Όταν Αλμέιδα και Ρόα έπαιζαν προημιτελικό Μουντιάλ κόντρα στην Ολλανδία (vid)

Όταν Αλμέιδα και Ρόα έπαιζαν προημιτελικό Μουντιάλ κόντρα στην Ολλανδία (vid)

Ο τεχνικός της ΑΕΚ και ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας ήταν στη βασική ενδεκάδα της Αργεντινής στο προηγούμενο συναπάντημα με την Ολλανδία για προημιτελικά Μουντιάλ.

Ματίας Αλμέιδα και Κάρλος Ρόα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τους τελευταίους μήνες λόγω της παρουσίας τους στην ΑΕΚ, ωστόσο και πριν συμβεί αυτό τα ονόματά τους δεν ήταν άγνωστα στους περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους. Αμφότεροι είναι ιδιαίτερα σημαντικές προσωπικότητες για το ποδόσφαιρο της Αργεντινής κι έχουν γράψει τη δική τους ιστορία με την Εθνική τους ομάδα. Επί χρόνια βασικά στελέχη της «αλμπισελέστε», δίπλα σε κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως ο Μπατιστούτα, ο Βερόν, ο Ζανέτι.

Ο Αλμείδα, εκ των κορυφαίων χαφ στα χρόνια που αγωνιζόταν, με σπουδαία καριέρα στα ιταλικά γήπεδα και όχι μόνο, ενώ ο Ρόα βρέθηκε για ένα διάστημα στην ελίτ των τερματοφυλάκων παγκοσμίως. Πέρα από την ποδοσφαιρική τους αξία και το εκτόπισμά τους γενικότερα, και οι δύο πέρασαν πολλά στη ζωή τους μέχρι να φτάσουν στο σήμερα που τους βρίσκει στην ΑΕΚ. Ο μεν βγήκε νικητής από τη μάχη με τον αλκοολισμό και την κατάθλιψη, ο δε πάλεψε και νίκησε τον καρκίνο.

Διαβάστε επίσης: Ο περιζήτητος Πιερ Κούντε: Το limit up από το Μουντιάλ και οι προτάσεις (vid)

Αυτές τις μέρες Αλμέιδα και Ρόα ζουν για το Μουντιάλ, ζουν για την Εθνική Αργεντινής, όπως και κάθε Αργεντινός σε αυτόν τον πλανήτη. Η παρέα του Λιονέλ Μέσι θα αναμετρηθεί απόψε (21:00) με την Ολλανδία στα προημιτελικά της διοργάνωσης, κάτι που θα συμβεί για δεύτερη φορά στην ιστορία των δύο ομάδων. Έχουν ξαναβρεθεί αντιμέτωπες σε Μουντιάλ, αλλά σε άλλες φάσεις του τουρνουά. Την προηγούμενη φορά που Αργεντινή και Ολλανδία τα… είπαν στους «8» ήταν το 1998, στα γήπεδα της Γαλλίας. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα θέλει να το θυμάται ούτε ο Αλμέιδα ούτε ο Ρόα.

Μετά από έναν αγώνα θρίλερ, η Ολλανδία είχε πάρει την πρόκριση με 2-1 χάρη στο περίφημο γκολ του Ντένις Μπέργκαμπ, ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση των 90’. Οι δύο «κιτρινόμαυροι» ήταν βασικοί σε αυτό το παιχνίδι όπως και στα τέσσερα που είχαν προηγηθεί για την τελική φάση του Μουντιάλ. Ήταν από τις κολώνες εκείνης της ομάδας που παρ’ ότι δεν είχε πια τον Ντιέγκο Μαραντόνα στο ρόστερ της, ήταν γεμάτη από αστέρια. Αυτή τη φορά ελπίζουν πως το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό. Όπως στον ημιτελικό του 2014 που η Αργεντινή πέρασε στα πέναλτι. Μόνο που τότε ηττήθηκε στον τελικό από τη Γερμανία. Τώρα έχει ακόμη μία ευκαιρία για να διεκδικήσει το τρίτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ