Καναδάς – Μαρόκο 1-2: Ιστορική πρόκριση για το Μαρόκο

Καναδάς – Μαρόκο 1-2: Ιστορική πρόκριση για το Μαρόκο

Το Μαρόκο επικράτησε του Καναδά με 2-1 και πήρε μια ιστορική πρόκριση, περνώντας στη φάση των νοκ-άουτ του Μουντιάλ για πρώτη φορά από το 1986 και μάλιστα ως πρώτο από τον όμιλο.

Τα γκολ του Ζιγιές και του Εν Νεσιρί έδωσαν στο Μαρόκο μια τεράστια νίκη με 2-1 απέναντι στον Καναδά και μαζί την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, κατακτώντας την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο.

Το Μαρόκο μπήκε στο ματς παίζοντας για δύο αποτελέσματα, γνωρίζοντας πως και η ισοπαλία του ήταν αρκετή για την πρόκριση. Στο 4ο μόλις λεπτό η υπόθεση έγινε αρκετά πιο απλή, χάρη στο δώρο του Μπόργιαν. Ο γκολκίπερ των Καναδών, πούλησε αδιακιολόγητα την μπάλα στον Ζιγές, ο οποίος με όμορφη λόμπα εκτός περιοχής έγραψε το 0-1.

Διαβάστε επίσης: Το δράμα του Μάκη Γιατρά

Οι Καναδοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και να απειλήσουν με τον Μπιουκάναν στο 15ο λεπτό, το σουτ του οποίου έφυγε ψηλά άουτ. Το Μαρόκο πάντως ήταν εκείνο που συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο στο ματς και βρήκε και δεύτερο γκολ, με τον Εν Νεσιρί στο 23ο λεπτό να φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Καναδά και με δυνατό σουτ να κάνει το 0-2 και να δίνει ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι Αφρικανοί είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και τρίτο γκολ σε ορισμένες περιπτώσεις, το γκολ ωστόσο ήρθε από πλευράς Καναδά, με τον Αντεκούγκμπε να κάνει ωραία ενέργεια από τα αριστερά και γύρισμα προς την περιοχή και τον Αγκέρντ να νικάει τον Μπόνο με αυτογκόλ. Στο δεύτερο μέρος Οι Καναδοί βελτιώθηκαν αισθητά, απείλησαν για την ισοφάριση, με μεγαλύτερη ευκαιρία στο 71′ , όταν η κεφαλιά του Χάτσινσον μετά από εκτέλεση κόρνερ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια πάνω στη γραμμή του τέρματος.

Το Μαρόκο αμύνθηκε με νύχια και με δόντια μέχρι το τέλος του ματς, με το σφύριγμα της λήξης να επιβεβαιώνει τη νίκη και ντην τεράστια πρόκριση της αφρικανικής χώρα στους «16» του Μουντιάλ.

Καναδάς: Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Αντεκούγκμπε (61′ Κονέ), Οσόριο (65′ Λαρέγια), Κέι (60′ Χάτσινσον), Ντέιβις, Μπιουκάναν, Λάριν (60′ Ντέιβιντ), Χόιλετ (76′ Γουόδερσπουν)

Μαρόκο: Μπόνο, Χακιμί (85′ Τζαμπράν), Αγκουέρντ, Σαΐς, Μαζραουί, Ουναχί (77′ Ελ Γιαμίκ), Άμραμπατ, Σαμπιρί (65′ Αμαλάχ), Ζιγές (76′ Χαμντάλαχ), Εν Νεσιρί, Μπουφάλ (65′ Αμπουκλάλ)






Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ