Μίχνιεβιτς: «Είμαι οπαδός της Αργεντινής, ο Μέσι όπως ο Τόμπα»

Μίχνιεβιτς: «Είμαι οπαδός της Αργεντινής, ο Μέσι όπως ο Τόμπα»

Ο Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, επαίνεσε τον Λεβαντόφσκι, αλλά και εξέφρασε τον θαυμασμό του για το ποδόσφαιρο της Αργεντινής. 

Στα 52 του χρόνια βρίσκεται μπροστά στη σημαντικότερη πρόκληση της καριέρας του. Να… βάλει την Πολωνία στη φάση των «16» και γι’ αυτό αρκεί αύριο (21:00) να μην χάσει από την Αργεντινή.

Ο Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, επαίνεσε τον Λεβαντόφσκι, αλλά και εξέφρασε τον θαυμασμό του για το ποδόσφαιρο της Αργεντινής.

Διαβάστε επίσης: Τι λένε στη Γαλλία για Εμπουκού και Ολυμπιακό (vids)

Έκανε το ντεμπούτο του ως τερματοφύλακας το 1978, αρχίζοντας καριέρα προπονητή από το 2003. Στη συνέντευξη Τύπου δεν έκρυψε τα χαρτιά του, αλλά και την αγάπη του για την Αργεντινή, τον Λιονέλ Μέσι και τον Μάριο Κέμπες.

Ο πρώην προπονητής της Λέγκια Βαρσοβίας εμφανίστηκε σίγουρος και ταυτόχρονα ενθουσιασμένος που θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή.
Και όταν τον ρώτησαν για τη «μονομαχία» του Μέσι με τον Λεβαντόφσκι είπε:

«Νομίζω ότι, όταν είδαμε την κλήρωση και η Αργεντινή ήταν στον όμιλό μας, όλοι περίμεναν αυτή την μονομαχία μεταξύ του Λιονέλ και του Ρόμπερτ, αλλά αυτό το παιχνίδι θα είναι το Πολωνία εναντίον της Αργεντινής. Είναι δύο σπουδαίοι παίκτες, υπέροχοι, αλλά δεν θα πω ποιος είναι καλύτερος, δεν θα μιλήσουμε γι’ αυτό εδώ. Δεν είναι αγώνας μεταξύ των δύο, δεν είναι τένις, δεν είναι ένας εναντίον ενός. Ο Ρόμπερτ χρειάζεται τους συμπαίκτες του και το ίδιο συμβαίνει και με τον Λιονέλ Μέσι. Δεν μπορούν να τα κάνουν όλα ατομικά, η ομάδα πρέπει να είναι δυνατή, αλλά χρειάζονται και τους άλλους».

Ο Μίχνιεβιτς απάντησε πώς σκοπεύει να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι και ποια θα είναι η τακτική της Πολωνίας.

«Έχουν τον Μέσι, που είναι όπως ο Αλμπέρτο Τόμπα για το σκι, είναι παντού, σαν σε ένα σλάλομ αποφεύγει τα πάντα. Είναι δύσκολο να σταματήσεις έναν παίκτη όπως ο Μέσι, ένας παίκτης μόνος του δεν θα μπορέσει, θα πρέπει να είναι όλη η ομάδα. Αν ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία;

Είναι μεγάλο ερώτημα… Έχει σκοράρει πολλά γκολ και κανείς δεν μπορεί να βρει τη μαγική φόρμουλα για να τον σταματήσει. Είμαι χαρούμενος που πρέπει να παίξουμε με την Αργεντινή και οι παίκτες θα τα δώσουν όλα. Δεν έχουμε άγχος, δεν έχουμε πίεση, πρέπει να χαρούμε, να είμαστε χαρούμενοι, γιατί είναι κάτι ασυνήθιστο να παίζεις Μουντιάλ κόντρα στην Αργεντινή» πρόσθεσε, ενώ προκάλεσε έκπληξη, όταν είπε ότι από μικρό παιδί ήταν οπαδός της εθνικής Αργεντινής:

«Είναι αλήθεια ότι από μικρός ήμουν οπαδός της Αργεντινής, είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία έχει πίσω της πολλούς φιλάθλους. Θυμάμαι τον Μάριο Κέμπες και άλλους σπουδαίους παίκτες, με μεγάλες στιγμές» συμπλήρωσε ο Μίχνιεβιτς, ο οποίος είναι γνωστός ως ο «Πολωνός Μουρίνιο», γνωρίζοντας μάλιστα… αντιδράσεις, όταν τον Ιανουάριο του 2022 διαδέχθηκε τον Πορτογάλο Πάουλο Σόουζα στο «τιμόνι» της εθνικής Πολωνίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ