Ολυμπιακός: Οι «πραγματικές» μεταγραφές, οι ροκ σταρ και η εξήγηση για τον Μέλμπεργκ (pics)

Ολυμπιακός: Οι «πραγματικές» μεταγραφές, οι ροκ σταρ και η εξήγηση για τον Μέλμπεργκ (pics)

Ο Ολυμπιακός και μια πραγματικά… αξέχαστη Κυριακή εντός και εκτός γηπέδου.

Σαν ροκ συγκρότημα σε περιοδεία ο Ολυμπιακός στον ισπανικό νότο. Με εκατοντάδες ανθρώπους να σχηματίζουν «ουρές» για χάρη του, είτε στην είσοδο του ξενοδοχείου -σε δύο βάρδιες πρωί απόγευμα-που έχει καταλύσει η αποστολή, είτε έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου της Μαρμπέγια μετά το φιλικό με τη Σταντάρ Λιέγης.

Λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως προσωπικότητες σαν τον Μαρσέλο, τον Χάμες αλλά και τον Μίτσελ δεν είναι κάτι λιγότερο από… ροκ σταρ για τους αμέτρητους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης. Λογικότερο αν προσθέσει κανείς στην «εξίσωση» τον σεβασμό και την αποδοχή που έχουν σε ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό κοινό -ακόμη και τώρα που τα φώτα έχουν σβήσει- εκείνοι που έγραψαν ιστορία.

Διαβάστε επίσης: Η παράσταση των Μαρσέλο και Ελ Αραμπί: Τα highlights από το Ολυμπιακός – Σταντάρ Λιέγης (vid)

«Ζούμε όσα οι άλλοι ονειρεύονται» μετέφερε ο Κώστας Καραπαπάς, μέσω της ανάρτησης του στα social media, δίχως να μπορεί να κρύψει τον θαυμασμό του. Που να ήξερε ότι λίγο αργότερα θα έβλεπε μπροστά του έπειτα από μια δεκαετία τον σπουδαίο Όλαφ Μέλμπεργκ που έσπευσε να επισκεφτεί με τη σειρά του, την αποστολή του πρωταθλητή Ελλάδας, όταν έμαθε πως βρίσκεται στην Ανδαλουσία.

Συνοδεύει τον γιο του Τζον, ο Σουηδός «βράχος» αυτές τις ημέρες στη Μαρμπέγια. Εκείνον τον ξανθό πιτσιρικά που πλέον είναι 16 και που σαν κεντρικός αμυντικός –το μήλο κάτω από τη μηλιά δεν λένε;- προσπαθεί να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, αγωνιζόμενος στο U-17 της Μπρομαποϊκάρνα. Για το ποδόσφαιρο είναι εκεί: Σε ένα τουρνουά συμμετέχει.

Ακριβώς 103 συμμετοχές ο Μέλμπεργκ με την Ερυθρόλευκη την τριετία 2009-2012 και μέχρι σήμερα μάλλον ο Νο1 στη λίστα του καλύτερου ξένου αμυντικού που αγωνίστηκε για τον Ολυμπιακό τον 21ο αιώνα. Το υπογράφει και με τα δύο χέρια ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που σήμερα βλέποντας τον Σουηδό δεδομένα θα γύρισε μια… γενιά πίσω: Τότε που με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο οι δυο τους ήταν σημείο αναφοράς μιας καταπληκτικής ομάδας.

Με την ευκαιρία: Προέκυψε και μια φωτογραφία «ιστορική» από το σημερινό reunion: Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Καραπαπάς, Θέος (γιατρός), Λυκουρέσης (φυσικοθεραπευτής). Οι τελευταίοι από εκείνη την εποχή. Δέκα χρόνια μετά…

Φυσικά ο Ολυμπιακός δεν είναι στην Εστεπόνα ούτε για να συναντήσει παλιούς φίλους, ούτε για να επιβεβαιώσει το αυτονόητο της δημοφιλίας του Μαρσέλο και του Χάμες. Έχει άλλη δουλειά. Και μάλιστα «επείγουσα». Να βάλει τις βάσεις προκειμένου η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση να επιβεβαιώσει την «επιθυμία» της επιστροφής του στη μάχη για τον τίτλο: έστω από την κατάψυξη του -12.

Δουλειά για την οποία οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των φιλικών, αν μη τι άλλο δίνουν την ευκαιρία να σχηματίσει άποψη κάθε ενδιαφερόμενος. Έστω για τα… μεγάλα γράμματα. Τι φάνηκε λοιπόν στα δύο τεστ με την Χάντερσφιλντ (Πέμπτη) και τη Σταντάρ Λιέγης; Πως κάποιοι καταβάλουν ειλικρινή προσπάθεια, είτε για να κερδίσουν μια θέση στην ενδεκάδα, είτε για να συμμετάσχουν στο rotation.

Και όταν οι κάποιοι λέγονται Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Κασάμι, Ρέτσος ακόμη και Μαρσέλο τότε δεν γίνεται παρά ο Μίτσελ να ασχοληθεί σοβαρά με το πεδίο από όπου προκύπτουν «πραγματικές μεταγραφές» μες τον χειμώνα: Από το ίδιο το ρόστερ του. «Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε 18 παίκτες βασικούς. Μας αρέσει σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε με 16 παίκτες. Μεγαλώνει τον ανταγωνισμό» είπε το απόγευμα ο 59χρονος κάνοντας με τον τρόπο του… κάλεσμα σε όλους.

Δεν ξεχνά ότι την 1η Ιανουαρίου θέλει ένα ρόστερ «σφιχτό» που θα του επιτρέπει να κάνει κανονική προπόνηση στον Ρέντη. Έχοντας όμως αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο αν μη τι άλλο δεν παραβλέπει και την επιθυμία κάποιων που αυτές τις ημέρες στην Εστεπόνα δίνουν «μάχη» κανονική για τη δική τους ολική επαναφορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ