Βραζιλία – Ελβετία 1-0: Η «ζωγραφιά» του Κασεμίρο την έστειλε στους «16»

Βραζιλία – Ελβετία 1-0: Η «ζωγραφιά» του Κασεμίρο την έστειλε στους «16»

Η Βραζιλία τα βρήκε... σκούρα κόντρα στην Ελβετία (1-0), αλλά η γκολάρα του Κασεμίρο ήταν αρκετή για να τσεκάρει το εισιτήριο για τους «16».

Την πρώτη αγωνιστική ήταν ο Ριτσάρλισον. Στη δεύτερη… στροφή της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ, η σκυτάλη πέρασε στον Κασεμίρο. Με μια «ζωγραφιά», ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε τον Γιαν Ζόμερ (1-0), στέλνοντας την Βραζιλία στους «16» της διοργάνωσης.

Η «Σελεσάο» ζορίστηκε αρκετά, τα βρήκε… μπαστούνια κόντρα στην αξιόμαχη Ελβετία, αλλά το τελικό 1-0, της εξασφάλισε το εισιτήριο για τη φάση των νοκ άουτ του Μουντιάλ.

Το φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ του Κατάρ έκανε -έστω και δύσκολα- το 2/2, ενώ το σύνολο του Μουράτ Γιακίν έμεινε στους 3 πόντους και θα δώσει μάχη με την Σερβία για τη δεύτερη θέση.

H αρμάδα του Τίτε είχε τον έλεγχο, αλλά δυσκολεύονταν να παραβιάσει την εστία του Ζόμερ. Μέχρι που εμφανίστηκε στο 83ο λεπτό ο από μηχανής… Κασεμίρο, για να δώσει τη λύση και την πρόκριση στην Βραζιλία.

Η Βραζιλία μπήκε φορτσάτη στην αναμέτρηση του Stadium 974 και στο 19’ ο Πακετά σέντραρε από αριστερά, αλλά ο Ριτσάρλισον δεν πρόλαβε για λίγο την μπάλα. Η Σελεσάο συνέχισε να πιέζει και στο 27’ ο Ραφίνια σέντραρε από δεξιά, ο Βινίσιους πλάσαρε στο πίσω δοκάρι και ο Ζόμερ έσωσε εντυπωσιακά την εστία του.

Στο ημίχρονο ο Τίτε ανακάτεψε την… τράπουλα, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ροδρίγο αντί του Πακετά. Παρόλα αυτά, η Ελβετία ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα και στο 53’ ο Βιντμέρ έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά η άμυνα της Βραζιλίας έκοψε.

Στο 57ο λεπτό ο Βινίσιους έβγαλε μαγική σέντρα με το εξωτερικό από αριστερά, αλλά ο Ριτσάρλισον δεν έφτασε την μπάλα για εκατοστά. Επτά λεπτά αργότερα ο Κασεμίρο άνοιξε ωραία στον Βινίσιους που σκόραρε με υπέροχο πλασέ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Ριτσάρλισον στην αρχή της φάσης.

Η Βραζιλία ανέβασε την απόδοσή της, η Ελβετία κλείστηκε στα καρέ της και στο 83’ ο Ροδρίγο πέρασε κάθετα στον Κασεμίρο, που γύρισε με τη μία και με άπιαστο σουτ στην κίνηση, έγραψε το 1-0. Στο 87’ ο Ροδρίγο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ζόμερ είπε «όχι» και στο 90+4’ ο Ακάντζι έσωσε με προβολή μετά από σουτ του Ροδρίγο. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση της αναμέτρησης, με την ομάδα του Τίτε να πανηγυρίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Σάντρο (86’ Τέλες), Μιλιτάο, Κασεμίρο, Φρεντ (58’ Γκιμαράες), Πακετά (46’ Ροδρίγο), Ραφίνια (73’ Ζεσούς), Βινίσιους, Ριτσάρλισον (73’ Άντονι)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βιντμέρ (86’ Φράι), Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Φρόιλερ, Σο (76’ Αεμπίσερ), Ρίντερ (59’ Φερνάντες), Τζάκα, Εμπολό (76’ Σεφέροβιτς), Βάργκας (59’ Στέφεν).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ