Μαρόκο: Στους ρυθμούς του Ασράφ Χακίμι

Μαρόκο: Στους ρυθμούς του Ασράφ Χακίμι

Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και το Μουντιάλ του Κατάρ φαίνεται να έρχεται την κατάλληλη στιγμή.

Ο έκτος όμιλος του Μουντιάλ φαντάζει να έχει δύο μεγάλα φαβορί, που είναι το Βέλγιο και η Κροατία, αλλά και δύο αουτσάιντερ που δεν είναι άλλα από τον Καναδά και το Μαρόκο. Αν κάποια από τις δύο τελευταίες δείχνει ικανή να φέρει τα πάνω κάτω και να μπει ανάμεσα στα μεγαθήρια του γκρουπ, αυτή είναι η παρέα του Ασράφ Χακίμι.

Χακίμι εσύ σούπερ σταρ

Του άσου της Παρί Σεν Ζερμέν που είναι το μεγάλο αστέρι του Μαρόκου και ετοιμάζεται για το δεύτερο Μουντιάλ της καριέρας του, στα 24 του χρόνια. Σε σχέση με το 2018 βέβαια, ο Χακίμι είναι πλέον όχι απλά ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, αλλά είναι παίκτης που ανήκει στην ελίτ. Για πολλούς μάλιστα θεωρείται ήδη το καλύτερο δεξί μπακ στον κόσμο ή τέλος πάντων ένας από τους τρεις κορυφαίους στη θέση του. Δεν έδωσε τυχαία άλλωστε 60 εκατ. ευρώ (+11 σε μπόνους) η Παρί το καλοκαίρι του 2021 για να τον κάνει δικό της από την Ίντερ η οποία είχε δώσει προηγουμένως άλλα 40 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Ρεάλ.

Διαβάστε επίσης: Κρίσιμα τεστ στο Ρέντη και αποφάσεις από τον Μίτσελ – Τα φιλικά με Ζινκερνάγκελ και… Κορμπεράν και η άφιξη του Βατσλίκ

Στο Μαρόκο βέβαια ο Χακίμι δεν αποτελεί μέλος μίας ομάδας με γαλαξία αστέρων, όπως συμβαίνει στην Παρί, ωστόσο το σύνολο του Ουαλίντ Ρεγραγκί δεν στερείται ποιότητας και ταλέντου (βλέπε Ζίγιες, Εν Νεσίρι). Κάτι που έδειξε και στα προκριματικά για το Μουντιάλ όπου έκανε το 6/6 στη δεύτερη φάση, έχοντας δεχτεί μάλιστα μόλις ένα γκολ. Το Μαρόκο πήρε την πρόκριση για το Κατάρ σε διπλό μπαράζ με το ΛΔ Κονγκό το οποίο απέκλεισε με συνολικό σκορ 5-1.

Η πρεμιέρα του Μαρόκου θα είναι δύσκολη αφού στις 23/11 θα παίξει με την Κροατία, στην έκτη του συμμετοχή στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού. Αξιομνημόνευτη για τη χώρα ήταν η παρουσία της στο Μουντιάλ του Μεξικού το 1986 όταν είχε τερματίσει πρώτη σε όμιλο με Αγγλία, Πορτογαλία και Πολωνία. Κάτι τέτοιο φαντάζει από δύσκολο έως αδύνατο να συμβεί αυτή τη φορά, ωστόσο το σίγουρο είναι πως στα γήπεδα του Κατάρ θα εμφανιστεί μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα, με μεγάλη πίστη στις δυνατότητές της. Στα συν για το Μαρόκο είναι επίσης και το γεγονός πως αναμένεται να έχει αρκετή στήριξη από το κοινό λόγω της τοποθεσίας που διεξάγεται η διοργάνωση.

Ο άπειρος Ουαλίντ Ρεγκαγκί

Παρά την πρόκριση της ομάδας στην τελική φάση του Μουντιάλ, ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς απολύθηκε τον Αύγουστο, πληρώνοντας κυρίως την κακή παρουσία του Μαρόκου στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, και στη θέση του προσελήφθη ο γαλλικής καταγωγής, Ρεγραγκί. Ο 47χρονος τεχνικός είχε διατελέσει βοηθός προπονητή το 2012-13 στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και στο διάστημα που έχει αναλάβει δεν πρόλαβε να δείξει κάποιο σοβαρό δείγμα της δουλειάς του.

Ουσιαστικά θα μπει κατευθείαν στα βαθιά και θα αποδείξει αν μπορεί να… κολυμπήσει. Το 4-2-3-1 είναι πάντως η διάταξη στην οποία θα βασιστεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ρεγραγκί που σαν ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν ως δεξιός μπακ, με σπουδαιότερους σταθμούς της καριέρας του την Τουλούζ, την Αζαξιό και τη Σανταντέρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ