Το ιστορικό φιάσκο της Αργεντινής, οι αντιδράσεις, το στοιχείο που δίνει ελπίδες και η ευθύνη που βαραίνει ξανά τον Μέσι (vids)

Το ιστορικό φιάσκο της Αργεντινής, οι αντιδράσεις, το στοιχείο που δίνει ελπίδες και η ευθύνη που βαραίνει ξανά τον Μέσι (vids)

Η Αργεντινή προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα μετά την ήττα από τη Σαουδική Αραβία και πλέον έχει δύσκολο έργο στη συνέχεια του Μουντιάλ. Το ιστορικό στοιχείο που δίνει ελπίδες.

Το πρώτο μεγάλο «μπαμ» του φετινού Μουντιάλ είναι γεγονός. Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, το μεγαλύτερο για πολλούς φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, έπεσε θύμα του εναρκτήριου ματς στο όμιλο και ηττήθηκε από την πολύ πιο «αδύναμη» Σαουδική Αραβία με 2-1. Πλέον η «Αλμπισελέστε» έχει να ανέβει ένα βουνό αν θέλει να φτάσει μέχρι τέλος στη διοργάνωση, με την προϊστορία ωστόσο να της δίνει ελπίδες.

Η σημερινή ήττα της Αργεντινής αποτελεί αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Όχι μόνο για τη δυναμική των δύο ομάδων αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο ο Μέσι και η παρέα του μπήκαν σε αυτό το ματς. Οι πρωταθλητές Λατινικής Αμερικής διατηρούσαν ένα αήττητο 36 αγώνων, με τελευταία ήττα τον Ιούλιο του 2019, στον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα από τη Βραζιλία.

Διαβάστε επίσης: Δανία – Τυνησία 0-0: Η ημέρα των Αράβων

Κι όμως αυτή η Αργεντινή «κατάφερε» να ηττηθεί από τους σκληροτράχηλους Σαουδάραβες στην πρεμιέρα της σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που τα βλέμματα όλου του πλανήτη ήταν στραμμένα πάνω της.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης μάλιστα πολλοί ήταν οι Σαουδάραβες οπαδοί που για να «πικάρουν» τους Αργεντινούς και κυρίως φυσικά τον Μέσι, έκαναν τον γνωστό πανηγυρισμό του Κριστιάνο Ρονάλντο, στο χώρο έξω από το γήπεδο.

Ο Παγκόσμιος αλλά και ο αργεντίνικος Τύπος αποτυπώνουν ακριβώς το μέγεθος της έκπληξης και του σοκ που επέφερε αυτό το αποτέλεσμα αλλά και την ανησυχία για το αν μπορεί η παρέα του Μέσι να ανατρέψει την κατάσταση, στα εναπομείναντα θεωρητικά πιο δύσκολα παιχνίδια του ομίλου.

Clarin (Αργεντινή): Η Αργεντινή μπλέχτηκε στον ιστό της Σαουδικής Αραβίας και δέχτηκε ιστορικό χτύπημα στο Κατάρ

La Nacion (Αργεντινή): Kατάρρευση στο Κατάρ: η Αργεντινή έχασε με 2-1 από τη Σαουδική Αραβία και έμπλεξε στην πορεία της στο Μουντιάλ

AS (Ισπανία): Παγκόσμιο «γλίστρημα» της Αργεντινής του Μέσι

Η «Ole» έκανε ένα αφιέρωμα με τις ομάδες που προκρίθηκαν στο παρελθόν στους 16 έχοντας τέσσερις βαθμούς, κάνοντας αναφορά και στην Ελλάδα το 2014.

Τι ακολουθεί για την Αργεντινή

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι θα παίξει πλέον τα ρέστα της στα άλλα δύο παιχνίδια του ομίλου για να καταφέρει να πάρει την πρόκριση στη φάση των «16» και να μην αποχαιρετίσει πρόωρα τα γήπεδα του Κατάρ. Το πρόγραμμα του ομίλου έχει ως εξής:

22/11 Μεξικό – Πολωνία 18:00

26/11 Πολωνία – Σ. Αραβία 15:00
26/11 Αργεντινή – Μεξικό 21:00

30/11 Πολωνία – Αργεντινή 21:00
30/11 Σ. Αραβία – Μεξικό 21:00

Το στοιχείο που δίνει ελπίδες και η ευθύνη που βαραίνει ξανά τον Μέσι

Η ήττα της Αργεντινής από τη Σ. Αραβία, ήταν μόλις η πρώτη σε εναρκτήριο παιχνίδι Μουντιάλ από το 1990. Τότε η «Αλμπισελέστε» με ηγέτη τον Ντιέγκο Μαραντόνα είχε χάσει το πρώτο της ματς από το Καμερούν με 1-0 στο Μουντιάλ της Ιταλίας, ο «Pibe de Oro» ωστόσο την είχε οδηγήσει μέχρι και τον τελικό, αποκλείοντας κατά σειρά τις Βραζιλία, Γιουγκοσλαβία και Ιταλία, εκείνης της διοργάνωσης όπου και έχασε από τη Δυτική Γερμανία με 1-0.

Ήρθαν έτσι τα πράγματα που ο Λιονέλ Μέσι για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου που τόσο επιθυμεί στην τεράστια καριέρα του θα πρέπει για ακόμα μία φορά να ξεπεράσει τον Μαραντόνα. Ο Ντιέγκο ανέτρεψε πριν από 32 χρόνια την κατάσταση κι έφτασε ως τον τελικό, με τον Pulga να πρέπει να πάρει την Αργεντινή από το χέρι και να φτάσει ως το τέλος, στην τελευταία σπουδαία ποδοσφαιρική παράστασή του με το εθνόσημο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ