Γκονζάλο Ράμος: Το αστέρι της Μπενφίκα που «ντύθηκε» Ρονάλντο (vids)

Γκονζάλο Ράμος: Το αστέρι της Μπενφίκα που «ντύθηκε» Ρονάλντο (vids)

Μπήκε στην ενδεκάδα από την πίσω... πόρτα και έκανε πλάκα. Ο Γκονζάλο Ράμος σημείωσε το πρώτο χατ τρικ στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, χαρίζοντας στην Πορτογαλία την πρόκριση στους «8».

Στα 21 του. Στην πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα με το εθνόσημο σε μια μεγάλη διοργάνωση. Αντικαθιστώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην αιχμή του δώρατος. Κι όμως ο Γκονζάλο Ράμος δεν μάσησε σε τίποτα από τα παραπάνω, σημειώνοντας το πρώτο χατ τρικ του Παγκσοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ κόντρα στην Ελβετία σαν σε προπόνηση.

Το αστέρι της Μπενφίκας «έλαμψε» για τα καλά ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του στο γρασίδι, δείχνοντας πως το μέλλον είναι όλο δικό του.

Διαβάστε επίσης: Αποθεώθηκε ο Ρονάλντο την ώρα ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου (pic & vid)

Γεννημένος για να παίζει στην Μπενφίκα 

Γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 2001 στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Οι γονείς του ήταν οπαδοί της τοπικής Μπενφίκα, με τον μικρό Γκονζάλο να μπαίνει από την αρχή… στο πνεύμα. Σε ηλικία 5 ετών βρέθηκε στις ακαδημίες του συλλογου, φόρεσε την πρώτη φανέλα με το όνομα του και έβαλε στόχο μονάχα ένα… πράγμα. Να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα των «αετών».

Από την πρώτη στιγμή, φόρτωνε τα αντίπαλα δίχτυα. Έδειχνε απίστευτη όρεξη που έπαιζε με το σήμα της Μπενφίκα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ήταν σε τρομερή κατάσταση. Εξελίχθηκε με ραγδαίους ρυθμούς και από τα 15, όλοι περίμεναν να έρθει η στιγμή να παίξει στο ανδρικό τμήμα. Έφτασε να είναι στην ομάδα Νέων, σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Τα… όργια στις ακαδημίες και το ξεχωριστό ντεμπούτο του 

Το τεράστιο ταλέντο του δεν άργησε να φανεί. Αγωνιζόμενος στα τμήματα υποδομής της Μπενφίκα, δεν άργησε να βρεθεί στην πρώτη ομάδα με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις να είναι το διαβατήριο.

Συγκεκριμένα, μέτρησε 15 γκολ σε 37 συμμετοχές με την Μπενφίκα Β’ ενώ στο UEFA Youth League έκλεισε τη χρονιά με 10 τέρματα σε μόλις 16 αγώνες (!)

Το όνομα του βρέθηκε με γοργούς ρυθμούς στην αποστολή της πρώτη ομάδας. Ο Νέλσον Βερίσιμο τον συμπεριέλαβε στις επιλογές για την αναμέτρηση κόντρα στην Ντεπορτίβο Άβες και ο μικρός άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Δεν χρειάστηκε πολύ για να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε όχι μια, αλλά δύο φορές να χρηστεί σκόρερ, πραγματοποιώντας το… ιδανικό ντεμπούτο.

Η αντικατάσταση του Νούνιες και η συνέχεια της ονειρεμένης χρονιάς στο… Κατάρ.

Αυτό που είδαμε χθες το βράδυ από τον Ράμος, είναι απλά η συνέχεια μιας τρελής εκκίνησης που έχει πραγματοποιήσει στην σεζόν. Ο νεαρός άσος της Μπενφίκα έχει μπει με σπασμένα… φρένα στην φετινή σεζόν έχοντας 9 γκολ σε 16 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο τέλειος αντικαταστάτης του Νταργουίν Νούνιες, ο οποίος πλέον βγάζει το ψωμί του στην Λίβερπουλ, εξαργυρώνοντας με την σειρά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τους «αετούς».

Το αν θα τα καταφέρει και ο Ράμος; Είναι σχεδόν βέβαιο, με τον 21χρονο επιθετικό να μας δείχνει κόντρα στην Ελβετία γιατί θεωρείται (δίκαια) το επόμενο μεγάλο project των Ίβηρων…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ