ΗΠΑ – Ουαλία 1-1: Και στο τέλος μίλησε ο Μπέιλ…

ΗΠΑ – Ουαλία 1-1: Και στο τέλος μίλησε ο Μπέιλ…

Οι ΗΠΑ ήταν ανώτερες στο πρώτο ημίχρονο όπου προηγήθηκαν με γκολάρα του Γουεά, αλλά η Ουαλία ανέβηκε στο δεύτερο και χάρη σε πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Μπέιλ πήραν την ισοπαλία με 1-1.

Ματσάρα χωρίς νικητή στην πρεμιέρα του Β’ ομίλου του Μουντιάλ, με ΗΠΑ και Ουαλία να μένουν στο 1-1 και να χάνουν την ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης μαζί με την Αγγλία. Οι δύο ομάδες είχαν ουσιαστικά από ένα ημίχρονο, με τους Αμερικανούς να προηγούνται χάρη σε υπέροχο γκολ του Γουεά και τους Ουαλούς να φτάνουν στην ισοφάριση προς το τέλος του ματς χάρη σε πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Μπέιλ.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στις ΗΠΑ, που μπορεί να μην δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, είχαν ωστόσο τον απόλυτο έλεγχο και δεν κινδύνεψαν καθόλου. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία για το 1-0 όταν ο Χένεσι έσωσε αυτογκόλ του Ροντόν και στην εξέλιξη της φάσης ο Σάρτζεντ με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι.

Διαβάστε επίσης: Το ρίσκο του Φαν Γκάαλ με τον γίγαντα Νόπερτ δικαιώθηκε 100%

Οι ΗΠΑ συνέχισαν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο και βρήκαν το γκολ στο 36′ όταν μετά από εξαιρετική ανάπτυξη, ο Πούλισικ έβγαλε κάθετα για τον Γουεά που με εξαιρετικό τελείωμα στην έξοδο του Χένεσι έγραψε το 1-0. Ο μικρός Γουεά θύμισε κάτι από τη μαγεία του πατέρα του, Τζορτζ, που είναι πλέον πρόεδρος της Λιβερίας.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους πέρασε στο παιχνίδι για την Ουαλία ο Μουρ, σε μία κίνηση που έμελλε να αλλάξει τις ισορροπίες. Με τον 30χρονο άσο στο γήπεδο οι Βρετανοί άρχισαν να κρατούν περισσότερο την μπάλα και σιγά σιγά να γίνονται πιο απειλητικοί. Στο 64′ είχαν και την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία όταν ο Τέρνερ έδιωξε σε κόρνερ με σπουδαία επέμβαση την κεφαλιά του Ντέιβις και από το κόρνερ ο Μουρ με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Η λύση τελικά για τους Ουαλούς ήρθε από την άσπρη βούλα. Ο Μπέιλ κέρδισε πέναλτι από τον Ζίμερμαν στο 80′, με τον έμπειρο άσο να εκτελεί εύστοχα δύο λεπτά μετά και να γράφει το 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Αυτό ήταν το 41ο γκολ του Μπέιλ με το εθνόσημο. Στα επόμενα λεπτά η Ουαλία ήταν αυτή που έψαξε πιο πολύ το γκολ, είχε και μία καλή στιγμή με τον Τζόνσον σε αντεπίθεση, αλλά το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπερχόλτερ): Τέρνερ, Ντεστ (74’ Ράιτ), Ζίμερμαν, Ρόμπινσον, Ριμ, Άνταμς, Μούσα (74’ Ακόστα), ΜακΚένι (66’ Αάρονσον), Σάρτζεντ (74’ Γέντλιν), Πούλισικ, Γουεά (88’ Μόρις)

Ουαλία (Ρόμπ Πέιτζ): Χένεσεϊ, Ντέιβις, Μέπαμ, Ροντόν, Νέκο Ουίλιαμς (79’ Τζόνσον), Ράμσεϊ, Κ.Ρόμπερτς, Αμπαντού (90+5′ Μορέλ), Γουΐλσον (90+3’ Τόμας), Μπέιλ, Τζέιμς (46’ Μουρ)

Τα αποτελέσματα του Β’ ομίλου:

Αγγλία – Ιράν 6-2
ΗΠΑ – Ουαλία 1-1

Η βαθμολογία:

Αγγλία 3 (6-2)
Ουαλία 1 (1-1)
ΗΠΑ 1 (1-1)
Ιράν 0 (2-6)

Η επόμενη αγωνιστική (25/11):

12:00 Ουαλία – Ιράν
21:00 Αγγλία – ΗΠΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ