Ο διαφορετικός ρόλος του Χάρι Κέιν (pics, vids)

Ο διαφορετικός ρόλος του Χάρι Κέιν (pics, vids)

Η εξήγηση πίσω από την αφλογιστία του Άγγλου επιθετικού.

Μπορεί να μην έχει σκοράρει ακόμα, όμως ο Χάρι Κέιν έπαιξε και αυτός καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση της Αγγλίας από τον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα ο 29χρονος επιθετικός, κάθε άλλο παρά άφαντος ήταν στα τρία παιχνίδια του ομίλου καθώς έχει ήδη μοιράσει τρείς ασίστ και είναι ο πρώτος Άγγλος που το κάνει αυτό σε Μουντιάλ, μετά τον Ντέιβιντ Μπέκαμ το 2002! Η διαφορά στις δύο περιπτώσεις είναι ότι ο Μπέκαμ είχε τρείς ασίστ σε ολόκληρη την διοργάνωση!

Επιπλέον ο Χάρι Κέιν είναι ο παίκτης που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες (4) για τα «Τρία Λιοντάρια» μετά τον Λούκ Σό (5) ενώ καταγράφει και 1.3 πάσες κλειδιά ανά παιχνίδι. Παράλληλα είναι και ο Άγγλος με τις περισσότερες υποδοχές της μπάλας μεταξύ του κέντρου και της αμυντικής γραμμής του αντιπάλου (39)!







Ο Κέιν παίζει σημαντικό ρόλο και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας αφού έχει 1.7 κλεψίματα ανά παιχνίδι, περισσότερα από κάθε άλλον συμπαίκτη του! Τρανταχτό παράδειγμα είναι το δεύτερο χθεσινό γκολ της Αγγλίας, όπου με την σέντρα των Ουαλών, ο Κέιν απέσπασε την μπάλα από τον Μπέν Ντέιβις (συμπαίκτη του στην Τότεναμ) και έδωσε έτοιμο γκολ στον Φίλ Φόντεν.

Όπως φαίνεται μέσα από τα στατιστικά, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, δίνει έναν πιο δημιουργικό ρόλο στον Κέιν σε σχέση με τις προηγούμενες δύο μεγάλες διοργανώσεις. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 ήταν ο πρώτος σκόρερ με 6 τέρματα ενώ είχε μέσο όρο δημιουργίας ευκαιριών και πάσες κλειδιά στο 0.7 σε σχέση με φέτος που είναι στο 1.7 και 1.3 αντίστοιχα. Στο Γιούρο του 2020 είχε πετύχει τέσσερα γκολ ενώ και πάλι είχε μέσο όρο δημιουργίας ευκαιριών και πάσες κλειδιά στο 0.7!







Αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο δεύτερος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ θα πάρει το όπλο του στα νοκ-άουτ ή αν θα διατηρηθεί σε αυτόν τον διαφορετικό ρόλο που του δίνει ο προπονητής του.

Επιμέλεια: Κώστας Τσιακλής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ