Το απίθανο «θρίλερ» στον όμιλο του «θανάτου» (pic & vid)

Το απίθανο «θρίλερ» στον όμιλο του «θανάτου» (pic & vid)

Απίστευτα πράγματα στον 5ο όμιλο! Για περίπου τρία λεπτά, η Ισπανία βρέθηκε εκτός Μουντιάλ. Τελικά, την «πλήρωσε» η Γερμανία.

Ολόκληρο βιβλίο θα μπορούσε να γραφτεί για την τελευταία… στροφή στον 5ο όμιλο του Μουντιάλ. Τα όσα συνέβησαν σε Khalifa International Stadium και Al Bayt πραγματικά δεν υπάρχουν, με τα εισιτήρια πρόκρισης στους «16» να αλλάζουν συνεχώς χέρια.

Καταρχάς, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης βρίσκονται τόσο η Ιαπωνία, όσο και η Ισπανία. Οι «Σαμουράι» έριξαν την… βόμβα, παίρνοντας την πρωτιά, ενώ η αρμάδα του Λουίς Ενρίκε τερμάτισε 2η και θα αντιμετωπίσει το Μαρόκο στους «16». Τρομερό αυτό που κατάφεραν οι Ασιάτες, επικρατώντας με ανατροπή τόσο της «Φούρια Ρόχα», όσο και της Γερμανίας (πρώτη αγωνιστική).

Διαβάστε επίσης: Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 82-71: Έμεινε ξανά από δυνάμεις

Βέβαια, για να συμπληρωθεί το… παζλ με αυτό το δίδυμο, χρειάστηκε να περάσουμε από σαράντα κύματα. Το σκορ σε Ιαπωνία-Ισπανία και Κόστα Ρίκα -Γερμανία άλλαζε συνεχώς, κρατώντας τους πάντες στην «τσίτα».

Όταν συμπληρώθηκαν τα 45′ στις δυο αναμετρήσεις, τόσο η «Φούρια Ρόχα», όσο και η Γερμανία προηγούνταν με 1-0. Ενα σκορ που έφερνε στην επόμενη φάση και τις δυο ομάδες.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου σε Khalifa International Stadium και Al Bayt, η υπόθεση πρόκριση πήρε άλλη τροπή. Μέσα σε τρία λεπτά, οι Ιάπωνες σημείωσαν δύο γκολ, έφεραν «τούμπα» το ματς και έπιασαν κορυφή.

Την ίδια στιγμή, επικρατούσε χαμός και στο Αλ Κορ, με την Κόστα Ρίκα να τρελαίνει κόσμο. Η ομάδα του Σουάρεζ «σόκαρε» δις τα Πάντσερ, με αποτέλεσμα, στο 70ο λεπτό, η Ισπανία να είναι εκτός Μουντιάλ! Με το 2-1 στα δύο γήπεδα, Ιαπωνία και Κόστα Ρίκα περνούσαν χέρι-χέρι στην επόμενη πίστα της διοργάνωσης.

Τρία λεπτά μετά, η Γερμανία επανέφερε σε τροχιά πρόκρισης την «Φούρια Ρόχα». Το τέρμα του Χάβερτς στο 73′ εξασφάλισε ξανά το εισιτήριο στην Ισπανία, με την Κόστα Ρίκα να αποχαιρετά. Τα «Πάντσερ» δεν σημείωσαν ποτέ τα γκολ που χρειάζονταν (καλύτερο average η αρμάδα του Ενρίκε), λέγοντας… αντίο στο Μουντιάλ του Κατάρ από τη φάση των ομίλων.

Μυθική η εξέλιξη στις δυο αναμετρήσεις, με τον κόσμο να μην αφήνει στιγμή τα… κομπιουτεράκια. Ακόμα και η Ισπανία, που σκόρπισε τον φόβο και τον τρόμο κόντρα στην Κόστα Ρίκα, για περίπου τρία λεπτά, κουνούσε μαντήλι. Τελικά, η Γερμανία ήταν αυτή που «ήπιε» το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού, με το κάζο για τα «Πάντσερ» να είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

    1. Ιαπωνία 6
    2. Ισπανία 4 (+6)
    3. Γερμανία 4 (+1)
    4. Κόστα Ρίκα 3

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ