο ρόστερ της ομάδας του Ντράγκαν Στοίκοβιτς αρκεί, για να καταλάβει κανείς, πως οι «Πλάβι» κατεβαίνουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο με άγριες διαθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Ράντονιτς: «Η άμυνά μας ήταν τραγική»

Βλάχοβιτς, Μίτροβιτς, Κόστιτς, Γιόβιτς και Τάντιτς είναι μόνο μερικά από τα «βαριά» ονόματα, που θέλουν να σπείρουν τον φόβο και τον τρόμο στον όμιλο με Βραζιλία, Ελβετία και Καμερούν. Δεύτερη διαδοχική συμμετοχή σε Μουντιάλ για τη Σερβία, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ να δίνει το παρών στο Κατάρ.

Μιτρο-γκόλ

Πολλά τα αστέρια των Σέρβων λοιπόν, αλλά ένας θα είναι ο παίκτης που θα τραβήξει πάνω του τα φώτα και τα βλέμματα. Ο άνθρωπος που δίπλα στη λέξη «γκολ», βρίσκεται σημειωμένο το όνομά του. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Αλεξάντερ Μίτροβιτς.

Ο επιθετικός της Φούλαμ είναι ασταμάτητος τα τελευταία χρόνια. Με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, κάνει σμπαράλια οποιαδήποτε άμυνα βρει μπροστά του. Στα 28 του, ο Μίτροβιτς, σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και αναμένεται να πάρει από το… χεράκι την ομάδα του Στοίκοβιτς και στο Μουντιάλ.

Την περσινή σεζόν έκανε παπάδες στην Championship, με το ένα πάρτι να διαδέχεται το άλλο.  Ο Σέρβος άσος βάλθηκε να «τρελάνει» κάθε στατιστική κατηγορία και με 43 γκολ (!) έστειλε τον σύλλογο του Λονδίνου ξανά στην Premier League. Οι εμφανίσεις του ήταν κάτι παραπάνω από ονειρικές, με τον κόσμο στο Νησί να παραμιλά με τα κατορθώματά του.

Ο Μίτροβιτς έδωσε ξανά ζωή στη Φούλαμ, ενώ την εφετινή αγωνιστική περίοδο, έχει σημειώσει 9 γκολ σε 12 αγώνες στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ενας τραυματισμός που «κουβαλά» ήταν αρκετός για να σημάνει συναγερμός στο στρατόπεδο των «Πλάβι», αλλά εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα είναι ετοιμοπόλεμος στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου (κόντρα στη Βραζιλία, 24/11).

Ο προπονητής-θρύλος

Ενας θρύλος του ποδοσφαίρου βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της Σερβίας. Ο Ντράγκαν Στοίκοβιτς. Με 84 συμμετοχές και 15 γκολ για τη Γιουγκοσλαβία μεταξύ 1983 και 2001, αγωνίστηκε τόσο στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990, όσο και στης Γαλλίας το 1998.

Αφού κρέμασε τα παπούτσια του, ο 57χρονος έχει περάσει από αρκετά πόστα στο ποδόσφαιρο. Εκτός από το προπονητικό του έργο, έχει διατελέσει πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας (FSS) και πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα .

«Φτωχό» βέβαια το προπονητικό βιογραφικό του Στοίκοβιτς, που έχει διατελέσει κόουτς για μία πενταετία στην κινεζική Γκουανγκζού, ενώ είχε αναλάβει και το τιμόνι της ιαπωνικής Ναγκόγια (2008-2013). Απαντες λοιπόν καταλαβαίνουν, πως η μεγαλύτερη προπονητική του πρόκληση θα λάβει χώρα στα γήπεδα του Κατάρ. Εκεί που θέλει να οδηγήσει όσο πιο ψηλά γίνεται την παρέα των Μίτροβιτς και Βλάχοβιτς.

«Είμαι προπονητής που του αρέσει η ομάδα να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο», είχε δηλώσει ο κόουτς της Σερβίας, που συνήθως, «κατεβάζει» την ομάδα του με το κλασικό 3-4-1-2. Ντούσαν Τάντιτς, πίσω από Αλεξάντραρ Μίτροβιτς και Ντούσαν Βλάχοβιτς, υπόσχονται… βροχή από γκολ στην αραβική χώρα.

Μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ως ανεξάρτητο έθνος, η Σερβία δεν έχει καταφέρει να προκριθεί από τη φάση των ομίλων. Η αρμάδα του Ντράγκαν Στοίκοβιτς έχει μια χρυσή ευκαιρία στα… πόδια της. Να ξορκίσει την κατάρα των group stages.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ