Ο «τρελός» οιωνός τίτλου: Μέσι και Οταμέντι κάνουν την Αργεντινή να ονειρεύεται (pic, vid)

Ο «τρελός» οιωνός τίτλου: Μέσι και Οταμέντι κάνουν την Αργεντινή να ονειρεύεται (pic, vid)

Μέσι και Οταμέντι συνδυάστηκαν για ένα γκολ το οποίο μπορεί να αποδειχθεί και ιστορικό για την Αργεντινή...

Έχει πάρει ένα ολόκληρο έθνος στις πλάτες του και το κάνει να ονειρεύεται. Ο Λιονέλ Μέσι το έκανε και χθες. Βγήκε μπροστά για την Αργεντινή, όταν το πράγμα είχε… κολλήσει, σκόραρε με τον κλασικό και αγαπημένο του τρόπο και ουσιαστικά ήταν αυτός που «ξεκλείδωσε» τον δρόμο προς τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι θα βρει μπροστά της, την Ολλανδία.

Ο pulga έκανε χθες ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της καριέρας του με τη φανέλα της Αργεντινής. Στο last dance του με την Αργεντινή, ο Μέσι θέλει να φτάσει στη Γη της Επαγγελίας. Και με γκολ, όπως αυτό κόντρα στους Αυστραλούς, οι πιθανότητες της «Αλμπισελέστε» αυξάνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό.







Διαβάστε επίσης: Τα δύο Μουντιάλ του Μίτσελ (vids)

Υπάρχουν ωστόσο και ιστορικά γεγονότα που δίνουν ακόμη περισσότερη… ενέργεια στους παίκτες του Σκαλόνι. Όπως ο οιωνός τίτλου που προκύπτει από το γκολ του Μέσι κόντρα στα «καγκουρό».

Τι «λέει» η ιστορία και η Αργεντινή μπορεί να πιστεύει περισσότερο;

Το 1978, στο πρώτο Μουντιάλ που κατέκτησε η Αργεντινή, ο κεντρικός αμυντικός της «Αλμπισελέστε», Ντανιέλ Πασαρέλα, είχε καταφέρει να δημιουργήσει γκολ για το νούμερο «10» της ομάδας, Μάριο Κέμπες. Ήταν η πρώτη φορά που ένα στόπερ της Αργεντινής δημιουργούσε γκολ για το 10αρι της ομάδας.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1986, σε εκείνο το περίφημο Μουντιάλ του Ντιέγκο Μαραντόνα, ήταν η σειρά ενός άλλου στόπερ να «φτιάξει» γκολ για το Νο.10 της «Αλμπισελέστε». Τότε, ο Κουσιούφο ήταν αυτός που είχε δώσει ασίστ στον Ντιέγκο Μαραντόνα, βοηθώντας τον να σκοράρει, στον δρόμο προς την κατάκτηση του δεύτερου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από τότε, ποτέ ξανά σε Μουντιάλ δεν είχε καταφέρει κάποιος κεντρικός αμυντικός της Αργεντινής να δημιουργήσει γκολ για το Νο.10 της ομάδας. Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Ο Οταμέντι ήταν αυτός που χθες έδωσε στον Μέσι την τελική πάσα για το μεγάλο γκολ με το οποίο η Αργεντινή άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση.

Και έτσι στην Αργεντινή μπορούν να πιστεύουν ακόμα περισσότερο. Ένας «τρελός» οιωνός που δίνει ένα έξτρα… boost στην «Αλμπισελέστε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ