Έντσο Φερνάντες: Το «κλειδί» για τη… μεταμόρφωση της Αργεντινής και την ελευθερία του Μέσι (pics, vids)

Έντσο Φερνάντες: Το «κλειδί» για τη… μεταμόρφωση της Αργεντινής και την ελευθερία του Μέσι (pics, vids)

Μπήκε βασικός, έδωσε αυτόν τον... αέρα που έψαχνε η Αργεντινή στον άξονα, κέρδισε τις μονομαχίες που έπρεπε και μοίρασε ένα γκολ. Ο Έντσο Φερνάντες ήταν απολαυστικός κόντρα στους Πολωνούς και «φώναξε» στον Σκαλόνι εν όψει των νοκ άουτ...

«Ο Έντσο Φερνάντες αξίζει όσα περνάει αυτές τις μέρες». Δήλωση του Λιονέλ Μέσι αμέσως μετά το μεγάλο παιχνίδι με την Πολωνία, κόντρα στην οποία η Αργεντινή κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 και να εξασφαλίσει την παρουσία της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ όπου θα βρει μπροστά της την Αυστραλία που έκανε την έκπληξη.

Ας μην ξεφεύγουμε ωστόσο. Ναι, ο Λιονέλ Μέσι ήταν απολαυστικός όπως πάντα, καθώς μετά το χαμένο πέναλτι στο πρώτο μέρος, ανέλαβε τον αγαπημένο του πλέον ρόλο του «deep lying playmaker». Εκπληκτικός και ο Χούλιαν Αλβαρες που κατάφερε να σκοράρει και να «κλειδώσει» το μεγάλο «τρίποντο» για την «Αλμπισελέστε».

Διαβάστε επίσης: Ο Μαρσέλο πρώτη φορά βασικός, η κατάστασή του, η έκπληξη του Μίτσελ με Κασάμι και η 11άδα με Χάντερσφιλντ…

Φοβερός και ο Αλέξις Μακ Άλιστερ που σκόραρε το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο σε ένα do or die παιχνίδι, όταν όλος ο λαός της Αργεντινής περίμενε με αγωνία να ανοίξει επιτέλους το σκορ στο Κατάρ.

Ο άνθρωπος ωστόσο που «κλέβει» την παράσταση από όλους, δεν είναι άλλος από τον Έντσο Φερνάντες. Ο 21χρονος χαφ ήταν σε τρομακτική κατάσταση και χθες το βράδυ απέναντι στους Πολωνούς, στο πρώτο του ματς ως βασικός στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Και η αλήθεια είναι πως μάλλον ο Λιονέλ Σκαλόνι άργησε να του δώσει φανέλα βασικού. Η ποιότητα του και η φοβερή αντίληψη που έχει, φάνηκαν έτσι και αλλιώς από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της Αργεντινής στο Μουντιάλ, στην ήττα σοκ από τους Σαουδάραβες.

Ο Αργεντινός μέσος της Μπενφίκα αγωνίστηκε κόντρα στη Σαουδική Αραβία για 31 λεπτά και κατάφερε να τελειώσει το ματς με 6 κερδισμένες μονομαχίες και 4 ανακτήσεις τις μπάλας. Κανένας άλλος δεν είχε καλύτερα νούμερα στις συγκεκριμένες δύο στατιστικές κατηγορίες.

Το μεγάλο «μπαμ» ωστόσο έγινε απέναντι στο Μεξικό. Ο Σκαλόνι έριξε τον Φερνάντες όταν η μπάλα έκαιγε. Στο πιο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης, όταν όλα κρέμονταν ακόμα σε ένα τεντωμένο σχοινί. Ο Έντσο ωστόσο φώναξε «παρών» και το έκανε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Μέσα σε 39 λεπτά, ο Φερνάντες είχε 27 πάσες με 81% ποσοστό ακριβείας, ένα τάκλιν, μια ανάκτηση, ένα κόψιμο, και 5/9 κερδισμένες μονομαχίες. Είχε φυσικά και το μεγάλο γκολ στο φινάλε με το οποίο ουσιαστικά συστήθηκε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Η απόφαση για τον Σκαλόνι στο ματς με τους Πολωνούς έμοιαζε εύκολη. Ο Έντσο δεν είχε θέση στον πάγκο. Και ο προπονητής του, του έδωσε την ευκαιρία. Τι έκανε εκείνος; Ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της καριέρας του. Μια «οντισιόν» εν όψει και της μεγάλης μεταγραφής που θα πάρει σίγουρα το ερχόμενο καλοκαίρι…

Ο 21χρονος ολοκλήρωσε το ματς με τους Πολωνούς, έχοντας τρομακτικά νούμερα. 99 επαφές με την μπάλα, 91% ποσοστό στις μεταβιβάσεις του, 5/5 κερδισμένες μονομαχίες, καθώς δημιούργησε και δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τον Άλβαρες να μετατρέπει φυσικά τη μια σε γκολ.

Καταλυτικός, αλάνθαστος και αψεγάδιαστος. Το τέλειο ματς για ένα αμυντικό χαφ. Ο Έντσο ήταν η «δύναμη» που έψαχνε από το κέντρο ο Λιονέλ Μέσι, μετά και την απώλεια του Λο Σέλσο. Δεν έχουν τον ίδιο ρόλο, ωστόσο ο Φερνάντες είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να βοηθήσει τον pulga και να του δώσει χώρους στον άξονα, αναλαμβάνοντας πολλές φορές και ο ίδιος να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του.

Είναι ακριβώς ο τύπος ποδοσφαιριστή που χρειάζεται ο Μέσι για να μπορέσει να «ξεκλειδώσει» τις δικές του αρετές στο Κατάρ. Ο Σκαλόνι δίνει την ευκαιρία στον Φερνάντες και εκείνος με τη σειρά του την πιάνει από τα μαλλιά, με τα νοκ άουτ να αναμένεται να τον βρουν και πάλι στην ενδεκάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ