Αποχώρησε από την Ολλανδία ο Φαν Χάαλ, φαβορί ο Κούμαν για να τον διαδεχτεί

Αποχώρησε από την Ολλανδία ο Φαν Χάαλ, φαβορί ο Κούμαν για να τον διαδεχτεί

Ο Λουίς Φαν Χάαλ αποχωρεί από την Ολλανδία και από τους πάγκους γενικότερα, με τον Ρόναλντ Κούμαν να είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο αντικαταστάτης του.

Ο αποκλεισμός της Ολλανδίας από την Αργεντινή σήμανε και το τέλος του Λουίς Φαν Χάαλ από τον πάγκο των «οράνιε». Ο 71χρονος τεχνικός, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας τον τελευταίο χρόνο, είχε κάνει γνωστό πριν το Μουντιάλ πως μετά το πέρας αυτού θα αποσυρθεί, κάτι που κάνει πράξη.

«Δεν θα συνεχίσω ως προπονητής της Ολλανδίας, ήταν ο τελευταίος μου αγώνας στην τρίτη θητεία μου», δήλωσε ο Φαν Χάαλ και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ υπερήφανος. Εφερα πολλούς νέους παίκτες, για να μάθουν. Φτιάξαμε μια ομάδα και όταν κοιτάζω πίσω, βλέπω κάτι πολύ θετικό. Δεν νιώθω ότι με νίκησαν απόψε, μόνο και μόνο επειδή, με νίκησαν στα πέναλτι.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός και Νότιγχαμ, τρεισήμισι χρόνια μετά (vid)

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αφήνω πίσω μου είναι μία εξαιρετική ομάδα. Είναι μια πολύ δεμένη ομάδα, πολύ τεχνική. Ημουν προπονητής για 20 αγώνες και δεν χάσαμε ποτέ. Και σ’ αυτό το διάστημα, αντιμετωπίσαμε τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου».

Αντικαταστάτης του εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο Ρόναλντ Κούμαν που θα επιστρέψει στο πόστο μετά από δύο χρόνια. Ο 59χρονος τεχνικός ήταν προπονητής της Ολλανδίας από το 2018 μέχρι και το 2020 μετρώντας σε 20 ματς, 11 νίκες 4 ήττες και 5 ισοπαλίες.

Στη συνέχεια ανέλαβε την Μπαρτσελόνα και ήταν χωρίς ομάδα από τη στιγμή που απολύθηκε από τους Καταλανούς. Το μόνο που απομένει φαίνεται πως είναι η επίσημη ανακοίνωση από την ολλανδική ομοσπονδία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ