Γαλλία – Αγγλία, πράξη 3η (vids)

Γαλλία – Αγγλία, πράξη 3η (vids)

Γαλλία και Αγγλία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για τρίτη φορά, με τους «τρικολόρ» να θέλουν να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί τους απέναντι στα «Τρία Λιοντάρια».

Γαλλία και Αγγλία είναι πλέον το δεύτερο ζευγάρι της φάσης των «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια, απέναντι στο σύνολο του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ το οποίο φιλοδοξεί να ανέβει ξανά στην κορυφή του κόσμου μετά από 56 χρόνια.

Οι δύο «μονομάχοι» θα συγκρουστούν στις 10 Δεκεμβρίου και αυτόματα θα βρεθούν για 3η φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και πρώτη σε νοκ άουτ, με την προϊστορία να είναι ξεκάθαρα υπέρ της παρέας του, Χάρι Κέιν.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Οι «πραγματικές» μεταγραφές, οι ροκ σταρ και η εξήγηση για τον Μέλμπεργκ (pics)

Στις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις οι Άγγλοι μετρούν ισάριθμες νίκες, αρχής γενομένης από την νίκη στην φάση των ομίλων το 1966, όταν η Αγγλία υποδεχόταν ως διοργανώτρια τους «τρικολόρ» με τον θαυματουργό, Ρότζερ Χαντ να σημειώνει και τα δύο τέρματα για την πατρίδα του στην νίκη με 2-0, η οποία σήμαινε και τον αποκλεισμό της Γαλλίας από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Εκείνη τη χρονιά τα Λιοντάρια έφτασαν μέχρι τον τελικό όπου νίκησαν με 4-2 τη Δυτική Γερμανία στην παράταση και πήραν το πρώτο τους και μέχρι στιγμής μοναδικό μεγάλο τρόπαιο.

Το επόμενο συναπάντημα των δύο ομάδων σε τελική φάση Μουντιάλ, θα λάβει χώρα το 1982.

Εκεί όπου η Αγγλία επέστρεψε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια, φροντίζοντας να ξεπλύνει λίγη από την ντροπή των αποκλεισμών στα Μουντιάλ της Γερμανίας (1974) και της Αργεντινής (1978).

Aγγλία και Γαλλία θα αναμετρηθούν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, με τους Άγγλους να επικρατούν με 3-1 χάρη στα δύο τέρματα του Μπόμπι Ρόμπσον, με τον Πολ Μάρινερ να προσθέτει ακόμη ένα. Το μόνο που κατάφεραν οι Γάλλοι ήταν να ισοφαρίσουν προσωρινά με τον Σολέρ.

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ