Αποθέωσε Σάντος ο Κατσουράνης: «Είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στην καριέρα μου»

Αποθέωσε Σάντος ο Κατσουράνης: «Είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στην καριέρα μου»

Μέλι έσταξε για τον Φερνάντο Σάντος ο Κώστας Κατσουράνης.

Το όνομα του Φερνάντο Σάντος συζητιέται σε όλα τα ξένα Μέσα, με τον 68χρονο προπονητή να… παρκάρει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον πάγκο και την Πορτογαλία να εξασφαλίζει πανηγυρική πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ.

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με το δίδυμο Σάντος-Ρονάλντο βρίσκονται στην κορυφή της επικαιρότητας, με τον Κώστα Κατσουράνη να αναφέρεται στον Πορτογάλο προπονητή.

Διαβάστε επίσης: Ο περιζήτητος Πιερ Κούντε: Το limit up από το Μουντιάλ και οι προτάσεις (vid)

Με ένα άρθρο που φιλοξενήθηκε στην πορτογαλική «Record», ο παλαίμαχος άσος έσπευσε να αποθεώσει τον πρώην κόουτς της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και της Ελλάδας. Ο Κατσουράνης έβγαλε το… καπέλο στον Σάντος, υπογραμμίζοντας πως για τον ίδιο είναι ο ποδοσφαιρικός του πατέρας, αλλά και ο σημαντικότερος άνθρωπος στην καριέρα του.

Αναλυτικά όσα έγραψε για τον Σάντος ο Κώστας Κατσουράνης:

«Σήμερα είναι μία ειδική ημέρα για μένα. Ξύπνησα χαρούμενος εξαιτίας ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, κάτι που το αισθάνομαι λιγότερο από τότε που ολοκλήρωσα την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Ο λόγος ήταν η νίκη της Πορτογαλίας του Φερνάντο Σάντος.Ήταν η νίκη που εξασφάλισε την πρόκριση της εθνικής σας για τα προημιτελικά. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη, το αποτέλεσμα, την εμφάνιση, την επίδειξη δύναμης, αυτά που αφήνουν τους Πορτογάλους αισιόδοξους για το μέλλον.

Ο Σάντος ήταν ο προπονητής μου στην ΑΕΚ, στην Μπενφίκα, στην Εθνική Ελλάδας από το 2004 έως το 2014. Είναι ο ποδοσφαιρικός μου πατέρας, ο πιο σημαντικός άνθρωπος στην καριέρα μου. Έκανα τον λογαριασμό πριν από λίγες ημέρες και έπαιξα 150 παιχνίδια υπό την τεχνική του ηγεσία. Υπήρχαν στιγμές που θύμωσα μαζί του, γιατί με άφησε στον πάγκο ή με έβγαλε νωρίς από ένα ματς, αλλά ο θαυμασμός και ο σεβασμός που έχω για τον άνθρωπο και προπονητή Σάντος ποτέ δεν διακυβεύτηκαν.

Για αυτό κυρίως είμαι πολύ ευχαριστημένος σήμερα. Ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολα για τον Φερνάντο Σάντος με πολλή κριτική από ανθρώπους που δεν τον γνωρίζουν και δεν έχουν ιδέα τις δυσκολίες του να διαχειριστείς μία ομάδα ποδοσφαιριστών τόσο φιλόδοξων και ταλαντούχων, όπως της εθνικής Πορτογαλίας.

Ο Σάντος έχει ένα πλεονέκτημα απέναντι σ’ όλους αυτούς που τον κριτικάρουν. Ξέρει την ομάδα του καλύτερα από οποινδήποτε άλλον, τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα κάθε παίκτη. Ξέρει πώς να προσεγγίσει τους παίκτες και κανένας δεν έχει κάνει την καριέρα του Σάντος, να έχει προπονήσει τους «μεγάλους» της Πορτογαλίας, τρία από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ελλάδα, αλλά να είναι προπονητής δύο διαφορετικών χωρών.

Δεν θα τα κατάφερνε όλα αυτά αν δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικός. Ο Σάντος είναι ο προπονητής που κάνει τους παίκτες να πιστέψουν. Εμένα με έκανε να πιστέψω, όπως με έκανε καλύτερο παίκτη και καλύτερο άνθρωπο απ’ ό,τι ήμουν. Έχει εμπειρία και απαιτεί ηρεμία.

Αυτό που κάνει είναι να σκέφτεται την ομάδα με αλτρουιστικό τρόπο, χωρίς προσωπικά παιχνίδια ή χωρίς να κάνει πολιτική στην ομάδα. Η φανταστική νίκη κόντρα στην Ελβετία ξεκίνησε με μία πολύ δύσκολη και θαρραλέα απόφαση στη δομή της ομάδας.

Αν η Πορτογαλία είχε χάσει δεν θα ξέραμε ποιος θα τα «πρωτοέριχνε» στον προπονητή. Αλλά ακόμα μία φορά ο Σάντος σκέφτηκε το συμφέρον της ομάδας κι όχι τη δική του βόλεψη. Γι’ αυτό αξίζει όλα τα καλά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ