Ολλανδία – ΗΠΑ 3-1: It’s called football (vids)

Ολλανδία – ΗΠΑ 3-1: It’s called football (vids)

Ο Ντένζελ Ντάμφρις έβαλε στο αεροπλάνο της... επιστροφής τις ΗΠΑ! Με δύο ασίστ και ένα γκολ, ο άσος της Ίντερ «καθάρισε» (3-1) την ομάδα του Γκρεγκ Μπερχάλτερ, στέλνοντας την Ολλανδία στους «8» του Μουντιάλ.

«It’s Called Soccer», λένε και ξαναλένε οι Αμερικανοί. Μέχρι που εμφανίστηκαν οι Ολλανδοί, για να τους προσγειώσουν στην πραγματικότητα. Με τον Ντάμφρις να οργιάζει, η αρμάδα του Φαν Χάαλ έκλεισε μια θέση στους «8» του Μουντιάλ. Οι καταπληκτικοί «Οράνιε» «καθάρισαν» με 3-1 τις ΗΠΑ και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους από το ζευγάρι Αργεντινή-Αυστραλία. Άπαντες λοιπόν καταλαβαίνουν, πως η τιτανομαχία από τα παλιά, ανάμεσα στην «Αλμπισελέστε» και την Ολλανδία, βρίσκεται προ των πυλών.

Για να «πετάξει» μέχρι τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ολλανδία, χρειάστηκε να έχει σε… τρομακτικό απόγευμα τον Ντένζελ Ντάμφρις. Ο άσος της Ίντερ έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο του Khalifa International Stadium και με δύο ασίστ και ένα γκολ, η νίκη των «Οράνιε» έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

Διαβάστε επίσης: Ασχήμα νέα για τον Πελέ: Δεν ανταποκρίνεται στη χημειοθεραπεία, δέχεται ανακουφιστική φροντίδα

Παρόλα αυτά, η Αμερική μπήκε καλύτερα στο ματς, αγγίζοντας το γκολ στο 3ο λεπτό. Ο Άνταμς έκανε το γύρισμα έξω από την περιοχή, ο Πούλισικ βρέθηκε μόνος με τον Νόπερτ και τον πλάσαρε, αλλά ο Ολλανδός έσωσε εντυπωσιακά την εστία του.

Ότι δεν κατάφεραν οι ΗΠΑ, το έκανε με μια φάση η Ολλανδία. Στο 10ο λεπτό, οι παίκτες του Φαν Χάαλ συνεργάστηκαν υπέροχα, ο Ντάμφρις έκανε το τέλειο γύρισμα από τα δεξιά και ο Ντεπάι με άψογο τελείωμα, έγραψε το 1-0.

Στο 18’ οι Ολλανδοί έφυγαν ξανά στην κόντρα, ο Χάκπο άνοιξε αριστερά στον Μπλιντ που πλάσαρε απελπιστικά άστοχα και στο 21’ ο Ντεπάι κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των ΗΠΑ και δοκίμασε το διαγώνιο σουτ από δεξιά, αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Η αρμάδα του Φαν Χάαλ τσέκαρε ουσιαστικά το εισιτήριο για τα προημιτελικά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Και πάλι από τα δεξιά, ο Ντάμφρις έκανε υπέροχο γύρισμα για τον προωθημένο Μπλιντ, που τελείωσε σαν επιθετικός τη φάση για το 2-0.

Η Αμερική πίεσε για τη μείωση του σκορ και στο 54′ ο Ρέινα έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά το σουτ του ΜακΚένι πέρασε έξω. Οι Ολλανδοί έψαξαν το τρίτο γκολ και στο 71’ ο Τέρνερ έσωσε αρχικά μετά από μακρινό σουτ του Κοουπμάίνερς και στη συνέχεια πραγματοποίησε απίθανη επέμβαση σε εξ επαφής κεφαλιά του Ντεπάι. Στο 75’ ο Ντεπάι υπέπεσε σε τραγικό λάθος, ο Ράιτ απέφυγε τον Νόπερτ και πλάσαρε από πλάγια θέση, αλλά ο Τίμπερ έσωσε την ομάδα του Φαν Χάαλ στη γραμμή.

Και στο 76ο λεπτό, η Αμερική ξανά μπήκε στο κόλπο, όταν ο Πούλισικ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ράιτ με ένα περίεργο τσίμπημα της μπάλας, της έδωσε ύψος κρεμώντας τον Νόπερτ για το 2-1.

Ωστόσο, στο 81ο λεπτό, η Ολλανδία έσπευσε να βάλει τέλος στα όνειρα και τις ελπίδες των Αμερικανών. Ο Μπερχβάιν σέντραρέ από αριστερά, ο Ρόμπινσον έχασε τελείως τον Ντάμφρις που με πλασέ στην κίνηση στο πίσω δοκάρι, έγραψε το τελικό 3-1.

Κάπως έτσι, η Ολλανδία «πέταξε» για τα προημιτελικά, με την Αμερική να παίρνει το αεροπλάνο της επιστροφής.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Μπλιντ, Ακέ (90+3′ Ντε Λιχτ), Ντάμφρις, Φαν Ντάικ, Τίμπερ, Ντε Ρόουν (46’ Κοουπμάινερς), Κλάασεν (46’ Μπερχβάιν), Ντε Γιονγκ, Ντεπάι (83’ Σίμονς), Χάκπο (90+3′ Βέγκχορστ)

ΗΠΑ (Γκρέγκ Μπερχόλτερ): Τέρνερ, Ντεστ (75′ Γέντλιν), Ζίμερμαν, Άνταμς, Ρόμπινσον (90+2′ Μόρις), Μούσα, ΜακΚένι (67’ Αάρονσον), Φερέιρα (46’ Ρέινα), Ριμ, Πούλισικ, Γουεά (67’ Ράιτ)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ