Άντο: «Η Αφρική αποδεικνύει ότι αξίζει περισσότερες θέσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

Άντο: «Η Αφρική αποδεικνύει ότι αξίζει περισσότερες θέσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

H παρουσία των αφρικανικών ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μέχρι στιγμής, καταδεικνύει την ανάγκη να υπάρχουν περισσότερες θέσεις για την Αφρική, είπε σήμερα ο προπονητής της Γκάνας, Ότο Άντο.

Από τις πέντε ομάδες της Αφρικής που έφτασαν στο Μουντιάλ του 2022, η Σενεγάλη και το Μαρόκο έχουν προκριθεί στους «16», η Γκάνα μπορεί να τσεκάρει το εισιτήριο με νίκη στον τελευταίο αγώνα των ομίλων, ενώ το Καμερούν έχει ακόμα μια ευκαιρία αν νικήσει την Βραζιλία, που αναμένεται να ξεκουράσει κορυφαίους παίκτες. Ουσιαστικά, μόνο η Τυνησία, που κέρδισε (1-0) χθες τη Γαλλία, έχει αποκλειστεί μέχρι στιγμής.

Μιλώντας πριν το Μαρόκο νικήσει τον Καναδά με 2-1 για να τερματίσει στην κορυφή του 5ου ομίλου σήμερα, ο Ότο Άντο επαίνεσε τη Σενεγάλη, την πρώτη ομάδα της Αφρικής που πέρασε.
«Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος που προκρίθηκαν οι Αφρικανοί αδελφοί μας», είπε ο Άντο σε συνέντευξη Τύπου. «Είναι σίγουρα μια έμπνευση. Είμαι χαρούμενος για τη Σενεγάλη πρώτα από όλα, είναι πολύ, πολύ σημαντικό. Όπως όλοι γνωρίζετε, η Αφρική είναι, μια ήπειρος που έχει υποστεί εκμετάλλευση. Στην ιστορία πολλά πράγματα πήγαν στραβά και πήγαν εναντίον μας. Αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε για τους ανθρώπους, το κάνουμε για τη Γκάνα, το κάνουμε για την Αφρική. Και ελπίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να δώσουμε περισσότερα από όσα έχουμε, γιατί μερικές φορές για τους ανθρώπους στο σπίτι είναι η τελευταία τους ελπίδα», τόνισε ο Άντο.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Χάντερσφιλντ 2-0: «Λάμψη» Φορτούνη, έκπληξη Κασάμι!

Στα προηγούμενα πέντε Παγκόσμια Κύπελλα, η καλύτερη εμφάνιση της Αφρικής ήταν το 2014, όταν η Νιγηρία και η Αλγερία πέρασαν στους «16». Στα τουρνουά του 2002, του 2006 και του 2010, μόνο μία αφρικανική ομάδα προκρίθηκε στους γύρους νοκ άουτ, ενώ το 2018, και οι πέντε ομάδες από την Αφρική αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων.

Η Γκάνα έχει το καλύτερο ρεκόρ από όλες τις αφρικανικές ομάδες, φτάνοντας στους νοκ άουτ γύρους στα δύο από τα τρία τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα και είναι μία από τις τρεις μόνο αφρικανικές χώρες που έχουν φτάσει στα προημιτελικά.

Ο Άντο είπε ότι οι πέντε θέσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο για μια ήπειρο όπου 55 έθνη συμμετέχουν στα προκριματικά ήταν λίγες σε σύγκριση με την Ευρώπη, όπου ο ίδιος αριθμός χωρών διαγωνίζεται για 13 θέσεις.

«Είναι πολύ δύσκολο για εμάς, η πιθανότητα να προχωρήσουμε είναι μικρότερη από ό,τι σε άλλες χώρες όπως στην Ευρώπη, που υπάρχουν 13 θέσεις. Και έτσι η πιθανότητα είναι πολύ, πολύ μεγαλύτερη.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ